Peygamberlerin Özellikleri Nelerdir Kısaca Peygamberlerin Ortak Özellikleri

Eylül

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Peygamberlerin özellikleri nelerdir kısaca,
Peygamberlerin kişilikleri nasıldır, özellikleri nelerdir?


1) Yalan söylememek:

Peygamber olan kişiler hiç bir şekilde yalan söylemezler. Her zaman doğru konuşurlar. Söylediği sözler ile yaptığı uygulamalar birbiri ile uyumlu olur. Daima doğruyu söyleyip uygularlar. Kısaca doğru davranışlar hem kelimeleri hem de davranış biçimleri ile sergilerler. Bulundukları her alanda da bunu kanıtlarlar. Yalan, düzenbazlık, iftira gibi kötü davranışlardan kaçınırlar.

2) Güvenilir olmak:

Peygamber olan kişiler davranışları ve kişilik özellikleri ile daima çevrelerindeki insanların güvenini kazanmışlardır. Hz. Muhammed de çok dürüst bir kişiliğe sahipti ve peygamberliğinin duyrulduğu gün herkes ona inanmıştır, kimse sözüne güvenmemizlik etmemiştir. O yaşamı boyunca hiç yalan konuşmamıştır ve bu yüzden insanların güvenini kazanmıştır. Düşmanları bile ona gözü arkada kalmadan eşyalarını emanet etmişlerdir. Bir gün çevresine insanları toplayıp gördüğünüz şu dağın ardından düşmanın geldiğini söylersem bana inanır mısınız dediğinde insanlar hep beraber tabiki de inanırız cevabını vermişlerdir. Bunun ardından Hz. Muhammed o zaman Allah’a inanın çünkü ben onun temsilcisiyim demiştir.

3) Zeki olmak:

Peygamber olan kişilere Allah’ın emirlerini uygulatmaları ve ikna edici olmaları için yüksek zeka ve durumları kolayca çözme yeteneği verilmiş. Bunun sayesinde peygamber olan kişiler ileriyi gören, sürekli doğru yolda ilerleyen insanlar olmuşlardır. Bu sayede de vazifelerini hakkıyla yerine getirip Allah’ın varlığını tüm insanlara anlatmışlardır. Peygamber olmakla beraber büyük bir sorumluluk o kişiye yüklenir. Zekalarının yüksek olması sorumluluklarının altından kalkabilmelerini sağlar.

4) Hiç günah işlememiş olmak:

Peygamber olan kişiler hiç bir zaman kötülük yapmamışlardır. Evrendeki günahsız sayılan tek canlı grubu peygamberlerdir. Yaşamlarının tümünde günah sayılabilecek bir davranışta bulunmadan vefat etmişlerdir. Allah’ın emirlerini insanlığa iletip onları doğru yola sevk eden kişilerin günah işlememesi, insanların onlara inanıp güvenmeleri için önemlidir. Çünkü peygamber olan kişi günah sayılan davranışlarda bulunsaydı insanlar onlara inanıp güvenmez, buyrukların inanmazlardı. İşte bu yüzden peygamberler günah işlemeyen masum insanlar olarak seçilmişlerdir.

5) Allah’ın emirlerini hiç değiştirmeden insanlığa aktarmak:

Bu nitelikleri sayesinde Allah ile insanlık arasında bir elçi vazifesi yapmışlardır. Allah’tan aldıkları emirleri hiç değişiklik yapmadan, söylendiği gibi insanlığa iletmişlerdir. Hiç bir buyruğu insanlıktan gizlememiş, eksik veya yanlış anlatmamışlardır. Ek olarak insanlığa aktardıkları buyrukları kendileri de harfiyen yerine getirip onların da buna uymasını istemişlerdir. Bu görevlerini de hakkıyla yerine getirmişlerdir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Y

yarensu

#11
Gerçekten çok yardımcı oldunuz.teşekkür ederim.yeni şeyler eklerseniz daha iyi olur.kur-an kursu için.:);):(:mad::confused::cool::p:D:eek::oops::rolleyes:o_O
 
#17
Yardımcı olduğunuz için sağol tşk ederim din hocasının verdiği soruyu cevapladım sayenizde
 
Üst