Kayaaltı Köyü Hakkında Bilgi Pınarbaşı Kayseri

DeMSaL

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Kayseri İli Köyleri -Kayaaltı Köyü Pınarbaşı- Kayaaltı Köyü Hakkında Bilgiler -Kayaaltı Köyü Resimleri






Kayseri
Bilgiler
Nüfus 358 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 38710
Alan Kodu 0352
Yönetim
Coğrafi Bölge İç Anadolu Bölgesi
İl Kayseri
İlçe Pınarbaşı

Kayaaltı, Kayseri ilinin Pınarbaşı ilçesine bağlı bir köydür.



Tarihi

Köyün adının nereden geldiği köyün oturduğu yerin etrafının üç tarafı kayalıkla çevrili olduğunda kayaalyı adıverilmiştır.ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. 1800 lü yıllar da Bünyanin Orta Köyünden göcen aslen türkmen soyundan olan ailelerin yerlesimi ile kurulmustur.Bır zamanlar köy ormanlıkken köye yapılan yerlesmeler sonucun da gelen kısıler ormanlardan yararlanarak ev yapmıs ve yakacak odun olarak kullanmıslardır. halen koyde bulunan kısıler asimile olmamıs ve gelenek ve goreneklerını korumayı basarmıslardır.O cıvarda bulunan tek Türkmen köyü burasıdır.Köyümüzde çevreside birçok tarihe ev sahipliği yapmiş olduğu yapılan kazılardan ve kalıntılardan anlaşılmaktadır.
Kültür

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. .Bir zamanlar orada yasadıgı zannedılen ag gelın mezarları ve magaraları turıstık acıdan onemlıdır köy dagalrın arasına saklanmıs bır ova gıbıdır. suları yazları dıhı soguktur sureklı gelen gecen kısılerın konaklama alanı olarak kullanabıleceklerı bır yerdır. İnsanları sıcak kanlı ve mısafırperverdır.koy de hala 40-50 tena bulunmaktadır ve bırbırlerıyle olan kan davası artık kalmamıs va mutlt bır seekılde yasamlarını sürdürmeye devam etmektedır...........
Coğrafya

Kayseri iline 100 km, Pınarbaşı ilçesine 30 km uzaklıktadır.Malatya yolu üzerin de pınarbası yı gecınce yaklasık olarak 30 km uzaklıkta ve sag tarafta yer almaktadır.Bir zamanlar orada yasadıgı zannedılen ag gelın mezarları ve magaraları turıstık acıdan onemlıdır. Köy dagların arasına saklanmıs bır ova gıbıdır.
İklim

Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir. Ancak küresel ısınmanın etkısıyle önceden gecen sert kıs sartkarı artık yasanmamaktadır. Köy halkı bu durumdan oldukca mamnun olmaaasına ragmen tarıma dayanan bır gecım kaynagı oldughu ıcın yeterı kadar ürün almakta zorluk cekıyorlar.......

===Nüfus===
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 358
2000 600
1997 303

Bagli oldugu Ilce ye Pinarbasina 500 civarinda ve Kayseri ye 800 ile 1000 arasi göc vermistir.dıger yerlere gıdıp oraya yerlesen kısıler hala koye gelıp gıtmektedırler. Koyde genellıkle yazın tatıl ıcın gelmelerıne ragmen hala bır cogu bos buldugu her vakıtte koye gelerek zamanını burada gecırmeye calısmaktadırlaar'...............
Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım [[hayvancılık ve hayvan ticaretine b dayalıdır. genellikle köyden göçler olsa da gün geçtıkce köye dogru bır göç hareketı artmıstır. Gün gelecek köyden bir zaman önce gidenler tekrar dönnecekktirr.........köyünden en çok kayseriye göç edenlerin ekonomik durumları çok iyidir.Ekonımik durumları iyi olanların köyümüzün kalkınması için ellerinden gelenleri yapmalarını rica ediyorum.
Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2004 - Sami Özpoyraz
1999 - Ibrahim Bedir
1994 - Osman Özdemir
1989 - Kasim Colak
1984 - Bayram Toprak

Altyapı bilgileri
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.son zamanlar da köyde büyük degısıklıkler olmustur. Kışları su donmaları olmamaktadır artık.Bunda küresel ısınmanın etkısının yanında köy muhtarı Sami ÖZPOYRAZ'ın köye bazı yerlarden su getıttırmesın de faydası vardır. teşekkurler sami bey..





Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
 
Üst