Photoshop Dersleri Resimli anlatım

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#21
Sponsorlu Bağlantılar
Perspektif klonlama 2
Karolarla döşenmiş bir alan yapmamız gerektiğini düşünelim.
Shape aracını kullanarak, çalışmaya başlayabiliriz. Maskı seçili hale getirin, yeni biri layer (katman) oluşturun ve içini bir renkle doldurun. Bu layerdaki şekli kopyalayın.


Yeni bir katman daha oluşturun ve alttakilerin gözlerini kapatıp görünmez yapın. Yapmak istediğimiz perspektife uygun karo alan görüntüsünü bu boş katman üzerinde oluşturacağız.

Layer 2'deki şekli kopyalamıştık biliyorsunuz. Vanishing Point filtresine geçelim. Amacınıza uygun perspektif alanı oluşturun.

ctrl+V ile kopyalamış olduğumuz şablonu yapıştırın. Sol üst köşede yerini alacaktır.

Fare ile tutup çizdiğiniz perspektif alana sürükleyin. Şablon karolarımızın perspektife uygun biçimlendiğini göreceksiniz. ctrl+T ile büyüklüğünü değiştirebilirsiniz. Alanın alt tarafında istediğiniz biçimde konumlandırın.

Seçililiği devam ederken, alt tuşunu basılı tutup sürüklerseniz, karoları çoğaltmış olacaksınız. Üst kısma sürükleyin ve alttakinin bitiş noktalarına uygun biçimde yerleştirin. Alanınızın büyüklüğü kadar, yukarı doğru çoğaltmaya devam edin.

Ok. deyip çıktığınızda, istediğiniz çizim hazır... Bunu perspektife uygun çiçekler, kuşlar gibi uygulamalarda kullanabilirsiniz. Tabii aklınıza gelen diğer şeylerde de

 

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#22
Perspektif klonlama 3 (Vanishing Point / cs2)
Binanın solundaki üçgen biçimli alanı kapatıp, pencerelerin orada da devam etmesini sağlayacağız.

Vanishing Point filtresine geçin, pencereleri kılavuz olarak kullanıp, perspektif alanınızı oluşturun.

Sonra orta noktalardan tutarak alanı, fotoğraf boyunca dört yöne doğru genişletin.

Soldaki dörtgen ikonunu seçerek, taşımak istediğiniz alanı seçin. Dörtgen çiziminiz de perspektife uygun olarak çizilecektir. Ama sizin dikkat etmeniz gereken şey, ek yeri belli olmamı için seçimi doğru yapmaktır. Aşağıda görüyorsunuz, pencereler arası boşluk sağda ve altta bırakılmıştır..

Seçtiğiniz alanı, alt tuşu basılı iken sürükleyin. Perspektife uygun olarak pencereler otomatik olarak küçülecektir. Fare ile taşıdığınız yer neresiyse, oranın büyüklüğünü alacaktır. Sizin dikkat etmeniz gereken şey, çizgi hizalarına dikkat edip doğru yere bırakmaktır. Fotoğrafta başka bir alandan tekrar seçim yaparak, kapatmak istediğiniz kısmı, pencelererle dolduruncaya kadar, bu işleme devam edin.
 

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#23
Ten rengi ve dokusu üzerinde oynamalar
Çekilen fotoğraflar, bazan reklam amaçlı kullanılabilir. Amaca bağlı olarak ten dokusu üzerinde abartı bir düzeltme yapmak gerekebilir.

