Namaz Sureleri Türkçe Okunuşu ve Anlamları

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Namaz Sureleri
Namaz surelerinin anlamları
Namazda okunan sureler ve surelerin anlamları


Fatiha Sûresi ve Anlamı
Bismillahirrahmanirrahim.

Elhamdü lillâhi rabbil'alemin. Errahmânir'rahim. Mâliki yevmiddin. İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în, İhdinessırâtel müstâkim. Sırâtellezîne en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn.

Fatiha Sûresinin Anlamı (Manası)

Hamd, âlemlerin Rabbi, merhametli olan, merhamet eden ve Din Günü'nün sahibi olan Allah'a mahsustur. (Allahım!)

Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz. Bizi doğru yola, nimete erdirdiğin kimselerin, gazaba uğramayanların, sapmayanların yoluna eriştir.

Fil Sûresi ve Anlamı

Bismillahirrahmanirrahim.

Elem tere keyfe fe'ale rabbuke bi ashab-iî fil. Elem yec'al key-dehümfi tadliylin ve ersele aleyhim tayren ebabile termiyhim bihi-caretin min sicciylin fece'alehüm ke'asfin me'kûl.

Fil Sûresinin Anlamı (Manası)

Rabbinin fil ashabına ne etteğini görmedin mi? O, onların düzenlerini boşa çıkarmadı mı? Ve üzerlerine sürü sürü ebabil kuşları göndermedi mi? Ki her biri onlara ateşte pişirilmiş çamurdan taşlar atmışlardı. Allah (u Teâlâ), onları kurt yeniği yaprağa çeviriverdi.

Nas Sûresi ve Anlamı

Bismillahirrahmanirrahim.

Kul e'ûzü bi-rabbin nâsi melik'in-nâsi ilâh'in-nasi min şerril ves'vas'il hannasi ellezi yüvesvisü fi sudûr'in-nâsi minel cinneti ven-nâs.

Nas Sûresinin Anlamı (Manası)

De ki: Gerek cinden ve gerekse insanlardan olsun, insanların kalplerine vesvese veren o sinsi vesvesecinin şerrinden in¬sanların Rabbi, yegâne halikı, mâliki ve mâ'budu olan Allah (celle celal)'a sığınırım

Felâk Sûresi ve Anlamı

Bismillahirrahmanirrahim.

Kul e'ûzü bi-rabbil felâkı min şerri ma halâka ve min şerri ga-sikın izâ vakabe ve min şerrin neffasati fil ukadi ve min şerri hâsi-din izâ hased.

Felâk Sûresinin Anlamı (Manası)

De ki: Yarattığı şeylerin şerrinden, karanlığı çöken gecenin şerrinden, düğümlere üfleyen nefeslerin şerrinden, hasedini açıklayan ve hasediyle hareket eden hasetçinin şerrinden, sabahın Rabbine sığınırım.

İhlas Sûresi ve Anlamı

İhlas Sûresi ve Anlamı

Bismillahirrahmanirrahim.

Kul hüvallahü ehad Allah'üs-samed lem yelid ve lem yûled ve lem yekûn lehu küfüven ehad.

İhlas Sûresinin Anlamı (Manası)

« De ki: O Allah birdir, büyüklük onda nihayet bulmuştur, daim ve bakidir, her şeyden müstağni ve her dileğin merci'dir. Doğmamış, doğurmamıştır. Hiç bir eşi ve benzeri yoktur

Tebbet Sûresi ve Anlamı
Tebbet yedâ eb-i Lehebin ve tebbe mâ agnâ anhü mâlühü ve mâ keseb seyaslâ nâren zâte lehebin vemre'etüh hammale't-el hatab fi cidihâ hablün min mesed.

Tebbet Sûresinin Anlamı (Manası)

Ebu Leheb'in iki eli kurusun. Kendisi de kurudu gitti. Ona ne malı ne kazancı yaramadı. O da, gerdanında bükülmüş bir ip olduğu halde odun hammalı olarak karısı ile birlikte alevli bir ateşe atılacaklar

Nasr Sûresi ve Anlamı

Bismillahirrahmanirrahim.

Izâ câ'e nasrullahi vel'fethu ve re'eyten-nâse yedhulûne fi diniîlahi efvâcen fe-sebbih bi hamdi Rabbike vesîağfirhü innehü kâne tevvâbâ.

Nasr Sûresinin Anlamı (Manası)

« Vaktaki Allah (u Teâlâ'nın nusreti gelir, fetih erişir ve insanların akın akm Allah'ın dinine girdiklerini görürsün. Artık teşbih et, Rabbine hamdeyle ve mağfiretini dile. Muhakkak ki Allah (u Teâlâ) istiğfar edenlerin tevbelerini kabul edicidir.

Kâfirun Sûresi ve Anlamı
Bismillahirrahmanirrahim.

Kul yâ eyyühel kâfirûne lâ â'büdü mâ tâ'büdûne ve lâ entüm âbidûne mâ â'büd ve lâ ene âbidün mâ abedtüm ve lâ entüm âbidûne mâ â'büd leküm diniküm veliye diyn.

Kâfirun Sûresinin Anlamı (Manası)

« De ki: Ey kafirler, ben sizin tapmakta olduğunuz putlara tapmam. Siz de benim mâ'buduma tapanlardan değilsiniz. Ve ben sizin taptıklarınıza asla tapıcı olmadım. Siz de benim mâ'buduma tapıcılardan değilsiniz. Sizin dininiz size, benim dinim bana.

Kevser Sûresi ve Anlamı
Bismillahirrahmanirrahim.

innâ a' taynâkel-kevser fe-salli li-rabbike venhar inne sânı eke hüvel ebter.

Kevser Sûresinin Anlamı (Manası)

« Biz sana kevseri verdik, o halde sen de Rabbin için namaz kıl, kurban kes. Asıl zürriyetsiz olan, sana buğzedenin kendisidir.

Maun Sûresi ve Anlamı
Bismillahirrahmanirrahim.

Era eytellezi yükezzibü bid-din fezâlikellezi yedu'ul yetime ve lâ yehuddu alâ taam-il miskin fev ey lün lil musalîiyne elleziyne hüm an salâtihim sâhune elleziyne hüm yüraune ve yemneun'el-maun.

Maun Sûresinin Anlamı (Manası)

Dini yalanlayanı gördün mü? İşte, yetime fena muamele eden, yoksulu doyurmak için başkalarını teşvik etmeyen odur. Vay hallerine o namaz kılanlara ki, namazlarından gafildirler. Riyakârlık ederler, zekât vermeyi de men'eylerler

Kureyş Sûresi ve Anlamı
Bismillahirrahmanir rahim.

Li iylâfi kureyşin iylâfihim rıhle't-eş şitai vessayf fel-yâ'budû Rabbe hâzel beyti ellezi et'amehüm min cû'in ve âmenehüm min havf.

Kureyş Sûresinin Anlamı (Manası)

« Kureyşin alışkanlıkları için, kışın Yemen'e ve yazın Şam'a göç etmeğe ülfet ettirdikleri için bu beytin Rabbine iba¬det etsinler ki, onları açlıktan kurtarıp doyurdu ve korkudan emin kıldı
 
Üst