Seyfe Köyü Merkez Çorum

KaRDeLeN

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Merkez Seyfe Köyü - Seyfe Köyü Hakkında - Seyfe Köyü Tanıtımı - Seyfe Köyü Resimleri




İlçe: MERKEZ

İl: ÇORUM


Köy Muhtarı:
Muzaffer Keskin

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon:
0(364)2785932

Cep Telefonu:
0(536)2160122


Demografik Bilgiler:

Nüfusu:
2000
127

1997
114


İle Uzaklığı:
32 km

İlçeye Uzaklığı:
32 km


Tarihi

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında yazılı bir kaynak yoktur. Fakat eldeki verilere göre her kuruluşun bir söylencesi vardır.

Osmanlı zamanında okumuş ileri görüş lü 3 bay çorumun bu ovasında yerleşmek istemişlerdir bunlardan bir sarı bey sarimbey köyünü kurmuştur diyer kardeş hamdi beyde hamdi köyünü kurmuştur 3 kardeş seyfi beyde bugün seyfe diye bilinen seyfe köyü kurucularından dır bu kişiler maraşın elbistan ilçesindeki kılıçlar köyünden geldiği sanılmaktadır. tarih1 7.yy seyfe köyü seyfe ismi Kur.anı Kerim ayetlerinde ve dualarda da geçmektedir Seyfe isminin oradan geldiği de rivayetlerdendir .köyümüzde ozanlar ve şahnalar olarak iki sülale çoğunluktadırsınırları içinde bulunan ve bugün de TEKKE olarak ziyaret edilen Kırklar Türbesi Çevrede Oldukca Yoğun İlgi Görür .



Bir araya gelen dört kardeşin Sefi, Hamdi, SARI BEY Bey'lerin paylaşımı sonucunda yerleşim birimleri meydana gelmiştir. Bazı köy isimleri zamanla değişime uğrayarak bugünkü isimlerine kavuşmuşlardır. Seyfi Bey ismi de SEYFE olmuştur.Em.Öğrt.Ceylan Duyar


Kültür

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bigiler:
Tipik Anadolu köyüdür. Düğünler ve bayramlarda birbirleri ile yakın ilişki içerisindedirler. Yemekler arasında Madımak ve Kaz köftesi yer alır. Düğünlerde yapılan Keşkek yemeğide çok meşhurdur. Ayrıca iki sacın arasın yapılan çörek ve ıspanaklı çöreği de söylemeden geçmek olmaz.

Coğrafya

Çorum merkezine 28km uzaklıktadır. Köyümüz eski Ankara yolu üzerindedir.Köylerin merkezidir. Doğusunda Hamdiköy, batısında Yenihayat(Abdalbodu) ve Kuzeyinde Karabayır, güneyinde de Sapaköy vardır.Köyümüz son yillarda hizla gelişmektedir.Köyde Cami,Cem Evi ve Kültür evi vardir. Ilkokul ögrenci azligindan kapanmıştır.Köydeki ögrenciler taşımalı eğitimden yarallanmaktadirlar.

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde buğday, arpa, nohut, mercimek gibi ürünlerin yanında şekerpancarı üretilir. Köyüe, yurt dışında çalışanların da büyük ekonomik katkılari olmaktadır. Ayrica yaz aylarında nüfus aniden artar. Emekliler ve izine gelenler, bir zamanlar beş yüz kişinin yaşadığı köye canlılık getirir.

Altyapı bilgileri

Köyün içme suyu şebekesi, elektriği ve telefonu vardır. Köyü Çorum iline bağlayan yol asfalttır.



Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
 
Son düzenleyen: Moderatör:
K

Kayıtsız Üye

#2
Muhtarın değişti adını da değiştirin lütfen. Köyümüzün yeni muhtarı Muzaffer Keskin'dir
 
Üst