Süleyman Demirel Üniversitesi

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 3. 7. 1992
Rektör: Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı
İletişim bilgileri: Süleyman Demirel Üniversitesi Çünür Kampüsü Isparta
Tel: 0 246 237 08 50
Faks: 0 246 237 08 59
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 12
Enstitü: 4
YO: 2
MYO: 12
Öğrenci sayısı: 25.000
Akademik personel: 1100

Rektörü : Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı: "Genç, dinamik, çağdaş, sürekli gelişme ve yenileşmeye hazır, eğitimin yanında uygulamayı esas alan bir üniversitede bulunmak istiyorsanız, "ben" egonuzu yıkıp biz olmaya, bizimle birlikte takım oyunu oynamaya hazırsanız sizleri üniversitemize bekliyoruz."

Tarihçe: Isparta'nın yükseköğretim hayatı Isparta Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi'yle başladı. 1982 yılında fakülteye dönüşerek Akdeniz Üniversitesi'ne bağlandı. 1992 yılında ise Süleyman Demirel Üniversitesi kuruldu.
Anadolu'nun batı yakasında Toroslar'ı yararak kuzeyi güneye bağlayan kavşak noktasındaki Isparta, yıllarca gülleri ve halılarıyla ünlü bir kent oldu. 1992 yılında ise her ile üniversite furyasıyla Isparta'da Süleyman Demirel Üniversitesi'ne kavuştu.
Üniversitenin bulunduğu bölge çok sayıda akarsuyu, kanyonları, ormanları, milli parkları ile zengin bir çevreye sahip bulunuyor. Süleyman Demirel Üniversitesi'nin 10 bin dekara ulaşan kampüs alanında kütüphane, eğitim ve labaratuvar bloklarından oluşan mekanları bulunuyor. Bu arada çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından sağlanan bina ve tesislerle kişi başına düşen örtülü alan oranı Türkiye ortalamasının üzerine çıkmayı başarmış.
Üniversitenin merkez kütüphanesinde 30 bini aşkın kitap bulunuyor. Kitap kayıtları, arama ve idare işlemlerinin bilgisayarlarla yapıldığı katüphanede kitap güvenliği de otomasyona bağlanıyor.
Türkçe eğitim öğretim yapan Süleyman Demirel Üniversitesi'nde, üniversite öğrencileri ve personeline, üniversite dışından isteyenlere yabancı dil kursları vermek amacıyla Yabancı Diller Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi bulunuyor.
Üniversitenin 1998 yılında başlattığı bir çalışma ile öğrencilerin ilgi alanları ve yeteneklerine göre, üniversitenin çeşitli birimlerinde part- time çalışma imkanları bulunuyor. Part- time çalışma yöntemiyle öğrenciler bir yandan iş hayatının gereklerini ve sorumluluklarını edinirken, bir yandan da bir çok burs ve krediden daha yüksek geliri kendi emekleriyle elde ediyorlar.
Üniversitede bilgi işlem merkezinde yer alan sunucular ve iş istasyonlarının yanısıra her fakültede multimedya destekli kişisel bilgisayarların yer aldığı öğrenci labaratuvarları bulunuyor. Bilgi işlem merkezinde tüm akademik ve idari birimler için eğitim, web, mail hizmetleri veriliyor.

SOSYAL ETKİNLİKLER: Kış ve yaz aylarında kar eksik olmayan, mağara ve kanyonlarla dolu Toros dağlarının eteklerinde kök salan üniversite, eğitim öğretim faaliyetlerinin yanısıra kayak, dağcılık, mağaracılık, rafting gibi günümüzün popüler spor etkinlikleriyle öğrencilerine boş vakitlerini değerlendirme imkanı veriyor.
Üniversitede her yıl Mayıs ayında öğrencilerin kültürel ve sanatsal çalışmalarını ortaya koyduğu, konser, sergi, spor, tiyaktro açık hava konserleri gibi geniş bir yelpazede Bahar Şenlikleri etkinlikleri yapılıyor. Üniversitede, havacılık, halk oyunları, tiyatro, çevre, radyo, dağcılık ve mağaracılık kulüpleri bulunuyor. Üniversite spor kulübünün ise 15 branşta faaliyeti ve toplam 350 sporcusu bulunuyor.

BARINMA: Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlar bulunuyor. Şu anda 2226 yatak kapasiteli kız yurdunda 1102 öğrenci, 1560 yatak kapasiteli erkek yurdunda 834 öğrenci bulunuyor. Burdur'da 1664, Eğirdir'de 144, Yalvaç'ta 356, Atabey'de 160 kapasiteli devlet yurdu bulunuyor. Bunların dışında özel sektörün devreye girmesiyle çok sayıda öğrenci pansiyonu ve özel öğrenci yurtları da işletmeye açıldı.

BURS: Süleyman Demirel öğrenci sosyal hizmetler bütçesinin büyük bir kısmını muhtaç fakat başarılı öğrencilere karşılıksız burs, kırtasiye ve yemek yardımı için kullanıyor. Her öğretim yılı başında bu hizmetten yararlanmak isteyen öğrenciler ilgili fakülte ve yüksekokul müdürlüklerine başvuru yapıyor. Başvurular araştırılarak üniversite yönetim kurulu kararı ile ihtiyaç sahibi öğrencilerin yararlanmaları sağlanıyor.

BESLENME: Isparta ve Burdur il merkezlerinde bulunan birimlerle, merkez kampüsündeki birimlerin öğle yemeği Sağlık ve Spor Dairesine bağlı merkez mutfağından karşılanıyor. Yalvaç, Keçiborlu ve Eğridir'de bulunan birimler kendi mutfaklarını oluşturdular.

ResimLeRi

Süleyman Demirel Üniversitesi Batı Kampüsü Resimleri

Süleyman Demirel Üniversitesi Kampüs Resimleri 2

Süleyman Demirel Üniversitesi Kampüs Resimleri


Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlük
 
Üst