Orijinal

Orjinal layerı çoğalttıktan sonra blur filtresini tendeki kırışık ve dokular yok olacak kadar blur filtresi uygulayın. Bu layer en altta yer alsın. Tabii bu arada kaşlar, saçlar, kirpikler vs de bozulmuş oldu. Önemli olan bu kısımları orijinal resimden kullanmak.
Orijinal resmi tekrar çoğaltın (her ihtimale karşı orjinal üzerinde hiç çalışma yapamadığınız bir yedek tutmanızda fayda var diye bir kez daha çoğaltıyoruz. En üste yerleştirin. layer gözünü kapatıp açarak yaptığınızla, ilk hali arasındaki farkı kontrol etmenize yarayacaktır. )
Alttan ikinci sırada yer alan orijinal fotoğrafa Layer/Add Layer Mask/Reveal All ile layer maskı açın.
Üst renk siyah iken fırça ile kaş göz ağız kulağın kıvrımları, saç gibi bölümler dışındaki yerleri boyayın. Yanlış yaptığınız zaman üst rengi beyaz yapıp yanlış yaptığınız yeri düzeltebilirsiniz. Bu işlemleri resmin üzerinde değil, yanına eklenen bölümde yapmayı unutmuyorsunuz tabii...
Ten istediğiniz kadar düzgün olmadıysa, yani bir layer açıp fırça ile ten renginden renk örneği alıp bozuk yerleri düzeltebilirsiniz.
Bu işlemlerin tümünde, çalıştığınız yerin özelliğine göre fırça büyüklüğünü ve opacity değerini (boyanın % 1 ile % 100 arasında miktarını) sürekli değiştirmeniz gerekecektir.
Bu işlerimlerin sonucunda oluşan fotoğraf:

Bu hali size çok düzeltilmiş gelirse,

Oorijinal fotoğrafa opacity verip, iki layerı öyle birleştirin...
Görünen kısmı, orijinal fotoğraf olan, ama kullanım biçimi aşağıdaki örnekteki gibi olması gereken bir çalışmada, iki ihtimali karşılaştırın. Birincide beyaz kısımda düzeltilmiş çalışma yer alıyor, diğerinde ise orijinal fotoğraf...

Beyaz

Başka bir örnek:
 

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#24
Background Hazırlama 1
Background olarak kullanacağınız bir resim için, önce sitenizin içeriğine uygun bir çizim bulun ya da çizin. Çizimin acemice olmasının çok da kötü olmadığını göstermek için böyle bir örnek seçtim.

Layer'ınızı çoğaltın. (New Layer) Parlama Layer'ında gölge ışık için gereken efekti oluşturacaksınız.
Siyah-beyaz bir resmi seçmek kolay. Magic Wand'la siyah alana tıklayın. Birbirine değen bütün siyah alanlar seçili hale gelecek. Değmeyenleri de seçime katmak için, Select/similar seçeneğine gidin. Artık, benzer tüm pikseller seçildi. Select/modify/expand'a 1-2 piksel değer girin. içini beyaz renk ile doldurun. Gaussian Blur efektini resminizin özelliğine göre 3-10 değerine getirin okeyleyin.
Alta bir Layer daha ekleyip içini siyah doldurun.

Blur efektinin Motion ve Radial seçeneklerini kullanarak farklı etkiler elde edebilirsiniz.
.Bu sayfadaki üstte Radial Blur, altta Blur, ve daha sonra 2 tane Motion Blur efektinin sonuçları var.





Yukarıdan aşağıya uzanan parlama bölgesi oluşturmak için, tüm Layerları merge komutuyla birleştirin. Alta iki Layer daha ekleyin. Ortadakini beyaz alttakini siyah renk doldurun. Beyaz Layer'ı 1-2 piksel kaydırın ve istediğiniz ışığa ulaşıncaya kadar blur efekti uygulayın.

Burada ise farklı bir etki için en üstte resim beyaz olarak kullanıldı. Bu resimleri background olarak kullanmak için, enini en az 640 piksel yapmanız gerekli. Resim 640 pikselden sonra kendini tekrar edecektir. Menübar olarak kullanmak için, menü için düşündüğünüz pikselde yapmanız yeterli. Yani 150 piksel civarı...
 

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#25
Background Hazırlama 2
Web sayfanızın konusuyla ilgili bir resmi zeminde kullanmak, hem anlamı güçlendirir, hem aynı birimin tekrarından oluştuğu için, sayfanızın inmesini kolaylaştırır. Ama yaşanan bir sorun vardır, resmin ek yerleri belli olur, bu da hiç hoş bir görüntü değildir.

Yanda, yukarıdaki resmin background olarak kullanılmış halini görüyorsunuz.

Bu sorunu halletmek için şu yolu izleyin. Image Size'da tekrarlanmasını istediğiniz birimin piksel cinsinden boyutlarına bakın. Örnekteki boyutlar 200 x 162 piksel.
Bunu aklınızda tutun. Filter/Other/Offset'e girin. Resmin boyutlarının yarısını buraya yazın. Wrap Around 'un seçili olmasına dikkat edin. Okeyleyin.

