İnönü Üniversitesi-malatya

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ



TARİHÇESİ
Üniversitemiz, 28 Ocak 1975 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, 25 Mart 1975 tarihinde de Cumhuriyet Senatosu'nda kabul edilen ve 3 Nisan 1975 tarihli Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe giren yasa ile kurulmuştur. İnönü Üniversitesi, 1976-1977 Eğitim-Öğretim Yılı'nda eğitime başlamıştır. 1984 yılına kadar şimdiki Malatya Fen Lisesinde eğitimini sürdüren Üniversitemiz, 1984-1985 Eğitim-Öğretim Dönemi'nde, bugünkü kampus alanına geçmiş ve hızla gelişme imkanına kavuşmuştur.
Üniversitemiz bünyesinde ilk olarak Temel Bilimler Fakültesi ile Eğitim Fakültesi kurulmuştur. 28 Şubat 1977 tarihinde Temel Bilimler Fakültesi'nin Fizik, Kimya ve Matematik bölümlerine öğrenci alınmasıyla da fiilen eğitim-öğretime başlamıştır. Bununla birlikte, daha önce kurulmuş olan Çukurova Üniversitesi'ne bağlı Malatya İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi de müstakil olarak eğitim ve öğretime devam etmiştir.
1981 yılında Yükseköğretim Kurulu'nun oluşturulması ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun kabul edilmesinden sonra yayınlanan "Yüksek Öğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname" ile İnönü Üniversitesi yeni bir yapıya kavuşmuştur. Buna göre;Temel Bilimler Fakültesi Fen Edebiyat Fakültesi olarak, Çukurova Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne bağlı Malatya İktisadi ve Ticari İlimler Yüksekokulu'da İktisadi ve İdari İlimler Fakültesi olarak değiştirilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Malatya Meslek Yüksekokulu da üniversiteye bağlanmıştır.
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi 1988-1989 Eğitim-Öğretim Yılı'nda eğitim faaliyetine başlamıştır.Darende İlahiyat Fakültesi, 1992-1993 Eğitim-Öğretim Yılı'nda Darende'de eğitime başlamış, 2001-2002 Eğitim-Öğretim Yılı'nda İnönü Üniversitesi kampüsüne taşınmıştır. Adıyaman Fen-Edebiyat Fakültesi, Matematik ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümleri ise 1999-2000 Öğretim Yılı'nda eğitime başlamıştır. Bakanlar Kurulu'nun 2001/3249 sayı ve 24 Ekim 2001 tarih kararı ile kurulması onaylanan Eczacılık, Diş Hekimliği ve Güzel Sanatlar Fakültelerinden, Eczacılık Fakültesi 2002-2003 Eğitim-Öğretim Yılı'nda eğitime başlamıştır.
İnönü Üniversitesi, üniversal anlayışla ülke kalkınmasına hizmet edecek, kalifiye teknik eleman ihtiyacının giderilmesine büyük katkı olacak Meslek Yüksekokullarının açılmasına büyük önem vermiştir. Bu kapsamda, bugüne kadar 10 Meslek Yüksekokulu kurulmuştur. Ülkemizin ihtiyacı bulunan kalifiye sağlık elemanlarının yetiştirilmesi, verimliliğin artırılması ve Ebe, Hemşire ile Sağlık Memurluğu eğitiminin, Avrupa Birliği normlarına uygun olarak lisans düzeyinde gerçekleştirilmesi amacıyla Malatya ve Adıyaman'da olmak üzere iki Sağlık Yüksekokuluda 1997 yılında açılmıştır.
Eğitim ve öğretim birimlerinin yanı sıra yüksek lisans ve doktora öğretimini yürütmek amacıyla 1983 yılında Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1984 yılında Fen Bilimleri Enstitüsü ve1993 yılında Sağlık Bilimleri Enstitüsü kurulmuştur.İnönü Üniversitesi bugün; 1086 akademik, 1027 idari personel ile öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti vermeyi sürdürmektedir
 

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#2
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ

KİMLİK KARTI:

