Karahayıt Kasabası İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Denizli

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Karahayıt Kasabası İlköğretim Okulu Hakkında - Karahayıt Kasabası İlköğretim Okulu Tanıtım - Karahayıt Kasabası İlköğretim Okulu Resimleri - Karahayıt Kasabası İlköğretim Okulu İletişim





Karahayıt Kasabası İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Okulumuz 1962 yılında eğitim-öğretime açılmıştır.

Daha önce köy olan Karahayıt 1992 seçimlerinde Belediyelik olmuştur. Kasaba Denizli'ye 20km uzakılıkta ve Pamukkale travertenlerinden 2km. kuzeydedir.Komşuları Pamukkale Kasabası,Haytabey Köyü, Kurtluca Köyü, Akköy ilçesi ve Eğmir Köyü'dür.

Tarihte,Karahayıt Kasabası üzerinde Doğu Roma İmparatorluğu'nun Hierapolis şehri kurulu imiş.Köyün esas kurucuları yörükler olup,köyün yerli halkını hala Yörükler oluşturmaktadır. Sele ve sepet yapımında kullanılan hayıt bitkisi köyde çok yetiştiği için köyün adı Karahayıt olmuştur.

Kasaba toprağının altından 50-60 derece sıcaklığa sahip termal su çıkmaktadır. Su nedeni ile kasabadaki evlerin büyük bir kısmı Pansiyon şeklinde inşaa edilerek kullanılmaktadır. Bölgede çıkan suyun içeriğinde bikarbonat, sülfat, kalsiyum, sodyum, magnezyum ve karbondioksit vardır.

Kasabada çıkan bu termal su, romatizma, damar sertliği kireçlenme, siyatik ve böbrek taşlarına iyi gelmekte olup,bu sudan yararlanmak amacıyla ülkemizin birçok yerinden insanlar gelmektedir.

Pamukkale'de bulunan oteller travertenlere giden suyu tutmalarından dolayı, travertenlere ve suya zarar vermelerine sebep olmuşlardır.Bu sebepten dolayı, Pamukkale'de bulunan oteller yıkılmış ve büyük otellerin hemen hemen hepsi otellerini Karahayıt'ta yeniden kurmuştur.Şimdi Pamukkale'ye ve Karahayıt'a gelen tu-(Terbiyeden-Yoksunum)-ristler bu otellerde kaldıkları için kasaba turistik bir yer olmuş ve nüfusu bu yüzden art-(Terbiyeden-Yoksunum)-mıştır.

Kasabanın en büyük gelir kaynağı termal sulardır. Kasaba halkı bu sudan yararlanmaya 1975 yılında başlamıştır.Çevre ilçe,kasaba ve köylerden birçok kişi bu otellerde çalışarak geçimini sağlamaktadır.Kasaba çevresinde mevcut olan tarıma elverişli arazi-(Terbiyeden-Yoksunum)-lerde ise buğday, pamuk, mısır gibi tahıllar yetiştirilmektedir.

Kasabaya içme suyu 1955'te,yol 1975'te,elektrik 1970'te,telefon ise 1986 yılında gelmiştir.Ulaşım kasabanın belediyesine ait olan veya kişilere ait hatlı minibüslerle yapılmaktadır. Bu minibüsler her gün 15 dakikada bir Karahayıt-Denizli ve Denizli-Karahayıt arasında karşılıklı seferler yaparlar.

Kasaba'da bir postane, bir turizm sağlık merkezi ve 2005 yılında hizmete giren bir 112 acil servis mevcuttur.Sağlık ocağı'nda daha önce tutulan 24 saat nöbeti 112 acil servis açıldıktan sonra sona ermiştir. Şu anda Sağlık ocağında 1 doktor,2 hemşire ve 3 ebe hemşire,1 sağlık me-(Terbiyeden-Yoksunum)-muru ve bir çevre sağlık mermuru görev yapmaktadır.

Kasabada 2 cami,2 imam ve iki de muhtarlık vardır.

İlkokul 1960 yılında yapılmıştır.1967'de ek sınıf,1988'de iki sınıflık bir ek bina daha yapılmıştır. İlkokul 1997-1998 öğretim yılında ilköğretim okulu olmuştur. Okulumuza taşı-(Terbiyeden-Yoksunum)-malı olarak Haytabey ve Eğmir köylerinden de öğrenci gelmektedir. Kasabada üniversite okuma oranı düşüktür, öğrencilerimize pansiyonculuk daha cazip gelmektedir.Şimdiye kadar 1 doktor, 1 avukat,1 eczacı,1 öğretmen ve 1 de ebe meslek sahibi olmuşlardır.Son yıllarda eğitime verilen önem artmış 2000 yılından sonra mezun olan öğrencilerimizin üniversiteye gitme oranı yükselmiştir.Şu an halen üniversite eğitimi almakta olan bir çok öğrencimiz mevcuttur.Ayrıca 2006-2007 Eğitim-öğretim yılında iki öğrencimiz Anadolu lisesini kazanmışlardır.

Kasabada her türlü yiyecek ve içecek satılmaktadır.2004 yılının yaz aylarından itibaren kasabada Perşembe günleri Pazar kurulmaya başlamıştır.Fakat kasabanın kış aylarında Pazar kurulmadığı için kasaba halkı genel olarak cuma günleri Akköy ilçesinde kurulan halk pazarından da yiyecek ihtiyacını karşılamaktadır.

2001-2002 öğretim yılında üç katlı,kaloriferli,dokuz derslikli,bir bilişim teknolojisi sınıfı,bir ana sınıfı,bir öğretmenler odası, bir müdür odası,bir müdür yardımcısı odası ve bir hizmetli odası bulunan şimdiki okul binasına taşınılmıştır.Eski okul binası taşımalı gelen öğrencilere yemek verilirken kullanılmaktadır.Ayrıca okulumuzda küçük bir kantin mevcut olup okul-aile birliği tarafından kiraya verilerek işletilmektedir.Okulumuzun tüm sınıflarında projeksiyon makinesi,bilgisayar ve internet mevcut olup tüm sınıflarda beyaz tahta kullanılmaktadır.

Şu anda okulumuzda 1 ana sınıfı öğretmeni ,5 sınıf öğretmeni,bir Türkçe, bir Matematik, bir Fen ve Teknoloji, bir Sosyal Bilgiler, bir İngilizce ve bir Görsel Sanatlar öğretmeni olmak üzere 6 branş öğretmeni,bir müdür ,bir müdür yardımcısı ve bir hizmetli görev yapmaktadır.

Karahayıt Kasabası İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Merkez
Okulun Telefonu: (0 258) 271 40 09
Okulun Faksı: (0 258) 271 40 09
Okulun Adresi: Karahayıt Kasabası
Okulun Web Adresi:
http://www.karahayitilkogretim.k12.tr/
Okulun E-Posta Adresi: bilgi@karahayitilkogretim.k12.tr
Okulun Müdürü:
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Metropol İçi / Dışı :
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok


Karahayıt Kasabası İlköğretim Okulu Resimleri :


Kaynak : webrehberi.biz - okulweb.meb.gov.tr -
www.meb.gov.tr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız
 
Üst