Bilimin hayatımıza katkıları maddeler halinde kısaca

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Bilimin hayatımıza katkıları nelerdir madde madde kısaca,

Bilim, gözlem ve deneye dayanır. Bilimsel bilginin gözlemlenebilir ve denenebilir olması gerekir. Bunun için bilimle uğraşan insanlar doğayı gözlemler ve teoriler ortaya koyarlar. Bu teorileri destekleyici deneyler yapmaya uğraşırlar.

Bilim, doğanın gözlemlenmesi ve sosyal hayatın ihtiyaçları için tatbik edilmesi durumunda günlük hayatımızda birçok kolaylıklar yaşanmasına vesile olmaktadır. Mesela, elektriğin keşfi, taşınabilmesi ve depolanabilmesi sayesinde bugün birçok ihtiyacımızı karşılayabilmekteyiz.

bilim.jpg


Bilimin hayatımıza katkıları şu şekildedir:

*Ulaşımın sağlanmasında katkıları vardır.

*Haberleşmenin sağlanmasında katkı sağlar.

*Sağlık hizmetlerinin sağlanmasında katkıları vardır.

*Eğitim hizmetlerinin sağlanmasında katkıları vardır.

*Sanayi ve fabrika alanlarında üretimde katkıları vardır.

*Sosyal hayatta beslenme ve spor yapmada katkıları vardır.

*Günlük hayatımızın devam etmesinde katkıları vardır.

Bilim her yanıyla etrafımızı kuşatmıştır. Evren, Güneş, Dünya ve dünya üzerindeki çevresel canlılık faaliyetleri, cansız varlıkların düzeni ve döngüsü bilimsel gerçekler vesilesiyle bir denge halinde kurulu bir düzen gibi ilerlemektedir.

Bilimsiz bir hayat düşünülemez. Bilimsel gelişmelerin teknik yapılarla buluşmasıyla teknoloji ortaya çıkarken şehirlerin kurulması, alt yapı ve üst yapıların oluşturulması, sağlık alanlarında yapılan yeniliklerin gerçekleşmesi, ulaşımın ve sanayinin gelişmesi tamamıyla bilimseldir.

Bilim hayatımızı kolaylaştıran ve hayata devam etmemizi sağlayan kanunlarıyla etrafımızda boşluk bırakmayacak şekilde bir düzen halindedir. Yenilenmek, eskimek, korunmak, dönüşmek bilimin ışığında gerçekleşir.

Bu nedenlerle bilim hayatımızı düzen sokan en önemli etkendir. Bilim olmadan hayatın devam etmesi mümkün değildir.
 
Üst