Selimiye İlköğretim Okulu Bilgileri Osmaneli Bilecik

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Selimiye İlköğretim Okulu Bilgileri Osmaneli Bilecik

SELİMİYE İLKÖĞRETİM OKULUNUN TARİHÇESİ

Okulumuz Eğitim-Öğretime 1945-1946 sezonunda şimdiki köy konağının bulunduğu yerde ahşap binada başlamış ve ilk mezunlarını 1948 yılında vermiştir.Tek dersliğin yetersiz kalmasıyla birlikte okula iki derslik daha yapılmış ve 1959’dan itibaren de üç derslikli binasında eğitime devam etmiştir.
Köyün nüfusunun hızla artmasıyla yeni bir binaya gereksinim duyulmuş ve köy muhtarı Kadir Cemil Ertürk ile okul müdürü Rafet Kayretli’nin girişimleriyle şimdiki okulumuzun temelleri atılmıştır.
Eğitim Öğretime devam ettiğimiz binamız ise Selimiye Köyü tüzel kişiliğine ait 3222 m² alan içerisinde 324m² üzerine inşa edilmiş iki katlı kagir bir binadır.Yaklaşık 600m² kullanım alanına sahip okulumuzda 5 derslik, müdür odası, öğretmenler odası, çok amaçlı salon, kütüphane ve araç gereç odası bulunmaktadır.
Okulumuzda Anasınıfı 1995-1996da eğitim-öğretime başlamıştır ve bu eğitim-öğretim yılında da köyümüze hizmet vermektedir.
Çevredeki fabrikaların kapanması ve işçi sayılarının azalmasıyla beraber köyden kente göç başlamıştır.Bunun sonucu olarak da okulumuzdaki öğrenci sayısı da azalmıştır.Okulumuzun ilk açıldığı zamanlarda 100 civarında olan mevcudu 2009-2010 eğitim-öğretim yılında 29’a kadar düşmüştür.
Okulumuz bahçesinin toplam alanı 2898m²’dir ve ağaçlandırılması kısmen yapılmıştır.Toprağın dolgu olması sebebiyle bazı yerlerinde ağaç yetiştirilememektedir.Bahçe duvarı kısmen olmakla beraber okulun arka kısmında kömürlük bulunmaktadır.

Okulumuzun Mevcut Durumu:
Kız Erkek Toplam
Anasınıfı: 4 6 10
1.Sınıf : 1 5 6
2.Sınıf : 1 4 5
3.Sınıf : 6 2 8
Okulumuz 12kız,17 erkek öğrenci, bir müdür yetkili öğretmen ve anasınıfı öğretmeniyle hizmet vermektedir.


SELİMİYE KÖYÜ İNCELEMESİ
Köyümüz 1897 yılında Bulgaristan’dan gelen göçmenler tarafından Sakarya nehrinin kıyısında kurulmuştur.Köye ilk yerleşenler Osman Ağa, Kara Süleyman, Köse Ali, Dereli Ahmet, Hacı Oğulları, Arabacı Mustafa’dır.
Osmaneli ilçe merkezine 6km, Bilecik il merkezine 30km, Osmaneli-Bilecik karayoluna 1km uzaklıktadır. Köyün daha önceki isimle ri Gırgırlı, Çakırlı, Mahacir’dir.Şimdiki ismini ise köyün yakınlarından çıkarılıp işlenen özel bir taşın Selimiye Askeri Kışlasında kullanılmasıyla almıştır.
A)NÜFUS:
Köyde 170 hane bulunmaktadır ve nüfusun büyük kısmı yaşlılardan oluşmaktadır.Çevredeki fabrikaların zamanla kapanmasından dolayı iş için gençler köyden göç etmişlerdir.Halen çevre fabrikalarda çalışan köylüler de bulunmaktadır.Ancak eskiye göre bu oranlarda düşüş olduğu görülmektedir.
Fabrikaların tam kapasiteyle çalıştığı dönemlerde köy dışarıdan göç alırken fabrikaların teker teker kapanmaya başlaması ve işçi sayılarını azaltmasıyla birlikte köyden Bilecik,Bursa,Adapazarı ve İstanbul gibi büyük şehirlere göç verdiği görülmektedir Aile planlamasına önem verilmesi ise köyde dikkat çeken bir diğer konudur.Ortalama her evde iki çocuk bulunmaktadır. Köyün şu andaki nüfusu 600 civarındadır.
B)TARIM VE EKONOMİ:
Köyümüzün gelir kaynaklarının başında tarım işleri gelmektedir.Üretilen başlıca tarım ürünleri karpuz, üzüm, domates, biber, patlıcan, ayva, şeftali, kayısı,zeytin ve ıspanaktır.Ayrıca son dönemde Tarım Bakanlığının uygulamaya koyduğu Sosyal Riski Azaltma projesi kapsamında seralar kurulmuştur. Bunun yanında son yıllarda hayvancılığın modern yöntemlerle yapılmasına başlanmıştır.
C)SOSYAL:
Üç katlı olan köy konağının içerisinde muhtarlık, köy kahvehanesi, berberhane, gençler için bilardo,masa tenisi salonu ile düğün salonu bulunmaktadır.
Köyün camisi ilk önce ahşap bina olarak yapılmış, 1957de aynı yerde biraz daha büyütülmüş ve en son halini de 1994 yılında almıştır.
İçme suyu ve elektrik problemi bulunmayan köyümüzde evlerin atık suları kurulan kanalizasyon şebekesine akıtılmaktadır.Köyün çöplerini muhtarlık tarafından görevlendirilen kişiler düzenli olarak toplamaktadırlar.Bu sayede köyün içinde temizlik bakımından problem yaşanmamaktadır.Ayrıca yaz mevsiminde sinekler için ilaçlama da yapılmaktadır.
Köyde açılan sağlık evi ise uzun süre kapalı kaldıktan sonra bu yıl yeniden hizmete girmiştir.Köyün ortak malları arasında sağlık evi, okul,cami, köy konağı, mezarlık, meralar, çocuk parkı bulunmaktadır.
D)ULAŞIM VE YERLEŞME:
Köyümüz konumu bakımından ulaşım konusunda şanslıdır.Osmaneli’den hareket eden şehir içi dolmuşların son durağı köyümüzdedir.Hemen köyün üst tarafından geçen şehirler arası yol sayesinde de büyük illerle ulaşım sağlanabilmektedir.
Köyün yerleşimi ise fazla dağınık değildir ve yapılar taştan yapılmış betonarme binalardır.Kerpiçten yapılmış ev sayısı ise yok denecek kadar azdır.​

Global yardım
Doğal afetler, fakirlik, susuzluk gıdasızlık giyimsizlik eğitimsizlik gibi felaketlerde yardımlaşma bizi sağlıklı mentaliteye sevk eder..
Ekoloji
Doga evimiz onun kirlenimi herseyimizin kirlenmesini olusturur ...Teknoloji
Teknolojiyi üretmek için teknolojiyle yürümek gerekmektedir...

Selimiye İlköğretim Okulu Bilecik Osmaneli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur. Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Selimiye İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Selimiye İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Selimiye İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v.s. spor dallarındaki başarıları, Selimiye İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Bulunduğu Yer: BİLECİK / OSMANELİ

Adı: SELİMİYE İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: Selimiye Köyü ilköğretim Okulu Osmaneli/Bilecik

Telefon Numarası: 2284692221

Faks Numarası: Bilgi Yok

E-mail Adresi: Bilgi Yok

Web Adresi:BİLECİK - OSMANELİ - Selimiye İlköğretim Okulu


Kaynak : webrehberi.biz - www.meb.gov.tr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Üst