Kuruluşu: 1975
Rektör: Prof. Dr. Ömer Şarlak
İletişim bilgileri: İnönü Üniversitesi Malatya
Tel: 0 422 341 00 10
Faks: 0 422 341 00 39
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 6
Enstitü: 3
MYO: 13
Öğrenci sayısı: 13.000
Akademik personel: 841

Rektör Prof. Dr. Ömer Şarlak: "Üniversitemiz eğitim ve öğretim için gerekli akademik, idari kadrolarını ve diğer imkanlarını hızla tamamlama gayreti ve çalışması içinde olan bir üniversitedir. Bugün bazı eksikliklere rağmen üniversitemiz, her kademede çalışan personelimizin yorulmaz çalışkanlığı dürüst ve idealist çabaları ile pek çok konuda gelişmiş üniversitelerle yarışabilecek düzeye ulaşmıştır." 1975 yılında kurulan İnönü Üniversitesi'nde öğrenciyi başarıya teşvik büyük önem taşıyor. İnönü Üniversitesi'nin fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarını birinci, ikinci ve ücüncü olarak bitiren öğrencilere her yıl üniversitenin düzenlediği mezuniyet törenlerinde İnönü Üniversitesi Vakfı tarafından takdir belgesi ile başarı ödülleri veriliyor.
Fakülte ve yüksekokullarda eğitim- öğretimin düzenli bir biçimde yürütülmesi ve koordinasyonu için her öğrenciye üniversiteye girişinden itibaren üniversite ile ilişkisi kesilene kadar geçen süre için bir danışman görevlendiriliyor.
Üniversite kütüphanesinde 32 bin 422 cilt kitap bulunuyor. Ayrıca 7'si Türkçe, 76 İngilizce olmak üzere 83 adet abone olunan süreli yayın bulunuyor.
Üniversiteye şehirden ulaşım belediye otobüsleri ve minibüslerle sağlanıyor.

SOSYAL KÜLTÜREL ETKİNLİKLER Üniversitede, sinema, tiyatro, çevre, havacılık kolu bulunuyor. Üniversite ve üniversite dışı düzenlenen kültürel etkinlikler hakkında duyurular yapılıyor öğrencilerin katılımı için olanak sağlanıyor. Spora ilgi duyan öğrenciler için Malatya Meslek Yüksekokulu içinde bulunan kapalı spor salonu ve kampüs alanında bulunan basketbol voleybol ve tenis kortu açık sahalarından yararlanılıyor.

BURSLAR: İnönü Üniversitesi'nin fakülte ve iki yıllık yüksekokullarına bağlı bölümlere her yıl kayıt yaptıran öğrencilerden;
Malatya merkez ve ilçelerinde doğup halen buraların nüfusuna kayıtlı bulunanlar arasında ÖSYM'de ilk 1000 öğrenci arasında olup üniversiteye giren öğrencilere, her akademik takvim yılı sonunda bölüm birinci olana İnönü Üniversitesi Vakfı tarafından başarıyı teşvik bursu veriliyor. Maddi desteğe muhtaç başarılı öğrencilerden her yıl vakıf tarafından tespit edilen sayıda burs veriliyor. Sınıfını başarılı ile geçen öğrencilerin bursları normal öğrenim sürelerinin sonuna kadar devam eder. İnönü Üniversitesi'ne bağlı enstitülere kayıtlı araştırma görevlilerinin her dönem yatırdıkları harç katkısının tamamı veya bir kısmı vakıf tarafından ödeniyor.
 

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#3
İnönü Üniversitesi

web sitesi

Tarihçe

İnönü Üniversitesi, 28 Ocak 1975 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, 25 Mart 1975 tarihinde de Cumhuriyet Senatosu'nda kabul edilen ve 3 Nisan 1975 tarihli Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe giren yasa ile kurulmuştur. İnönü Üniversitesi, 1976-1977 Eğitim-Öğretim Yılı'nda eğitime başlamıştır. 1984 yılına kadar şimdiki Malatya Fen Lisesinde eğitimini sürdüren Üniversite, 1984-1985 Eğitim-Öğretim Dönemi'nde, bugünkü kampus alanına geçmiş ve hızla gelişme imkanına kavuşmuştur.

