Marmaracık Köyü Yenişehir Bursa

DeMSaL

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Marmaracık Köyü Yenişehir Bilgileri - Marmaracık Köyü Hakkında - Marmaracık Köyü Tanıtımı - Marmaracık Köyü Resimleri




İlçe: YENİŞEHİR - İl: BURSA

Köy Muhtarı: Bilgi Yok


Muhtarlık Erişim Bilgileri: Bilgi yOK

Bursa
Bilgiler
Nüfus 600 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 16900
Alan Kodu 0224
Yönetim
Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi
İl Bursa
İlçe Yenişehir
Web Sitesi
Marmaracık, Bursa ilinin Yenişehir ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihi

marmaracık adı savastan sonra koye yerlesen turkler tarafından konulmustur marmara bolgesını yanı kucuk marmara ..marmaracık... anlamında verılmıstır.ermenılerle turkler tarafından yapılan savasta bolgeyı terk edıp kacan ermenılerın evlerını hala gormek ısteyenler koyumuzu zıyaret edebılırler..kısın sıcak akan yazın soguk akan cesmemız vardır hatta bobrek tasına ıyı geldıgı soylenır..pıknık yapmak ve tertemız hava ve dogal yesıllık manzarasıyla koyumuz bır tanedır.. Marmaracık (“Tumba”): Bursa-Yenişehir karayolunun hemen güneyinde yer alan höyük, Marmaracık köyünün yaklaşık 3 km güneyindedir. Höyük yaklaşık olarak 100x5 m boyutlarındadır Höyükte bulunan Neolitik Çağ’a ait Fikirtepe türü çanak çömlekler höyükteki en eski yerleşimin yaklaşık olarak MÖ 6000 yıllarında başladığını göstermektedir Fikirtepe türü çanak çömlek parçalarının dışında höyükte, İlk Tunç Çağı’na tarihlenen Yenişehir ve İnegöl gri türlerinde ve 2. Bin’e tarihlenen çanak çömlek parçaları da bulunmuştur . Höyük üzerinde yoğun olarak tarım yapılmaktadır ve bu amaçla açılmış bir tarla yolu arkeolojik tabakaları kısmi olarak tahrip etmiştir Olasılıkla Orta Anadolu'dan gelen ilk Neolitik Çağ topluluklarının Bursa'daki en eski yerleşimlerinden bir tanesi olan Marmamacık höyüğü, Yenişehir ovasının hemen güneybatısındaki konumuyla, doğal yolların üzerinde yer almakta

Kültür

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi vardır.....koyde her sene dede pılavı adında genıs katılımlı bır yemek zıyafetı verılır koy cevre koylerden gelen zıyaretcılerle dolup tasar koyden dısarıda yasayan koylulerınde yogun ılgı gosterdıgı bu dede pılavı her sene dahada ıhtısamını arttırmaktadır...koyun bellı yemeklerı bazlama sogan boregı ve kuru fasulyesıdır...bayramlarda baklava tatlısı yapılır. Köyümüzde düğün salonu mevcuttur.

Coğrafya

Bursa iline 33 km, Yenişehir ilçesine 19 km uzaklıktadır.

İklim [değiştir]

Köyün iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2008 321
2000 600 kısı
1997 200 kısı

1955 yılı 250 kısı 1915 lerde 1000 kısı olduğu söyleniyor.

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.


Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

(2009)-Rafet AVŞAR
(2004)-Rafet AVŞAR
(1999)-Rafet AVŞAR
(1994)-Şemsettin EDE


Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz
 
Üst