Diş Fırçası Nasıl Kullanılır - Diş Fırçasının Kullanımı

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
diş fırçası nasıl kullanılır - diş fırçalama yöntemleri - diş fırçalama teknikleri


Diş bakımı oldukça önemli olan bir konudur. Her insanın bildiği gibi diş fırçası ilk yıpranma belirtisi verdiği zaman değiştirmek gerekir. Diş fırçasını yeni gibi temiz tutmak için neler yapılabilir?

1- Öncelikle, diş fırçasının nerede saklandığına dikkat edin. Banyodaki ilaç dolabı saklama için en kötü yerdir. Nemli, karanlık ve ılık olduğu için uygun değildir. Bu durum da her çeşit zararlı mikroorganizmaların gelişmesine olanak sağlar. Fırçayı açıkta, kendi özel kabı içerisinde dik tutmak gerekir ve eğer imkân varsa bunu banyodan çıkartarak daha kurku bir ortamda saklayın.

2- Diş fırçası başka kişinin fırçası ile aynı yerde tutulmamalıdır.

3- Dişler fırçalanmaya başlanmadan önce eller yıkanmalıdır.

4- Dış fırçası ile iş bittiği zaman kıllar arasında yemek artıkları olmaması için bol miktarda su ile yıkayın.

5- Sıralı kullanım içi iki dış fırçası bulundurun. Bu durum kılların fırçalamalar arasında kurumasına imkân verir.

6- Diş fırçası üstünde yer alan mikropları yok etmek için fırçaya anti bakteriyel sıvı ve ya alkol içermekte olan bir kapta çalkalayın.


Bir diş fırçası genellikle 3-4 ay kadar kullanılabilir. Diş fırçasının bozulmasını, kol demetlerinin birbirinden ayrılmasından, dağılmasından ve eğilmesinden anlamak mümkündür. Sert kılı olan fırçalar dişlere zarar verebilmektedir.

Ağız Bakımı Ürünü Nasıl Seçilir

Piyasada birçok farklı ve cazip olan pek çok ürün bulunması insanları şaşırtabilir. Seçim yapılırken onaylanan ve diş doktorunun tavsiye etmiş olduğu ürünleri satın almaya özen gösterin. En kaliteli diş macunu ve en kaliteli diş fırçası kişinin ağız durumuna bakılarak farklılık gösterir.

Diş Fırçalama Tekniği

Diş fırçası 45 derece açı ile dişe yaklaştırılmalı ve dişin enine ileri ve geri hareketler ile fırçalanması gerekir. En son dişetinde ise aşağıya doğru süpürme hareketi ile fırçalama sonlandırılır.

Dişlerin iç kısımları, özellikle ön kısımlar dar olduğu için diş fırçası dik tutularak fırçalanması gerekir. Bakteri plağı ve yiyecek artıklarının fazla olduğu dişlerin arka tarafları, arka dişler ve dil de temizlenmesi gerekmektedir.
 
Üst