Yurt ve Barınma

Toplam 3579 yatak kapasite yurtların bulunduğu İnönü Üniversitesi'ndeki yurtlar Yüksek Öğretim Kurumu tarafından işletilmektedir. 1836 Kız ve 1743 erkek öğrencinin kaldığı yurtların yanı sıra öğrencilere hizmet veren vakıf yurtları ve özel yurtlar da bulunmaktadır.

Kütüphane

İnternet üzerinden katolağuna ulaşılabilen İnönü Üniversitesi kütüphanesi 44 000'e yaklaşan kitap sayısıyla öğrencilerin araştırma yapmalarına elverecek şekilde hizmet vermektedir. AKADEMİK YIL Hafta içi: 08:00 - 22:00 YAZ DÖNEMİ (15 Temmuz-16 Eylül) Hafta içi: 08:00 - 20:00

Teknoloji

İnönü Üniversitesi bünyesinde öğrencilerin bilgisayar kullanabileceği ve internete bağlanabileceği Türkiye'nin internet hizmeti sunan en büyük mekanlarından biri olan İnternet Merkezi 500 adet bilgisayarla haftaiçi hergün 08 - 22 saatleri arasında haftasonuysa 09 - 16 saatleri arasında hizmet vermektedir. 2003 - 2004 'te yeni alınacak bilgisayarlarla bilgisayar sayısının 700'e çıkması hedeflenmektedir.

Beslenme

2002-2003 Eğitim ve öğretim yılında Üniversite personel ve öğrencilerine kampüste, Malatya Meslek Yüksek Okulu, Malatya Sağlık Yüksek Okulu, Yakınca Meslek Yüksek Okulu, Adıyaman Meslek Yüksek Okulu, Sağlık Yüksek Okulu, Adıyaman Fen Edebiyat Fakültesi Adıyaman Meslek Yüksek Okulu; Sürgü Meslek Yüksek Okulu Arapkir Meslek Yüksek Okulu olmak üzere 9 ayrı yemekhanede öğlen yemeği çıkarılmaktadır. Tabldot olarak 3 çeşit verilen bu yemeklerden günde 5.000 öğrenci ve personel yararlanmaktadır.

Sağlık

Öğrencilerin sağlık hizmeti alabilecekleri Mediko Sosyal bünyesinde 3 Doktor, 2 Diş Hekimi, 3 Hemşire, 2 Memur, 2 Psikolog, 2 Sosyolog, 4 Sözleşmeli Personel çalışmaktadır. Mediko Sosyal'de hasta muayeneleri sabah saat 07:30-12:00 arası, öğleden sonra 13:00-16:30 saatleri arasında yapılmaktadır. Muayene sonrasında gerekli görülen hastaların hastanelere (Turgut Özal Tıp Merkezi) sevk edilmektedir.

Kampus Hayatı

Ulaşım

Şehirden kampüse ulaşım, Belediye otobüsleri ve minibüslerle sağlanmaktadır. Minibüs ve Belediye otobüslerinin Şehirden hareket noktaları çevre yolu üzerindedir. Otobüs biletleri şehirde bulunan bilet satış gişesinde temin edilmektedir.

Burslar

İnönü Üniversitesi fakültelerin belirlemiş olduğu kontenjanlar dahilinde öğrencilerine burs vermektedir. 2002 - 2003 öğretim yılında 1150 öğrenciye aylık 15 milyon TL olmak üzere toplam 85 milyar TL burs dağıtılmıştır.

