Playstation 3 sırlarını açıklıyoruz

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Playstation 3 sırlarını açıklıyoruz
Playstation 3'ün ne kadar harika bir cihaz olduğunu söylemeye gerek yok. Sahip olduğu donanımın gücü bir yana birçok ekstra özelliği bünyesinde barındıran cihazın herkes tarafından bilimeyen bazı güzel ayrıntıları bulunuyor. Bu ayrıntıları tek başınıza farkedebilmeniz güç. Bizler de birçoğunuzun bilmediğini düşündüğümüz PS3 özelliklerini sizler için bulduk. Bakalım beğenecek misiniz?

1- Gizli görüntü ayarı

PlayStation 3'ün en sinir bozucu özelliklerinden biri görüntü ayarları. Cihazınızı alıp başka bir arkadaşınıza götürdüğünüzde ya da yeni bir televizyona bağladığınızda, ekranda hiçbir şey görememeniz mümkün. Bunun sebebi, büyük ihtimalle yeni televizyonun farklı bir çözünürlükte çalışması ya da farklı bir kablo bağlantısına sahip olmasıdır. Hiçbir şey göremediğiniz için de ayarları değiştiremiyorsunuz.

Ancak bu sinir bozucu durumdan kurtulabilmek mümkün. PlayStation 3'ünüzü kapatın ve "power" tuşuna basılı tutarak yeniden başlatın. Böyle yaptığınızda cihazınız temel 480p grafik moduna geçer ve böylece RGB SCART veya HDMI gibi ayarları yapabilecek kadar görüntü elde edebilirsiniz.

2- Ne kadar şarj kaldı?

PlayStation 3'ün kollarının ne kadar şarjı kaldığını kol üzerinde görebilmek ne yazık ki mümkün değil. Sadece pil azaldığında ekranda bir uyarı çıkıyor. İstediğiniz her zaman kolda ne kadar pil kaldığını görebilmek için PS tuşuna basılı tutun. Böylece cihazın ne kadar pil ömrü kaldığını görebilirsiniz.

3- Ücretsiz görüntülü görüşme

Bunu yapabilmek için bir USB kulaklık setine ve de EyeToy kameraya ihtiyacınız var. Bunları PS3'e bağladıktan sonra "Friends" kısmına girin. Görüşme yapmak istediğiniz arkadaşınızı seçip üçgene basın. Buradan "Start New Chat"i seçip bir ileti gönderin.

Eğer karşı tarafta da gerekli cihazlar varsa, karşılıklı sesli ve görüntülü görüşme yapabilirsiniz. Hatta üçgene basarak başka arkadaşlarınızı da görüşmeye davet edebilirsiniz. En fazla altı kişiye destek veren bu hizmetin belki de en güzel özelliği ise tamamen ücretsiz olması.

4- Birden fazla internet penceresi açmak

Ana menüden Network seçeneğine gelip tarayıcınızı açın. Daha sonra üçgene basıp "Open In New Window" seçeneğine gelin. Burada başka bir site açın. Altı tane sayfa açana kadar aynı şeyi tekrar edin. Bundan sonra L3 tuşuna (sol analog kolun üstü) bastığınızda çok sayfalı moda geçmiş oluyorsunuz. Sol analog ile ekrandaki sayfalar arasında geçiş yapabilirsiniz. Eski hale dönmek için ise L3'e tekrar basmanız yeterli.

5- Albümlere ayar çekmek

PS3'ünüze bir müzik CD'si aktardığınızda, cihaz otomatik olarak albümle ilgili resimleri ve fotoğrafları bulup bunları eşleştiriyor. Ancak bu otomatik bulma olayı her zaman beklediğimiz gibi olmayabiliyor. Bazen alakasız görsellerle karşılaşabiliyoruz.

Bu durumun önüne geçmek için yapılacak şey oldukça basit. Albüme eşleştirmek istediğiniz görselleri .jpg formatında kaydedin. Daha sonra herhangi bir bellekte PICTURE diye bir dosya açıp, bulduğunuz görselleri bu dosyanın içine atın. Belleği PS3'e bağladıktan sonra bu dosyayı "Photo" menüsüne ekleyin. Bundan sonra "Music" bölümüne gelip, resimleri eşleştirmek istediğiniz albümün dosyasına gelip üçgene basın. "Information" kısmında "Photo" menüsüne gelin ve koymak istediğiniz görselleri seçin. Artık albümünüzde istediğiniz görseller olduğunu göreceksiniz.