Yandaki gibi bir görüntüyle karşılaşacaksınız. Resim şimdiden bozuldu zaten diye üzülmeyin.

Stamp'la doku taşıyarak, ek yerlerini belirsiz hale getirin. Zemin dışında üsteki ve yandaki resim aynı.

Tekrar Filter/Other/Offset'e gidin. Son yazdığınız rakamlar zaten karşınıza gelecek, sadece okeyleyin. Resminizin ilk görüntüsüne tekrar geri döndünüz ama biraz farkla...

Resminizin bu halini background olarak kullanırsanız, yandaki örnekteki gibi ek yerleri belli olmayan bir sonuç alacaksınız.
Tabii dikkat etmeniz gereken çok önemli birşey var. Bu kadar belirgin bir resmi tüm sayfada kullanırsanız, yazılarınız okunmaz....
 

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#26
Background Hazırlama 3
Yine background olarak kullanacağınız bir örnek...

İlke olarak önceki konuda yaptıklarınızı tekrarlayacaksınız. Ama burada farklı bir durum var. Resim stampa ile tamamlanmayacak (ya da çok uğraştıracak) kadar eksik.

Bu durumda, biraz üçkağıda başvurmak gerekecek. Resminizin (dublicate) çoğaltın.
Birini Filter/Other/Offset ile büyüklüğünün yarısı piksel değerleri girerek kaydırın.

Resmin aldığı görünüm bu... İşiniz biraz uzun...

Yedek resimdeki tam domatesi path ya da kementle seçin. Seçili haldeyken Ctrl tuşuna basarak diğer resmin üstüne sürükleyin. Ayrı bir Layer'da yerini alacaktır. Pozisyonunu ayarlayın. Resmin özelliklerine göre bunu çoğaltmanız gerekebilir.

Yanraki örnekte yarım görünen diğer domatesin daha tamamlandığını görüyorsunuz. Ek yeri belli olmayan bir görüntüye ulaştığınızda, Merge Visible ile Layer'ları birleştirin. Stampa ile son düzeltmeleri yapın.

Tekrar Filter/Other/Offset...Tamam!
Yandaki görüntüyü elde ettiniz

Böyle bir resmi sayfanın tamamında kullanmak mümkün ve mantıklı olmadığına göre, biraz daha devam edelim.

Düzelttiğiniz birim resmin üzerinede Kement ile yukarıdan aşağıya bir bölgeyi seçin. Burasının arkadaki renge eriyerek geçmesini sağlayacağız. Seçiliyken, Select/Feather 15-20 gibi bir değer girin (Sayı büyüdükçe resmin erime mesafesi artacaktır) ve silin.

Bir Layer ekleyin ve alta koyun. İçini uygun bir renk doldurun. Flatten Image ile birleştirin.
Bunu Transparan Gif olarak da hazırlayabilirdiniz. Bir dahaki sefere


Sayfanızda düğmeleri yerleştireceğiniz bölümün zemininde bunu kullanabiliriz. Hala renkler çok canlı, üzerine koyacağımız düğmelerin yeterince belli olmama olasılığı var. Imege/Adjust/Levels te Output Levels'da siyah üçgeni ortaya yaklaştırın. Preview işaretliyse etkilerini resim üzerinde göreceksiniz. Size göre uygun bir yerde durun ve okeyleyin.

Uygun renk ve istediğiniz biçimdeki düğmeleri, yeni Layer'da oluşturun. İsterseniz bir de gölge...
İşte bu kadar

 

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#27
Buton (Eski botlar)
Ayakkabı satan bir yer için, botları buton olarak kullanabilirsiniz. Arka planda fazla görüntüler varsa onları temizledikten sonra, renk değişimi yapmak için, istediğiniz bölümü seçin, feather olarak 5-10 piksel değer verin.

Hue/Saturation kolay renk değişimleri yapılabilecek bir tablo... Özellikle Hue değeri ile oynayarak istediğiniz rengi elde elde edin. Saturation rengin şiddetini azaltıp arttırmaya, Lightness koyulaştırıp açmanıza yardımcı olacaktır.

