Mavi Prenses Ciklet Balığı (Pseudotropheus socolofi)

#1
Sponsorlu Bağlantılar






Latince Adı: Pseudotropheus socolofi

Habitatı ve Anavatanı: Malawi Gölü'nün kayalık kesimleri.

Beslenme Biçimi: Otçul

Davranış Biçimi: Orta derecede agresif.

Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif.

Yüzme Seviyesi: Dip-orta seviye

Cinsiyet Ayrımı: Erkeklerdeki anal yüzgeçte, yumurta noktası daha fazladır. Ayrıca ventral yüzgeçleri dişilere göre daha uzundur.

Üreme: Dişiler ağızda kuluçka yaparlar. Erkek dişi oranının 1/5 olması önerilir.

Sıcaklık: 25 - 26 °C

En Fazla Büyüdüğü Boy: 15 cm

En Az Akvaryum Hacmi: 150 lt

Su Sertliği: Sert

pH: 7.7- 8.5

Zorluk Seviyesi: 3

Genel Yorum: Piyasada pek bulunmayan bir balıktır. Özellikle Sarı Prenses'e alışmış kişilere oldukça ilginç gelmektedir. Aynı alt grupta olmasına rağmen (Mbuna), aynı cins değildir. Mavi Prensesler tamamen otçuldur ve Sarı Prenseslere göre daha agresiflerdir.

Aktavist Yorumu: Ben bu balığı çok aradım, en sonunda bir akvaryumcuda buldum ve dayanamadım hemen aldım. Akvaryumda 1E/2D durumdalar. Erkek;6cm,Dişilerde;5 ve 5,5cm. Akvaryuma koydum hiç bir agresifliğini görmedim. Oldukça sakin bir balık. Bu balıkdan bulup da almamak olmaz. Herkese tavsiye ederim. Çok hoş bir balık. Saygılar​
 
#2
Mavi Prenses Ciklet Balığı (Pseudotropheus socolofi) İle İlgili Bir Makale


Mavi Prensesler Malawi Gölü'nün kayalık kısımlarında yaşarlar. Otçul ağırlıklı beslenirler. Sarı prenseslere benzerlikleriyle dikkat çekerler yalnız sarı prenseslere oranla çok daha agresiftirler. Akvaryumda 1 erkek, 4 veya 5 dişi beslenmesinde yarar vardır. Erkek-dişi ayrımı dikkatli bakıldığında yüzgeçlerinden yapılabilir.
Mavi Prensesler, diğer malawi türleri gibi ağızda kuluçka yaparlar. Kuluçka süresi 15-20 gün arasıdır. 5-6 cm boyutlarındaki bir dişi rahatlıkla yavru verebilir. Balığın agresifliğinden bahsetmiştik. Kendi türlerine karşı daha da agresiftir. Dişi oranını çok tutmakta akvaryumda bu türden tek erkek beslemekte fayda vardır. Bu balıklar, en az 1 metrelik akvaryumlarda 26 derece sus sıcaklığında, bol kayalı ve saklanma yeri çok olan bir ortamda beslenmelidir. Karma akvaryumlarda bakılabilir ama diğer türlerle devamlı didişme içinde olacaktır.
Balığın gözlemlediğim iyi yönlerinden birisi, dişiler yumurta ve yavrularına çok bağlıdır ve zor şartlarda bile kuluçkalığını devam ettirebilmektedir. Yavruları 1-1,5 cm den sonra renklenmeye başlarlar. Dişi ve erkek aynı renktedir. Büyük akvaryumlarda 15-18 cm ye kadar büyüyebilmektedir. Bitkisel yemlerle beslenmesi balığın sağlığı ve renklerinin güzelliği açısından önemlidir.





Yücel Görgün /izmir
 
#3
Mavi Prenses Ciklet Balığı Resimleri (Pseudotropheus socolofi picture)
Mavi Prenses resimleri


Mavi Prenses ciklet balığı resimleri


mavi prenses balığı fotoğrafları (Pseudotropheus socolofi)


Mavi Prenses Balığı (Pseudotropheus socolofi) Resimleri
 
K

Kayıtsız Üye

#4
benim mavi prensesim damızlık 4 gün yem yemiyor acaba üreme zamanı geldiğinden olabilirmi
 
Üst