Kulüpler

Arama Kurtarma Topluluğu
Atatürkçü Düşünce Topluluğu
Bilgisayar Topluluğu
Bilim ve Eğitim Topluluğu
Bisiklet ve Gezi Topluluğu
Briç Topluluğu
Çevre Topluluğu
Dağcılık Topluluğu
Dans Topluluğu
Dil, Düş ve Düşünce Topluluğu
Edebiyat Topluluğu
Elektronik Bilişim Topluluğu
Fotoğrafçılık Topluluğu
Halk Oyunları Topluluğu
Havacılık Kolu
Karikatür Topluluğu
Müzik Topluluğu
Plastik Sanatlar Topluluğu
Sahne Sanatları Topluluğu
Satranç Topluluğu
Sinema Topluluğu
Sosyoloji Topluluğu
Sualtı Arama Kurtarma Topluluğu
şiir Topluluğu
Tiyatro Topluluğu
ıngilizce Topluluğu
Yönetim ve Ekonomi Topluluğu

Fakülteler ve Bölümler

Eczacilik Fakültesi

Eğitim Fakültesi
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğr (SAY)
Fen Bilgisi Öğretmenliği (SAY)
Fen Bilgisi Öğretmenliği (Ikinci Öğretim) (SAY)
Ilköğretim Matematik Öğretmenliği (SAY)
Ilköğretim Matematik Öğr (Ikinci Öğretim) (SAY)
Ingilizce Öğretmenliği (DİL)
Okul Öncesi Öğretmenliği (EA)
Rehberlik ve Psikolojik Danişmanlik (EA)
Sinif Öğretmenliği (EA)
Sinif Öğretmenliği (Ikinci Öğretim) (EA)
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği (SÖZ)
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği (Ikinci Öğretim) (SÖZ)
Türkçe Öğretmenliği (SÖZ)
Türkçe Öğretmenliği (Ikinci Öğretim) (SÖZ)


FenEdebiyat Fakültesi
Biyoloji (SAY)
Biyoloji (Ikinci Öğretim) (SAY)
Fizik (SAY)
Fizik (Ikinci Öğretim) (SAY)
Kimya (SAY)
Kimya (Ikinci Öğretim) (SAY)
Matematik (SAY)
Matematik (Ikinci Öğretim) (SAY)
Sosyoloji (EA)
Sosyoloji (Ikinci Öğretim) (EA)
Tarih (SÖZ)
Türk Dili ve Edebiyati (SÖZ)


Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi
Ekonometri (EA)
Iktisat (EA)
Iktisat (Ikinci Öğretim) (EA)
Işletme (EA)
Işletme (Ikinci Öğretim) (EA)
Kamu Yönetimi (EA)
Kamu Yönetimi (Ikinci Öğretim) (EA)


Mühendislik Fakültesi
ElektrikElektronik Mühendisliği (SAY)
ElektrikElektronik Mühendisliği (Ikinci Öğretim) (SAY)
Gida Mühendisliği (SAY)
Kimya Mühendisliği (SAY)
Maden Mühendisliği (SAY)
Makine Mühendisliği (SAY)


Tip Fakültesi (Ingilizce)

Malatya Sağlik Yüksekokulu
Ebelik (SAY)
Hemşirelik (SAY)
Sağlik Memurluğu (SAY)


Adiyaman FenEdebiyat Fakültesi
Matematik (SAY)
Türk Dili ve Edebiyati (SÖZ)


Adiyaman Sağlik Yüksekokulu
Ebelik (SAY)
 

Dine

Özel Üye
#4
İnönü Üniversitesi Malatya

İnönü Üniversitesi Malatya İnönü Üniversitesi Malatya yukarıdaki web sitesi üzerinden; İnönü Üniversitesi Malatya bölümlerin taban puanları, İnönü Üniversitesi Malatya yüksek lisans dersleri, lisans dersleri hakkında bilgiler bulabilirsiniz İnönü Üniversitesi Malatya duyuru ve haberleri takip edebilirsiniz İnönü Üniversitesi Malatya web sitesi üzerinden üniversitede yapılan spor faaliyetleri ile kültürel faaliyetler vs hakkında bilgi alabilirsiniz.


İnönü Üniversitesi Malatya web sitesine gitmek için yukarıdaki başlığı tıklayınız
Web Adresi:http://wwwinonuedutr/
 
Üst