Botun başka bölümlerinde de aynı yöntemle renk değişimleri yapın.

Yeni bir layer ekleyin. Kaç ana bölüme link verecekseniz, o sayıda dikdörtgen hazırlayın. Buradaki örnekte 3 link kullanıldı.

Bot layer'ının üstte olmasına dikkat edin. Alt tuşu basılıyken, iki layer'ın arasındaki çizgiye gelip, tıklayın.

Botların, sadece dikdörtgenlerin içinde görünmelerini sağladınız. ve botlara da bir şey olmadı.

Bir layer daha ekleyin birini tasarı****za uygun bir renkle doldurun. Dikdörtgenler layer'ını çoğaltın, ctrl (mac/elma) tuşu ile layer'ın üzerine tıklayıp seçin ve içini siyah renk doldurun.Uygun bir blur efekti uygulayın. (Blur more efektini ctrl+f ile arttırarak gidebilirsiniz)

Böyle de kalabilirdi ama botlara biraz hareket katmak iyi fikir olabilir.

Hmmmm, dikdörtgenlere ait bölüm fazla yer kapladı... Botların tabanlarına paralel bir alan seçip fazlalığı atın. Gölgelerin hala durmasında bir sakınca yok. İşin içinde biraz sürrealizm var
))

Bot ve zemin dışındaki iki layer'a, Distort / Wave
ya da twirl, zigzag gibi hareket verecek bir filtre uygulayınca bu iş tamam. Ama dikkati, botlardan daha çok çekecek bir hareket vermemeye dikkat etmek gerek. İmage Map' yoluyla her bölümü ayrıca seçip, gereken yerlere link verebilirsiniz artık...
 

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#28
Buton (3 Boyutlu)
Buton yapmanıza yarıyacak büyüklükte yeni bir sayfa açın. İçine bir dikdörtgen çizin.

Select / Modify / Smooth ile (Örnekte 10 piksel değer girildi) köşelerine istediğiniz yuvarlıklığı verin. Save Selection ile alfa kanalı olarak kaydedin.

İçini istediğiniz renk ile doldurun. Bu layer'ı çoğaltın.
Seçtikten sonra Select / Modify / Contrcat ile daraltın. Yaklaşık yarısı kadar olsun.
Select / Inverse edip dışını silin.

2. layer'ı tekrar seçin ve içini beyaz renk ile doldurun. Gaussian Blur ile beyazın erimesini sağlayın.
Merge visible ile iki layer'ı birleştirin

Yeni bir layer daha oluşturun. Önceki Layer'ı seçili hale getirip, Select / Modify / Expand ile genişletin (Örnekte 2 piksel genişletildi)
İki Layer arasında çok keskin bir hat olmaması için. Kırmızı layer'e tekrar Blur efekti uygulayın.
Siyah alandan daha dışarıya taşmışsa, kırmızıdaki bu taşan bölümleri silin.

Kırmızı Layer'a Hard Light Filtresi uygulayıp, Merge Visible ile iki layer'ı birleştirin. (Flatten image komutu da layer'ları birleştirir ama zemin beyaz renk biçimine dönüşür. Layer'lı çalışmalarınızda transparanlığı korumak için Merge Visible komutunu kullanmanız gerekir)

Butona biraz daha parlaklık katmak için devam edelim.
Layer'ı seçin ve Save Selection'la kaydedin. Seçili alanı yarısı kadar indirip altını siyah renk doldurun. 3 Piksel daha Blur filtresi uygulayın.

Blur uyguladığınız alanlardaki dağılmayı denetim altına almak için, Levels ile siyah ve beyaz üçgenleri ortaya doğru sürükleyebilirsiniz. Bu yöntem bir çok yerde işinize yarayacaktır.

Alfa 3 kanalı seçiliyken, tekrar Layer'a dönün. Üst rengi beyaz yapın. Foreground to Transparent seçeneğini seçin. Dikey olarak uygulayın.

Biraz daha 3 Boyutlu olması için Layer Effects / Bevel and Embos uygulayabilirsiniz.
Gerekiyorsa yine aynı yerden, Drop Shadow ile alta gölge verebilirsiniz. Ya da Bir zemin rengi kullanabilirsiniz.
 

