Bilgisayarın Kullanım Alanları - Bilgisayarın Kullanım Alanları Nelerdir ?

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Bilgisayarın Kullanım Alanları - Bilgisayarın Kullanım Alanları Nelerdir ?

Günümüzde bilgisayarın kullanılmadığı alan ve meslek hemen hemen yoktur. Bilgisayarların bu kullanım alanları aşağıda özet olarak verilmiştir:


Evlerde: Ev bütçesinin hazırlanması (gelir-giderler), telefon, fiyatlar, vergiler vs girilerek sonradan tekrar kullanılması ve diğer bilgilerin kaydı.

Eğitimde: Eğitimin (yabancı dil öğreniminden, astronomi, fizik, tıp'tan bilimsel araştırmalara kadar) bilgisayar destekli yapılması.

Ekonomik araştırmalarda: Ekonomik verilerinin hesaplanması, yorumlanması vs.

Trafik kontrolünde: Trafik ışıklarının zamanlaması ve diğer trafik işlemlerinin tamamlanması vs.

Askeri alanda: Nükleer silahların kontrolü ve uzay çalışmalarında.
İmalatta: Üretim esnasında kalite kontrol ve otomatik üretim amacıyla (robotik üretim).

Kamusal hizmetlerde: Devlet hizmetleri, sağlık hizmetleri, banka hizmetleri, planlama hizmetleri vs.

İletişimde (internet): Uzak mesafeler arasında bilgi alış verişinde.

Ticaret ve yönetimde: Muhasebe, bordro, satış, rezervasyon, stok kontrolü vs.

Masa üstü yayıncılıktaDesktop, Publishing, DTP) Bilgisayarın daktilo gibi kullanılmasıdır. Böylece; yazılan yazı ekrandan takip edilebilir, yanlış yazılan yazı düzeltilebilir, üzerinde istenilen değişiklikler yapılabilir, saklanabilir ve çıktısı alınabilir.

Ofis otomasyonunda: Bir işletmenin veya işletmeler arası ofis hizmetlerinin bilgisayar aracılığıyla yürütülmesidir.

Başlıca türleri;

Kelime işlem: Yazı yazmak ve bununla ilgili işlemler için kullanılır. Yaygın kullanılan kelime iş;lem programlar; Word For Windows, Ami Pro, Windows Write, PW, WS

Hesap tablosu: Aritmetik işlemler yapmak ve hesaplama yöntemlerini (formülleri) belirleyerek sonuca ulaşmak için kullanılır. Yaygın kullanılan hesap tablosu programları MS-Excel, Lotus I-23,Quatro Pro, Improve, Moonstar vs.

Elektronik-posta e-mail: Mesaj gönderilmesi ve doküman iletimi amacıyla kullanılır. Bilgisayarlı konferans :İki uzak mesafe arasında görüntülü konferans (Tele konferans) düzenlenebilmektedir. Görüntüler, büyük ekranlara yansıtılarak daha rahat görünmesi sağlanır.
Veri tabanı yönetimi: Her türlü bilginin istenildiğinde ve istenildiği şekilde ulaşılmak üzere düzenlendiği veri koleksiyonudur. Yaygın olarak kullanılan programlar; MS Access, Windows Kart dosyası, Paradox,dBase.

Sunum: Toplantı ve konferanslarda anlatılanların daha etkili olması için görsel ve işitsel sunumlara imkan verilebilir. Böylece sunucu, anlattıklarını bilgisayar vasıtasıyla daha anlaşılır ve düzenli yapabilir.

Mühendislik Uygulamaları: Mühendislerin ve mimarların çizim ve tasarımlar için, elektrik mühendislerinin endüstriyel tasarımları için bilgisayar yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Buna Bilgisayar destekli dizayn (Computer Aided Desigrı- CAD) denmektedir. En yaygın kullanılan program ise AutoCAD yazılımıdır.

Çizim ve boyama, grafik yazılımları, görüntü işleme, entegre yazılımlar, multimedia (çoklu ortam, istatistik, animasyon (canlandırma),
 
K

Kayıtsız Üye

#13
gerçektenbanada çok yardımcı oldu çok güzel konular var ben ödevimi bundan yaptım
 
C

ciciş

#20
töbe öğretmen okulda yazdiriyordu bende evde internet var diye yazmadim oyun oynadim kankam mervede öyle yapti yaa kisa ama bizim gibi kizlar için uzun teşkür frm artuklu bayyy
 
Üst