6- Kişiye özel PS3

İnternette herhangi bir arama motorunda "PS3 .ps3t theme" diye bir arama yapın. Böylece PS3 için yeni birçok temaya, alternatif masaüstü, menü ve yazı fontlarını görebilirsiniz. Firmware 2.0 güncellemesi ile gelen özellik sayesinde bunları kaydedip PS3'ünüze yeni bir görünüm kazandırabilirsiniz. Hatta Sony'nin sunduğu yazılım sayesinde kendi temalarınızı bile hazırlayabilirsiniz.

7- Çoklu ortama hükmetmek

PS3, birçok çoklu ortam dosyasına destek verebilen bir cihaz. Cihaz, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, AVI, Motion JPEG, AVCHD, H.264/MPEG-4 AVC gibi video formatlarını, MP3, WMA, WAV, Audio CD, SACD gibi ses formatlarını ve JPEG, PNG, TIFF, GIF, BMP gibi resim formatlarını sorunsuz olarak çalıştırabiliyor.

Herhangi bir formattaki dosyayı çalıştırmak için bu dosyaları PS3'ün onları aradığı yere kaydetmeniz gerekli. Herhangi bir harici belleğin içinde MUSIC, PICTURE ve VIDEO adlı dosyalar açıp içine gerekli görseli, sesi ya da görüntüyü atın.

Ayrıca, PS3 tabanlı dosyalar için de PS3 adlı bir dosya açabilirsiniz. Bunun içine EXPORT adlı bir alt klasör açıp içine PS1 ve PS2 save dosyalarını, SAVEDATA diye bir dosya açıp içine PS3 save dosyalarını, THEME adlı bir klasör içine temaları ve UPDATE adlı bir klasör açıp içine güncellemeleri koyabilirsiniz. Böylece harici belleği PS3'e bağladığınızda cihaz otomatik olarak bunları görecektir.

8- Daha güçlü sinyal

PS3'ünüz ile düşük bağlantı hızı sorunları mı çekiyorsunuz? Bunu aşmanın bir yolu mevcut. Öncelikle kablosuz bir ağ oluşturup, router'ınız ile PS3 arasında minimum mesafe bırakın. İki cihazın arasında hiçbir eşya olmamasına dikkat edin. PS3'ün anteni sağ tarafında olduğu için bu tarafı üstte kalacak şekilde cihazı dik olarak yerleştirin.

Bundan sonra yapacaklarınız size biraz garip gelebilir. Bir adet kola kutusu alıp üst kısmını kesip atın. Kalan kısmı bir fan ya da çiçeğe benzer bir şekilde kesin. Yani yan kısımlarını belli aralıklarla ayırıp yana doğru açın. Bu garip çiçeğin alt kısmını delin ve router'ınızın anteninin üzerine yerleştirin. Kulağa çılgınca geliyor belki ama bu yöntemle %10 daha fazla sinyal gücü elde edebilirsiniz.

9- Bir uzaktan kumanda olarak PSP

Playstation 3'e gelen en son Firmware güncellemesinin getirdiği en güzel özelliklerden biri, artık cihazınızı internet üzerinden ya da PSP ile kapatıp açabilmek olabilir. Çok küçük bir ayrıntı olarak gözükse de, bu özellik Sony'nin Remote Play teknolojisi için güzel bir adım.



Tabi bu özellikten faydalanabilmek için, PS3'ün yanında bir de PSP'ye sahip olmanız gerekiyor. PSP'den "System" menüsüne girin buradan Remote Play'i seçin ve PSP'nizi PS3'ünüzle eşleştirin.

Peki bu özellik neye yarıyor diye sorabilirsiniz. Size şöyle ufak bir senaryo yazalım. Tatile gittiniz, deniz kıyısından otururken PSP'nizi kullanarak evdeki PS3'e erişebilir, onun menüsünü görebilir ve hatta sabit diskine kayıtlı müzik ve videolara erişebilirsiniz. İşiniz bittiğinde ise yine PSP ile PS3'ü kapatıp denize girebilirsiniz. Nasıl, hoşunuza gitti mi?
 
Üst