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#29
İyi taranmamış çizgisel işleri düzeltme
Taradığınız işlerin daha net siyah beyaz olması için yapmanız gereken bazı şeyler var. Öncelikle, taradığınız orjinal siyah beyazsa siz de öyle tarayın. Daha iyi sonuç alırsınız. Ama çizgiler renkli ise ve siz sonradan siyah beyaza çevirecekseniz renkli taramanız daha iyi olur.
Resmi Grayscale'a çevirin. Bu aşama görüntü sizi tatmin etmeyecek durumdaysa, çizgileri netleştirmenin bazı yolları var.
Aşağıdakilere benzer ayarları, resmin durumuna göre kullanın. Preview seçeneği işaretliyse, resmin alacağı durumu OK. tuşuna basmadan görebilirsiniz.
Brightnes/Contrast

Unsharp Mask

Levels

Curves 1

Curves 2

Bu son örnekte yapmanız gereken şey, damlalıkları kullanmak. Siyah damlalıkla siyah olmasını istediğiniz bir gri alan (gri zeviyesi %50'den fazla) üzerine tıklayın, beyaz olmasını istediğiniz gri alanların (gri zeviyesi %50'den az) üzerine ise beyaz damlalıkla tıklamanız gerekir. Her resimde iyi sonuç vermese de, bazı resimlerde işi çok kolaylaştıran bir yöntemdir...
 

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#30
Yazıyı döndürmek
Bir daire çevresinde dönen yazılar gerekiyorsa, genellikle, vektörel programlarda hazırlanıp, Photoshop'a yapıştırılır. Oysa yazıyı döndürmek çok da zor bir iş değil. Önemli olan bir daire ve dairenin ortasını bulmaya yarayan klavuz çizgiler...
Cetveli kullanarak klavuz çizgilerinizi hazırlayabilirsiniz.

Yazı aracını seçip, yazacağınız kelimenin harflerini ayrı ayrı yazın. Bunu yaparken, İlk harfi çemberin çizgisine hizalamak, sonra aynı yazı layer'ını çoğaltıp, diğer harfleri çoğaltılan Layer'lara yazmak işinizi büyük ölçüde kolaylaştıracaktır

Kelimenin ilk harfinin bulunduğu Layer dışındaki diğer Layer'ları gözlerine tıklayıp kapatın.
Ctrl T (Mac. Elma+T) ile ilk harfi seçin.

Seçili harfin ortasındaki minik daireyi, mouse ile tutup klavuz olarak kullandığınız dairenin merkezine koyun.

Merkezden harfi döndürün ve harfin içine çift tıklayıp, orada sabitlenmesini sağlayın.

Diğer harflerin olduğu Layer'lara geçip, ayni işlemi her harf için tekrarlayın. Harf arasındaki boşlukların eşit olması, göz kararınıza kalmış tabii...

Aslında bunu FreeHand'te hazırlayıp, convert ettikten sonra (fontları çizgisel hale dönüştürdükten sonra) PhotoShop'a aktarmak en iyisi...
 

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#31
Resmi netleştirme

Unsharp Mask, net olmayan görüntüleri netleştirmenizi sağlarken, ayarları yapmanıza izin veren bir filtre...
Aşağıdaki örnekleri inceleyerek, farklı ayarların yarattığı sonuçları görebilirsiniz.

Amount: 25
Radius: 1
Threshold: 0

Amount: 50
Radius: 1
Threshold: 0

Amount: 100
Radius: 1
Threshold: 0

Amount: 300
Radius: 1
Threshold: 0

Amount: 50
Radius: 3
Threshold: 0

Amount: 50
Radius: 10
Threshold: 0

Amount: 50
Radius: 250
Threshold: 0

Amount: 300
Radius: 5
Threshold: 100

Amount: 300
Radius: 50
Threshold: 100
 

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#32
Düz hatlardaki eğrilmeleri düzeltme (cs2)

Fotoğrafı çekerken, kamera açısını doğru tutmadığınız zaman, çizgisel hatlar kenarlara paralel olmaz. Bunu düzeltmek için, fotoğrafı doğru açıyı yakalayacak biçimde döndürürsünüz.
Bazan da düz hatlar açılarak ya da daralarak görüntülenir. Bunları düzeltmek için fotoğrafın köşelerinden genişletmek ya da daraltmak mümkündü...
Oysa bir sorun vardı, düz hatların bombeleşmesi. bunları daha önce photoshop ile düzeltmek mümkün değildi ve başka programlar kullanmak gerekiyordu.
Lens Correction, işte bu işe yarayacak...

