2011 Yılı Türk Filmleri

#1
Sponsorlu Bağlantılar
2011 türk sineması
2011 yerli filmler,
2011 yılı türk filmleri


2011 yılında 50 Türk filmi vizyona girmesi bekleniyor..Bunlar;


Eyyvah Eyvah 2
Bu yıl sürpriz bir şekilde gişe başarısı elde eden filmin ikinci macerasının çekimlerine bu ay başlanıyor. Hakan Algül'ün yönettiği, Demet Akbağ ile Ata Demirer'in yine başrolde oynayacağı film, Müjgan ile Hüseyin Badem'in aşk ilişkisine odaklanacak. Eyyvah Eyvah 2, 21 Ocak 2011'de gösterimde.

Kukuriku-Kadın Krallığı

Kadınlar ve erkekler arasındaki iktidar mücadelesini konu alan komedi filminde, Ayşen Gruda, Ali Düşenkalkar ve Levent Ülgen başrolde. Çekimleri devam eden ve Serkan Ok'un yönettiği film, Ocak 2011'de gösterimde.

İncir Reçeli

Kültür Bakanlığı'nın desteğiyle çekilen filmin yönetmeni Murat Aytaç Ağırlar. Sessiz sedasız çekilen ve hakkında pek bilgi olmayan film, 11 Şubat 2011'de vizyonda.

Aşk Tesadüfleri Sever

G.O.R.A ve Yahşi Batı gibi büyük prodüksiyonlara imza atan Ömer Faruk Sorak, şimdi de aynı hastanede doğup 33 yıl sonra karşılaşan iki kişinin aşk öyküsünü anlatacak. Mehmet Günsür ile Belçim Erdoğan başrolde. Film, şubat 2011'de gösterime çıkacak.

Bizim Büyük Çaresizliğimiz

Tatil Kitabı filmiyle tanınan Seyfi Teoman, bu kez Barış Bıçakçı'nın aynı adlı romanını sinemaya uyarlıyor. İlker Aksum, Fatih Al, Güneş Sayın ve Taner Birsel'in rol aldığı yapımı, ilk olarak muhtemeen festivallerde izleyeceğiz. Filmin gösterim tarihi ise 4 Mart 2011.

VİZYON TARİHİ BELLİ OLMAYANLAR

Bir Zamanlar Anadolu
Nuri Bilge Ceylan, bir savcı ile doktorun cinayet soruşturması için gittikleri köyde geçen bir gecelik gerilimli ilişkisini anlatacak. Yılmaz Erdoğan ile Taner Birsel'in başrol oynadığı filmin çekimleri tamamlandı. Uluslararası bir festivalde prömiyer yapabilir.

Gölgeler ve Suretler
Derviş Zaim, gölge oyunundan feyz alıyor. Kıbrıs'ta 1963'te meydana gelen olayların anlatılacağı filmde Osman Alkaş, Settar Tanrıöğen, Hazar Ergüçlü rol alıyor. Muhtemelen Antalya'da görücüye çıkacak film, 2011'un ilk aylarında vizyona girebilir.

40:

Emre Şahin, ilk uzun metraj filminde İstanbul'da sayıları 30 bini geçen göçmen sorununa farklı bir bakış açısıyla yaklaşıyor. Ntare Guma Mbaho Mwine, Deniz Çakır, Ali Atay'ın oynadığı film, daha önce !f İstanbul'da gösterildi. 2011'in ilk aylarında gösterime çıkması bekleniyor.

Çoğunluk
Fatih Akın ve Yeşim Ustaoğlu'na asistanlık yapan Seren Yüce, ilk filminde İstanbullu orta sınıf bir ailenin oğlu Mertkan'ın hayatına odaklanıyor. Bartu Küçükçağlayan, Esme Madra ve Nihal Koldaş'ın rol aldıkları film, Venedik Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapacak.

Lodos
Didem Erayda'nın yönettiği filmde Ümit Çırak, Yeşim Koçak, Mustafa Uzunyılmaz ve Erol Günaydın rol alıyor. Yedi kişinin bir hafta sonuna odaklanan yapımda, günümüz insanının yaşadığı ve yaşattığı her türlü şiddet, mercek altına alınıyor. Filmin vizyon tarihi belli değil.

Çınarağacı
Handan İpekçi, bu sefer bir aşk filmiyle karşımıza çıkacak. Nurgül Yeşilçay, Nejat İşler ve Ragıp Savaş'ın rol aldığı filmin çekimleri sürüyor. 2011'in ilk aylarında vizyona çıkacak.

Zefir

Belma Baş'ın filminin, uluslararası bir festivalde prömiyer yaptıktan sonra Türkiye'de gösterime girmesi bekleniyor.

Uçan Melekler
Fırat Gürsoy'un ilk uzun metraj filmi. Hayatın sillesini yemiş iki arkadaşın dansla hayata tutunmalarını anlatıyor.

