Çamlısu Köyü Merkez Düzce

KaRDeLeN

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Düzce İli Köyleri - Çamlısu Köyü Merkez - Çamlısu Köyü Hakkında - Çamlısu Köyü Tanıtımı - Çamlısu Köyü Resimleri






Düzce

Bilgiler

Nüfus 181 [1] (2000)

Koordinatlar

Posta Kodu 81000

Alan Kodu 0380

Yönetim

Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi

İl Düzce

İlçe Merkez


Çamlısu, Düzce ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.



Tarihi

köyümüz 1830 ORDU İLİ yılında rum ve ermeni baskılarından göç eden tellioğlu,araplar,mollaoğulları kabileleri tarafından kurulmuştur. bu kabileler selçuklu 'kayıboyundan' geldikleri bilinmektedir.

Kültür

Tipik bir doğu Karadeniz köyüdür. Mısır çorbası,lahana çorbası mısır ekmeği meşhurdur. Köyün temel gelir kaynağı fındık, Düzce ile yakın bağlantısı sebebi ile bu köyde yaşayan kişiler daha çok inşaatçılık işi yaparlar. Köyün gençleri baba mesleklerinden çok diğer meslek guruplarınada el atmışlardır. Düzce merkezde her alanda faaliyet göstermektedirler. Karadeniz kökenli olmalarından dolayı yemek kültürü Karadeniz kültürü ve Gümüşhane kültürü ağır basar. Düğünlerde horon oynanır samimi ve misafirperver insalardır.

Coğrafya

Düzce merkezine 16 km uzaklıktadır.Köyün Ayini, Tomşu ,Çatlar mahalleleri vardır.Komşu köyleri Nuhlar, İsmailçayırı,Eminaçma,Nasırlı köyleridir.Karadeniz iklimi hakimdir.Toprakları Hasanlar barajıyla sırt sırtadır.Yarı ormanlık olup eskiye nazaran fındıkçılık yapılmaktadır.Bitki ötüsü meşelik ,çam ve kestane diğer orman ağaçları bulunur.

İklim

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri

2007 181

2000 107

1997 83

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım a dayalıdır.

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:


2007 - ismet yavuz

2004 - Hayrettin Yavuz

1999 - nazım çarıkçı

1994 - mevlüt fazlıoğlu

1989 - nazmi yavuz

1984 - nazmi yavuz

1977 - yavuz


Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olmayıp toprak yoldur.köyde elektrik ve sabit telefon vardır.



Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi


Kaynak : Yerel Net







Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
 
Üst