Filtreyi açtıktan sonra, kontrolu rahat yapabilmeniz için karelere bölünmüş bir alan göreceksiniz.

Sol üstte, ilk ikon, Bozulma çarpıklık derecesini (distortion) değiştirmenize yarıyor. Ekranın sağında, rakamsal değer olarak girmenize yarayan bölümü bulunuyor.
İkinci ikon, fotoğrafı kendi ekseni etrafında döndürmenize yarıyor,
Üçüncüsü, daha hassas çalışabilmeniz için, kılavuz çizgilerini kaydırmanıza yarıyor,
Dört ve beşincisi malum, biri fotoğrafı kaydırmaya diğeri büyütüp küçültmeye...


Vignette, fotoğrafın kenarlarını koyulaştırıp açıyor, transformda, seçtiğiniz yöne göre perspektif verebiliyorsunuz. Edge bölümünde fotoğrafa uyguladığınız işlemler sonucunda oluşan dış bölümün şeffaf olmasına, var olan dokunun boşluklar boyunca uzatılarak olarak doldurulmasına ya da siyah olarak dolmasına karar verebilirsiniz. (Background renk yazıyorsa da, ben henüz sadece siyah doldurmayı başarabildim


Ekranın altında grid'leri (kılavuz çizgilerini) gösterip göstermemeyi seçebiliyorsunuz. Büyüklüğünü ve rengini değiştirmeniz de mümkün...

Tekrar çalışmamıza dönelim. Gördüğünüz gibi, düzeltme sonucu, fotoğrafın net alanında biraz küçülme olmak zorunda

Kenarları kesip fotoğrafı kullanabilirsiniz...

 

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#33
Fotoğraftaki karıncalanmaları (noise) düzeltme (cs2)
Fotoğraftaki "gürültü"yü noiseyi ortadan kaldırmaya yarayan bir filtre...

Basic seçili iken ayarlarda yapacağınız değişiklerin sonuçlarını kontrol edebilirsiniz. Keskinleştirme yapabilirsiniz, genel olarak renklerdeki gürültüyü azaltabilirsiniz.

Gelişmiş (advanced) seçeneğine geçip tek tek renk kanallarında çalışabilirsiniz.

Yaptığınız ayarları Settingis bölümünün hizasındaki ikona tıklayıp, bir isim vererek kaydetmeniz mümkün.

Daha sonra aynı ayarları başka fotoğraf için kullanabilirsiniz.


Öncesi

Sonrası...
 

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#34
Cam, ****l görüntülü yazılar


[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Cam, ****l görüntülü yazılar[/FONT]​
Yazınızı yazın.
Bir alfa kanalı olarak kaydedin.
Kanalı seçili hale getirin.
Seçilik sürerken Path'e gelin ve Make word Path seçeneğini işaretleyin (1)
Path'i seçili olarak bırakın.
Hem alfa kanalındaki yazı, hem yazının path'i aynı anda seçiliyken uygulayacağımız şeyler var. Fırça büyüklükleri ve Pressure değeri, resminizin rezolasyonuna ve yazınızın büyüklüğüne ve harf genişliğine göre farklılıklar gösterebilir. Bunları deneme yanılma ile bulabilirsiniz.
Alet kutusundan Smudge seçili olsun.
Pressure değerini 30-35 olarak belirleyin.
Eriyen bir fırça seçin (örnek resimde 13 piksel)
Path bölümüne gelin Stroke path'ten smudge işaretleyin. Okeyleyin.

Erimeyen daha küçük bir fırça seçin.
Smudge Pressure değerini düşürün.
Path bölümüne tekrar gelin Stroke path'ten Smudge işaretleyin. Okeyleyin.
Yandaki görüntüyü elde ettik.
Yaklaşık böyle olmadıysa fırça büyüklükleri ve Pressure değerini değiştirip tekrar deneyin
Alfa kanalını çoğaltın. Yazı kaybolmayacak kadar blur efekti uygulayın. Dışını silin.

