Petrol ve doğalgaz nasıl oluşmaktadır?

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Petrol ve doğal gaz nasıl oluşur kısaca,

Enerji kaynakları doğal olarak meydana geldiği gibi yapay olarak da elde edilmektedir. Fosil yakıtlar olarak bilinen yakıtlar yer altı kaynakları olarak bilinmektedir. Özellikle petrol ve doğalgaz yer altında bulunan ve en çok kullanılan fosil yakıtlardandır.

Fosil yakıtlar çevreye zarar veren yakıtlardır. Doğru bir şekilde ayrıştırılması ve kullanılması gerekir. Karbon elementinin farklılaşması sonucunda meydana gelen fosil yakıtlar yandığından karbonmonoksit gazının oluşmasına neden olur. Karbonmonoksit çevreye zarar veren bir bileşiktir. Canlıları zehirlediği için nesil sağlığını ve hayatını tehdit etmektedir.

Petrol ve doğalgaz yataklar halinde yer altında bulunmaktadır. Yanıcı olmaları nedeniyle yakıt olarak kullanılmaktadır. Petrol ve doğalgaz işlenmekte ve endüstriyel olarak kullanıma hazır hale getirilmektedir. Petrol ve doğalgaz yer altında uzun yıllar bekleyen canlı kalıntılarının çözünmesiyle ve fosil hale gelmesiyle meydana gelmektedir. ,Yeraltı katmanlarından kilometrelerce derinlerden çıkarılmaktadır. Petrol ve doğalgaz olarak dünya rezervleri ortadoğu körfezinde yer almaktadır. Neredeyse %80 civarında petrol ve doğalgaz rezervi bulunmaktadır.

Günümüzde yaygın olarak kullanılan enerji kaynaklarından olarak petrol ve doğalgaz evlerde, iş yerlerinde, okullarda, ulaşımda, sanayide kullanılmaktadır.Petrol ve doğalgaz en değerli enerji kaynaklarındandır. Fakat fosil yakıt olmaları çevreye zarar vermelerine neden olmaktadır. Bu nedenle yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılmasına geçilmesi gerekmektedir.
 
Üst