Kuranda Geçen Anne İle İlgili Ayetler

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Kuranda geçen Anne İle İlgili Ayetler,anneyle ilgili ayetler,anne baba ile ilgili ayetler,anne hakkında ayetler,Kuran-ı Kerimde geçen anne ile ilgili ayetler

''Biz insana anne ve babasına iyi davranmasını emrettik.''(Lokman suresi , 14)

“Rabbin, Ondan başkasına kulluk etmemenizi ve anne-babaya iyilikle davranmayı emretti. Şayet onlardan biri veya ikisi senin yanında yaşlılığa ulaşırsa, onlara: “Öf” bile deme ve onları azarlama; onlara güzel söz söyle.”(İsra Suresi,23)
151. De ki: “Geliniz size Rabbinizin haram ettiği şeyi ben okuyayım: O’na hiç bir şeyi ortak/denk tutmayın, anaya babaya iyilik edin, fakir düşmek (korkusun)dan çocuklarınızı (herhangi bir şekilde) öldürmeyin. Biz, sizin de onların da rızkını veririz. ‘Zinanın ve her türlü kötülüğün’ açığına da gizlisine de yaklaşmayın. Allah’ın haram ettiği canı (hukukça) geçerli sayılan bir hak olmadıkça öldürmeyin.” İşte (Allah), düşünesiniz (aklınızı kullanasınız) diye size bunları emretti. (Enam 151)

15. Biz insana, anne ve babasına iyilik etmesini tavsiye ettik. Annesi onu (karnında) zahmetle taşıdı ve onu zahmetle doğurdu. Onun (ana karnında) taşınması ile sütten kesilmesi otuz aydır.(1) Nihayet o (bedenî) yiğitlik yaşına gelip (bir) de (aklî ve rûhî kemal çağı olan) kırk yaşına eriştiği zaman: “Yâ Rabbi! Gerek bana, gerek anne ve babama verdiğin nimete şükretmemi, razı olacağın iyi işler yapmamı bana ilham et (ve beni muvaffak kıl). Neslimi de benim için ıslah et (onları iyi insanlar yap). Şüphesiz ben, tevbe edip sana yöneldim ve hakikat ben, (sana) teslim olanlardanım.” der. (Ahkaf 15)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
K

Kayıtsız Üye

#4
En güzel ayet diye bir sınıflama yapmak çok yanlış bir tutumdur. Allahın tüm ayetleri güzeldir, gereklidir, ve sebeplidir. Şu güzel bu değil demek şirke düşmeye sebeptir. Sakın ha
 
Üst