Filter / Render / Lighting Effects i açın.
Light Type : Spotlight
Texture Channel : Buraz önce Blur'la oluşturduğunuz alfa kanalı olarak belirleyin ve okeyleyin. (Diğer ayarlarla oynayıp farklı etkiler elde edebilirsiniz)
Sonuç aşağıda... ****lik bir görüntü...
Yazı seçiliyken çalışmaya devam edelim. Curves tablosunu açın ve ayarları yandakine benzer hale getirin. Farklı ayarların resim üzerindeki etkisini de inceleyin. (Preview kutusunu çek etmeyi unutmazsanız izleyebilirsiniz)

Üstteki resimde yazı cam etkisini verdi. ****lik ve renkli bir etki için, Layer bölümüne geçin, yazı layerinda iken Saturation'ı seçin ve opacity'i düşürün.

Bunun oluşturduğu etki de en alttaki resimde...

 

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#35
Yazi Efeklerİ

Bazı Yerlerde çok gösterişli yazılar gerekebilir. Grayscale bir döküman açın ve yazınızı hazırlayın.
Yazı kanalını çoğaltın. Yazının okunurluğu bozulmayacak kadar Gaussian Blur efekti verin. Bu kanaldan bir tane daha çoğaltın.
Elinizdeki 2 tane Blur efektli kanalın, bir tanesini sağ ve aşağı, diğerini sol ve yukarı kaydırın. Bu iş için Offset'ten değer girebileceğiniz gibi, ok tuşlarını da kullanabilirsiniz. yandaki örnek, kaydırmanın yaklaşık ne kadar olduğunu gösteriyor.
Yazı kanalını tekrar çoğaltın, Filter/Other/Minimum (1-2 değer girerek) ile yazının kalınlaşmasını sağlayın ve daha kullanmak üzere bir kenara saklayın.​
Şimdi sıra yazıları hazırlamaya geldi. Image/Calculation bölümünü açın.
Source 1'de blur 1
Source 2'de blur 2
seçili olsun
Blending'te değişik seçeneklerin ne sonuçlar oluşturduğunu gözleyin.
(Prewiew işaretli değil mi?)
Tabloyu okeyleyin. İki kanalın birleşmesinin oluşturduğu yeni kanalın, kanal listesine eklendiğini göreceksiniz.
Tekrar Calcutation'a gidin. Bu kez​
Source 1'de blur 1
Source 2'de biraz önce oluşturduğunuz kanal olsun.

Tekrar tabloyu okeyleyin.
Tekrar Calcutation'a gidin. Bu kez
Source 1'de oluşturduğunuz ilk kanal,
Source 2'de oluşturduğunuz ikinci kanal olsun.

Tekrar tabloyu okeyleyin.
Değişik olasılıkları deneyerek yeni alfa kanallarının eklenmasini sağlayın.​
Etkisini beğendiğiniz Alfa kanalını kopyalayıp Black kanalına yapıştırın. Minimum ile kalınlaştırdığınız kanalı seçili hale getirin. (Ctrl basılı iken kanal adını tıklayın) Select/Inverse ile dışını seçin ve delete ile silin.
Resmin modunu Image/Mode/RGB yapın. Image/Adjust/Hue/Saturation tablosunu çağırın. Colorize seçeneğini işaretleyin. Yazı istediğiniz renk oluncaya kadar sürgüleri sağa sola hareket ettirin. Tabloyu okeyleyin.
Layer Bölümüne geçin. Yeni bir layer ekleyin ve içini siyah doldurun. (Web sayfanızda arkaplan rengi olarak kullanacağınız rengi de seçebilirsiniz)
Bu Layer'dayken Filter/Render/Lens Flare filtresine gidin. Brightness değerini değiştirerek, alttaki seçenekleri deneyerek ve ışığın yenini değiştirerek oluşacak etkileri kontrol edin. Tabloyu okeyleyin. Etkiyi beğenmezseniz ctrl+Z ile geri dönüp tekrar deneyin.
Farklı alfa kanalı seçenekleriyle yapılmış, farklı renk ve zeminli örnekleri aşağıda görüyorsunuz.




