Örümcek Adam Kimdir - Örümcek Adamın Özellikleri

#1
Örümcek Adam Kimdir - Örümcek Adamın Özellikleri

Spiderman
(Örümcek Adam) Marvel Comics tarafından yaratılmış bir çizgi karakterdir. Türkçe'ye Örümcek Adam olarak çevrilmiştir. Günümüzde bu hayali kahraman Türkçede de ağırlıklı olarak Spider-Man olarak yani orijinal ismiyle bilinmektedir.







Peter Benjamin Parker'ın diğer ve gizli kimliği olan Spiderman, Marvel Comics 'e bağlı Stan Lee and Steve Ditko tarafından yaratılmış hayali bir kahramandır.

Spiderman, ilk kez Marvel Comics'in "Amazing Fantasy" isimli çizgi romanının 15. sayısında 1962 yılının Ağustos ayında ortaya çıkmıştır. O günden bu tarafa, dünyanın en popüler süper kahramanları arasındadır.

Spiderman, kendi duygusal ve kişisel problemlerini süper güçleriyle çözemeyen, süper güçlerinin çoğu zaman ilişkilerini ve "Daily Bugle"daki foto muhabirliği kariyerini olumsuz etkilediği bir karakterdir. Birçok sorunu olmasına karşın, suçla mücadeleye büyük önem atfeder.

Spiderman'in ilkesi "Büyük güç büyük sorumluluk getirir"dir. Bu ilke, tüm çizgi romanın temel konusunu özetler. Spider-Man'in karakterinin insani boyutları ve yaşadığı iç çatışmalar çizgi romanının popülerliğini artırmıştır.

Spiderman, günümüzde en tanınan çizgi kahramanlar arasındadır. Yıllar boyunca, Spiderman karakteri çizgi roman ve dizilerde, çizgi filmlerde ve son olarak iki başarılı Hollywood filminde kullanılmıştır.


Bir radyasyon gösteriminde, lise öğrencisi Peter Parker'ı radyasyondan zarar görmüş bir örümcek ısırır ve bu sayede Peter'da inanılmaz özellikler belirir. Çok sevdiği amcası bir hırsız tarafından öldürülünce, güçlerini kötülüklere karşı kullanmaya söz verir.

Aldığı ders:
Büyük güçler büyük sorumlulukları beraberinde getirir.
Gerçek Adı: Peter Parker

Mesleği: Serbest fotoğrafçı, maceraperest
Kimliği: Gizli
Yasal Kayıtlar: Amerikan vatandaşı ve hiç bir sabıka kaydı yok.
Doğum Yeri: New York
Bağlı Olduğu Grup: Yok
Operasyon Bölgesi: New York şehri
İlk Görüldüğü Yer: Amazing Fantazi 15
Tarihçe: Nükleer güçten korunma konulu bir gösterim sırasında, lise öğrencisi Peter Parker'ı radyoaktif bir örümcek ısırır.

Sonuç:
İnanılmaz bir esneklik ve bir örümceğin çevikliği. Bir kaç gün sonra Peter eve gittiğinde çok sevdiği amcasının bir hırsız tarafından öldürüldüğünü görür. Ve hırsızın bir kaç gün önce suç işlerken yakalanan ama bunu inkar eden kişi olduğunu anlar. Büyük güçlerin büyük sorumluluklar getirdiğini anlar ve gücünü kötülere karşı kullanmaya söz verir.

Boy:
178 cm.
Kilo: 75 kg.
Göz rengi: Lacivert
Saç rengi: Kahverengi

Bilinen Güçleri:
10 ton yüke karşı direnebilecek insanüstü bir esnekliği var. Bu esnekliğin yanı sıra insanüstü refleks ve denge unsurlarına sahip. Bir çok yüzeye yapışabiliyor ve tehlikeyi sezinleyebiliyor. Ayrıca bir örümcek gibi ağ örme yeteneğine de sahip.
 
Üst