Şeyhahmetli Köyü Polatlı Ankara

DeMSaL

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Ankara Köyleri - Şeyhahmetli Köyü - Şeyhahmetli Hakkında - Şeyhahmetli Köyü Tanıtımı - Şeyhahmetli Resimleri


şeyhahmetli köyü 1522 yılında şıhahmet tarafından kuruldu..1850 yıllarına kadar şeyhahmetli koyunun belli kırsal bolgelerinde göçebe olarak yaşayan köy halkı 1850 yılı itıbarıyle yerleşik köy düzenine geçmiştir.
Kültür

Köy Ic Anadolu nun tipik Kürt köylerinden biridir. Köy, zengin tarihiyle günümüze isik tutmaktadir. Ismini aldigi Seyh Ahmet bölge kültürü icin önem arzeder. Su anda asirlar önce yerleske kurmus Hristiyanlara at mezarlar mevcuttur. Koy icerisinde tarihe dayanabilmis eski evler gormek de mumkundur.ve krallara ait kaya mezarları.friglere ait askeri garnizon ve gavur inleri bulunmaktadır.
Coğrafya
Ankara iline 129 km, Polatlı ilçesine 65 km uzaklıktadır. Haymana Platosu uzerine kurulu koy ve civari genis duzluklerle kaplidir.
İklim

Köy, karasal iklimin etki alanı içerisindedir. Yazlari sicak ve kurak, kislari soguk ve kar yagislidir, en cok yagisi ilkbaharda 42indi yagmurlariyla alir.
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 336
1997 271
Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. bi taraftan hayvanları yaşatırken diyer tarafta 500 dönümlük meyve ağaçlarınıda yok eden bi anlayış
Altyapı Bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik, sabit telefon ve internet mevcuttur.


Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz
 
K

Kayıtsız Üye

#2
bu köyün kıymetini iyi bilin ben bu bu köyden ayrıldım ama çok pişmanım
 
K

Kayıtsız Üye

#3
Köyun kuruculari ve koruculari olan KONCA Aşiretidir köydeki en köklü ve kalabalık ailedir..LK.
 
Üst