Ünlü Türk Kemancıları Kimlerdir İsimleri

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Türk Kemancılar Kimlerdir
Türk Kemancıların isimleri
Türk Kemancılar hakkında bilgi
Türk Kemancılar ın hayatları

Ayla Erduran, (d. İstanbul) Karl Berger'in öğrencilerinden, Türk keman sanatçısı.

İstanbul'da doğan Ayla Erduran 4 yaşında Karl Berger'in öğrencisi olarak kemana başlamıştır. İlk resitalini on yaşında, Ferdi Statzer eşliğinde Saray Sineması'nda vermiştir.

Ali Cihat Aşkın
(1968), dünyaca ünlü Türk keman virtüözü, akademisyen ve besteci. Klasik Batı Müziği eserlerini ve Anadolu ezgilerini yorumlamaktadır ve bu yüzden "bu toprağın kemancısı" olarak anılır.

Engin Gürkey (d. 1967, İstanbul), Türk kemancı, perküsyon ustası ve stüdyo müzisyeni.

Müzik eğitimine 1976 yılında, İstanbul Belediye Konservatuvarı vurmalı çalgılar bölümünde Yücel Berrak ile başladı.
Türkiye'de ilk defa İstanbul Mehmet zilleri tarafından 2003 yılında üretilip kendi adı verilen P-FX Hand and Stick zillerinin tasarımını yaptı.

Klasik vurmalı çalgılar, Türk, Latin Amerika ve Afrika vurmalı çalgılarını kullanıyor.

Gülden Turalı, Türkiye'nin ilk kadın başkemancısı ünvanına sahip müzisyendir.

Hande Özyürek, (d. 1976 - İstanbul) Türk keman sanatçısı.

Mazlum Çimen (d. İstanbul, 1959) bale ve keman sanatçısı, oyuncu. Aynı zamanda birçok film ve televizyon dizinin müziklerini yapmıştır. Halk müziği sanatçısı Nesimi Çimen'in oğludur.

Necip Celal Antel, (d. 1908 - ö. 1957), Türk kemancı ve besteci. İlk Türk tango bestecisidir. Bestelediği 11 tango, Türk tango dağarının en önemli eserlerindendir. Mazi, Özleyiş (Kemanımla Ona Bir Ses...) gibi tango parçaları en tanınmış eserleridir.

Selim Giray, (d. 6 Haziran 1970, İstanbul) Kemancı, Müzikolog, ve Orkestra şefi.

Suna Kan, (d. 1936, Adana). Türk keman virtüözü.

Suna Kan, müziğe 5 yaşında babasından keman dersi alarak başladı. Ankara Devlet Konservatuvarı'nda Lico Amar gözetiminde eğitim gördü. Ayrıca Walter Gerhardt, Gilbert Back, İzzet Nezihi Albayrak ile çalıştı. Mozart’ın 5. Keman Konçertosu’nu seslendirdiği ilk konserinde, henüz dokuz yaşındaydı.

Tunç Ünver, (d. 1953). Türk keman sanatçısı.

İsmail Aşan, keman sanatçısı.
Küçük yaşta müzik otoritelerinin dikkatini çeken İsmail Aşan, üstün yetenekli çocuklar için çıkarılmış olan yasa gereğince kurulan komisyon kararı ile Devlet himayesine alındı.

Şeyda Çilden (d. 1953 Aydın) Türk Keman Eğitimcisi ve Akademisyen

İlk ve orta öğrenimini Aydın’da tamamladı. Sınavla 1967 yılında girdiği Muğla Kız İlköğretmen Okulu’ndan 1970’yılında öğretmen olarak mezun oldu.
 
Üst