D:
Yazar, gezgin Metin Yeğin, filminde 1988'de siyasi mahkûmların büyük olay yaratan Metris Cezaevi firarının öyküsünü anlatıyor.

Düşler ve Yokoluşlar

Mustafa Özgün'ün filmi, ailesini trafik kazasında yitirdikten sonra ruh sağlığı bozulan genç kızın öyküsünü anlatıyor.

İstanbul My Dream

Yönetmenliğini Macaristanlı Ferenc Török'ün yaptığı filmde, Yavuz Bingöl oynuyor. Bir Macar kadınla İstanbullu inşaat işçisinin birbirine tutunma çabası anlatılıyor.

Saç
Tayfun Pirselimoğlu, sessiz sedasız çektiği Saç'ta, Tarlabaşı'nda perukçuluk yapan bir adamın hikâyesini anlatıyor.

Turquaze

Kadir Balcı'nın yazıp yönettiği filmde babalarının ölümü sonucu Türkiye'ye dönen bir Türk ailesinin yaşadıkları anlatılıyor.

Babam Büfe

Meriç Demiray, ilk filminde ülkedeki yoksulluğun insanları nasıl çaresizliğe sürüklediğini, trajik bir hikâye üzerinden anlatıyor.

İçimdeki Sessiz Nehir
Bir ilk yönetmen filmi daha. Mustafa Serkan Eröz, ilk uzun metraj filminde taşrada geçen bir aile dramını anlatıyor.

Kraliçe Fabrikada
Geçen yıl vizyon şansı bulamayan filmin yönetmeni Ali Kemal Güven. Hande Yener'in de rol aldığı film, 20'li yaşlardaki iki kardeşin ilişkisine odaklanıyor.

Mar

Caner Erzincan'ın ilk uzun metraj filmi. Taşrada sıradan insanların hayata tutunma ve sevgi arayışlarını anlatan yapımda Volga Sorgu, Begüm Kütük, Güray Kip ile Mahmut Gökgöz rol alıyor. Çekimleri sürüyor.

Kars Öyküleri

Özcan Alper, Zehra Derya Koç, Ülkü Oktay, Ahu Öztürk ile Emre Akay'ın Kars'ta çektikleri kısa filmlerden oluşan yapım, ilk olarak İstanbul Film Festivali'nde gösterildi. 2011'de gösterime çıkması bekleniyor.

Hür Adam: Said Nursi'nin hayatını anlatan filmi, Minyeli Abdullah filmlerinin yapımcısı Mehmet Tanrısever yönetiyor. Filmde Said Nursi'yi Mürşit Ağa Bağ canlandırıyor.

Sinyora Enrica

Yönetmenliğini Ali İlhan'ın yaptığı film, kocası tarafından terk edildikten sonra hayata küsen İtalyan bir kadının bir Türk genci sayesinde geçmişiyle hesaplaşmasını anlatıyor.

Peşpeşe
Ertan Velimatti Alagöz ile Suvi Elif Alagöz'ün birlikte yönettiği Peşpeşe, evlenmek üzere olan içine kapanık bir erkekle, 'özgür' bir kızın hayatlarının kesişmesiyle gelişiyor.

Kayıp (Wenda)

Üç genç yönetmen, Abdullah Yaşa, Ali Kemal Çınar, M. Sait Korkut'tan Diyarbakır üzerine bir güzelleme. Vizyon tarihi belli olmayan film, önce festivallerde gösterilecek.

Kırık Midyeler
Seyfettin Tokmak'ın yönettiği ve genel olarak amatör oyuncuların rol aldığı film, Almanya'ya gitmek için İstanbul'a gelen Mardinli iki arkadaşın öyküsünü anlatıyor.

Kaledeki Yalnızlık
Oyuncu Volga Sorgu, bu sefer kamera arkasına geçiyor. Özlem Tekin ve Menderes Samancılar'ın başrol oynadığı film baba-oğul ilişkisine odaklanıyor.

İstanbul Beni Unutma

Hüseyin Karabey'in önderliğinde bir araya gelen genç yönetmlerin çekeceği film, İstanbul 2010 projeleri arasında yer alıyor.

Kanatsız Taklalar
Savaş Baykal'ın yönettiği filmde, hurdalar arasında bir gitar bulan ve bu gitarla klip çekip, ünlü olma hayali kuran Okan'ın öyküsü tutunma çabası anlatılıyor.

Teslimiyet
İlk olarak İstanbul Film Festivali'nde gösterilen, yönetmenliğini Emre Yalgın'ın üstlendiği filmde İstanbul'da yaşayan bir grup travestinin mücadeleleri anlatılıyor.

Sultanın Sırrı
İstanbul'da 'Çemberlitaş'ın altındaki bir odada Hz. İsa'ya ait kutsal emanetlerin gömülü olduğu' iddiası, Sultan'ın Sırrı filmine konu oldu. Filmin senaristi, gazeteci Ömer Erbil; yönetmeni ise Hakan Şahin.
Kaynak:sabah.com.tr
 
Üst