Nefes Filmi - Nefes Filmi Tanıtımı - Nefes Filmi özeti - Nefes Filmi Hakkında

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Nefes Filmi - Nefes Filmi Tanıtımı - Nefes Filmi özeti - Nefes Filmi Hakkında



Terörle mücadele eden bir komando timinin öyküsünü konu alan, "Nefes", bugün gösterime girdi..


Çekimleri iki yılda tamamlanan, fragmanını internette son bir ayda 2 milyon kişi tarafından izlenen "Nefes" filmi bugün vizyona girdi..


Yönetmenliğini Levent Semerci’nin yaptığı filmin senaryosu Hakan Evrensel'in gerçeklere dayanan "Güneydoğu'dan Öyküler" kitabından yola çıkılarak kaleme alınan ***** Irak sınırına yakın, Karabal Jandarma Karakolu'nu korumakla görevlendirilen bir yüzbaşı ve komutasındaki 40 askerin maceralarını konu alıyor.


KÜRT AÇILIMI TARTIŞILIRKEN..


Irak sınırında, dağda, teröre karşı mücadele veren askerlerin yaşadığı gerçekle izleyiciyi 'görüntünün gücüyle' yüzleştiren filminden sahnelerin internete verilmesi, tam da hükümetin 'Kürt açılımı'nı açıkladığı günlerde denk geldi.


Güneydoğu'da sınıra yakın Karabal Tepesi'ndeki bir röle istasyonunu koruyan bir yüzbaşı ve 40 askerin hikayesinin anlatıldığı filmin fragmanı, internette rekor kırdı.







TAHTALI DAĞI'NA KARAKOL KURULDU


Levent Semerci'nin yönetmenliğini yaptığı ***** Antalya'nın Kemer İlçesi yakınlarındaki Tahtalı Dağı'nda çekildi. Film için dağda, 2365 metre yükseklikte, küçük bir karakol kuruldu. Tahtalı Dağı'nı tercih etmesinin nedeni, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne jeolojik olarak benzemesi. Filmde 40 askeri canlandıran oyuncular, Türkiye'nin farklı illerindeki konservatuvarlarda okuyan, isimsiz öğrencilerinin arasından seçildi.


SENARİST ESKİ SUBAY


Filmin senaryosu aynı zamanda filmin yönetmeni olan Levent Semerci ile Mehmet İlker Altınay ve Hakan Evrensel'e ait. Senaryo Hakan Evrensel'in 'Güneydoğudan Öyküler' adlı kitabından uyarlandı. Kitabında Güneydoğu'da yaşanan terörü anlatan Hakan Evrensel, askeri okul mezunu. Uzun yıllar Güneydoğu'da subay olarak görev alan Evrensel, kendi isteğiyle ordudan ayrıldıktan sonra tanıklıklarını kitaplaştırdı.


EMEKLİ SUBAYDAN DERS ALDILAR


- ***** gerçek bir hikayeden yola çıkılarak yazılmadı. Bugüne kadar görülen, duyulan ve yaşanan olaylar birbirine eklenerek, tamamen kurmaca olaylar ve karakterler yaratıldı.


- 40 askeri canlandıracak yetenekli, zamanı bol ve 'no name' (Ünlü olmayan) isimler seçildi.


- Çekimler Tahtalı Dağı'nın yanı sıra Gömbe, İstanbul ve İzmit'te yapıldı.


- Hazırlık aşamasında bölgede görev yapmış emekli askerlerle ve askerliklerini orada yapmış gençlerle konuşuldu.


- Hazırlıklarına iki yıl önceden başlanan filmin çekimi 140 gün sürdü.


- Oyuncular bir ay, emekli bir eğitim subayı tarafından gerçeğe birebir uygun şartlarda eğitim aldı.


haber3​
 
#2


Vizyon tarihi:
16 Ekim 2009

Oyuncular:
Mete Horozoğlu (Mete Yüzbaşı), Engin Baykal (Telsizci çavus Sedat), Gökçe Özyol (Savcı), Turgay Atalay (Yüzbaşı Habercisi), Banu Çiçek, Okan Avcı (Üsteğmen Habercisi), Barış Bağcı (Barış üsttegmen), Özgur Eren Koç (Resul), İlker Kızmaz (Ilker cavus), Engin Hepileri (Turgay Atalayaksideki Adam), Barış Aydın (Cemil), Ozan Tekcan (Ozi), Muharrem Bayrak (Mami), Koray Kaya (Koray), Cem Bilgin (Cemo)

Ekip:
Levent Semerci (Yönetmen), Levent Semerci (Senaryo), M. İlker Altınay (Senaryo), Hakan Evrensel (Senaryo), Murat Akdilek (Yapımcı), Levent Semerci (Yapımcı), Fırat Yükselir (Müzik)

Puan:

8.7 / 10
Filmin puanı sinema.com kullanıcılarının oylarıyla belirlenmiştir.

Konu:
"Nefes : Vatan Sağolsun", 2365 metre yükseklikteki Karabal Jandarma Karakolu''nu korumakla görevlendirilen bir yüzbaşı komutasındaki kırk askerin hikayesidir.

Büyük çaplı bir sınır ötesi operasyonun başlamasıyla, telsiz röle istasyonunun bulunduğu Karabal Jandarma Karakolu''nun önemi daha da artmıştır. Çünkü operasyona katılan birliklerin haberleşmesi artık bu röle istasyonu ile sağlanacaktır. Güneydoğu’da Irak sınırına yakın bir ilçedeki Komando Tugayı''nda görevli Yüzbaşı ve emrindeki askerler, tipi ve karla mücadele ederek iki gün süren intikalin ardından karakola ulaşırlar.

Karakol''da bulunan Jandarma askerleri ile birlikte geçirdikleri günlerde acıyı, sevinci ve hasreti paylaşırlar; son güne kadar karakolu ve telsizi koruma görevlerini yerine getirmek için mücadele ederler.

 
Üst