 

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#36
Bulutlu Butonlar

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Bulutumsu düğmeler[/FONT]
Seçtiğimi z resim bir gökyüzü. Bulutların belirgin olduğu bir bölümü, eliptik seçme aracıyla seçin. Tabii ilk önce, butonu kullanacağınız yerin ne olduğuna bağlı olarak resmin boyutlarını ayarlamayı unutmayın.
Layer'ın adı Background ise çift tıklayıp, okeyleyin. Etrafını sildiğinizde, silinen kısmın şeffaf olmasını ancak böyle sağlayabilirsiniz. Ama layer'ın bir kopyasını alın, o yedek dursun, daha sonra kullanacaksınız.
Üç boyutlu görüntüyü oluşturacağız. Bunun için, Ctrl (elma) tuşu basılıyken, Layer'a tıklayın. Butonu seçili hale getirdiniz. Aşağıya ve sağa yön tuşlarıyla kaydırın. (göz kararı yapabilirsiniz) Select/feather'dan 5 değer girin ve select/inverse yapın. Image/adjust/Brightness/Contrast'a ulaşın. Üstteki üçgeni sola çekin. İstediğiniz koyuluğa gelince okeyleyin. Yeterli gelmediyse aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın.
Işıklı bölge için, üstte anlatılanları tekrar yapacaksınız. Ama bu kez, sola ve yukarıya kaydırın. Brightness/Contrast'ta ise üçgeni sağa çekin. Buton üç boyutlu görünüme kavuştu.
Yedek ayırdığımız bulut resmini üste taşıyın. (ya da ne olur ne olmaz diye bir tane daha çoğaltın nasıl olsa 72 piksel, fazla yedek göz çıkarmaz) Butonu tekrar seçili hale getirin. Select/Modify/Contract'ta ulaşın. Kenar kalınlığını oluşturmak için 5-10 piksel alanın daralmasını sağlayın. Yetmediyse tekrarlayın. Dışını seçili hale getirip, silin. Buraya da yukarıda anlatılanları tekrarlayın.
Sonuca yaklaşıyoruz. Tekrar küçük olan butonu seçili hale getirin.5-6 değer feather verin ve büyük olan buton layer'ındayken Brightness/Contrast'tan istediğiniz koyuluğa ulaşın.
İsterseniz böyle bırakabilirsiniz. Tasarımınıza katkısı olacaksa, Ctrl+U (Elma+U) ile alttaki bulutun rengiyle biraz oynayabilirsiniz. En sonunda tüm layerlarý merge komutuyla birleþtirmeniz gerek.
 

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#37
Elbİse Rengİ DeĞİŞtİrmecİk

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Giysi Rengi değiştirme[/FONT]
Bir fotoğrafta istediğiniz bölümün rengini kolayca değiştirebilirsiniz. Bunun bir çok yöntemi var.
Bunlardan bir tanesini görelim...


Rengini değiştirmek istediğiniz bölümü, seçme araçlarından birisiyle seçin.
Seçtiğiniz bölümün seçililiğini koruyarak, (herhangi bir duruma karşı, Save Selection ile kaydetmeyi alışkanlık haline getirmeniz iyi bir yöntemdir, tekrar seçmeye uğraşmazsınız)
Image/Adjust/Desaturate (Shft+Ctrl+U)
bölümüne ulaşın. Renginiz, Gri tonlara dönüşecektir.


Yapacağınız yeni rengi, grinin koyuluğu etkileyeceği için Ctrl L, Ctrl M ya da Image/Adjust/Brightness/Contrast
ile grinin tonunu açın...


Yeni bir layer oluşturun ve içini yeni renk ile doldurun

Bu hali ile hiç de gerçekçi olmayan bu görüntüyü düzeltmemiz gerek...
Multiply seçeneğini seçin ve opacity değerini azaltın.

Böylece yeni renk ile grinin tonları birleşecek, giyisinin ışık gölgesi korunacaktır.
Gerçek hayatta para ödeyip yapabileceğimiz şeyleri, fotoğraf üzerinde kolayca yapabiliyoruz ...
 
Üst