Kronik Yorgunluk Nedenleri Nelerdir?

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
kronik yorgunluk nedir - kronik yorgunluk sendromu - kronik yorgunluk belirtileri - kronik yorgunluğa sebep olan hastalıklar

Sabahları yataktan kalkmakta zorlanıyor ve sürekli kendinizi yorgun hissediyorsanız uzmanlar hemen bir doktora gözükmenin gerekliliğini söylüyorlar. Kronik yorgunluğun alt yapısında başta kanser olmak üzere pek çok rahatsızlık olabilir. Ayrıca strese bağlı olan depresyon gibi çeşitli sinir hastalıklarının başlangıcında da olabilirsiniz.


Yorgunluk eğer dinlenme ile geçiyorsa, sürekli hale gelebilir. Yorgunluk yanı sıra baş, boğaz, kas-eklem ağrısı ve uyku, konsantrasyon bozukluğu da eklenebilir. Bu rahatsızlığa kronik yorgunluk denilmektedir. Kronik yorgunluk altında ağır ve ciddi rahatsızlıklar yoktur. Şeker, çeşitli enfeksiyonlar ve romatizma nedenli ya da kanser ile oluşan yorgunluğu anlamak için kesinlikle tarama yaptırmak gereklidir.


Genelde kronik yorgunluk çekenler, romatizmal hastalıklardan şüphelenirler. Çünkü, kas ve eklem ağrıları çok yüksektir. Kronik yorgunluğu atlatabilmek için, hastanın fiziksel kapasitesinin kuvvetlendirilmesi ve gerekirse psikolojik destek alınması istenir. Hafif bir şekilde yapılan egzersizlerin hastanın günlük ağrılarını azalttığı ve günlük enerjisini verdiği bilinir. Egzersiz tedavisinde günde bu hastalara 30 dakika kadar uygulama yaptırılır. Hastalığın erken teşhisi yapıldığında iyileşme hızlıdır. Yaklaşık tedaviye başlanıldığından 6 ay sonra hasta eski sağlığına ulaşır.


Kronik yorgunluk yaşamamak için stresten uzak durmak, kullanılan ilaçlara dikkat etmek ve düzenli sağlık kontrolünden geçmek gereklidir. Şeker hastalıkları, kalp, tansiyon ve kanser türleri vücutta yorgunluk yapabildiği gibi, dişlerimizde olan bozukluklarda yorgun düşmemizi sağlar. Hastalıklar ile oluşan yorgunluk, vücudun bağışıklık sisteminin düşmesi ile oluşan bir rahatsızlıktır. Bu nedenle her 6 ayda bir tarama yaptırmak gereklidir.

alıntı
 
Üst