İbrahim peygamber nerede ateşe atılmıştır kısaca

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
İbrahim peygamber nerede ateşe atıldı kısaca,

İbrahim (a.s.) ilk peygamberlerdendir. Nemrut döneminde peygamberlik yaptığı bilinmektedir. Nemrut bir firavundur. Nemrut’un döneminde insanlar putlara tapmaktaydı. Allah, bir peygamber göndererek o kavme doğru yolu göstermesini istedi.

İbrahim (a.s.), gönderildiği kavmin sosyolojik ve psikolojik sorunlarına karşı bir din mücadelesi vererek putlarla mücadele etmiştir. Bir gün putların bulunduğu mahale girerek baltayla bütün putları kırdığı ve baltayı kırmadığı son putun boynuna astığı rivayet edilir.

Putları kıranların balta asılı put olduğunu söyler ve kimse inanmaz. Nemrut, İbrahim (a.s.)’a bir ceza vermek ister. Rivayete göre büyük bir ateş yaktırır ve mancınık sistemiyle İbrahim (a.s.)’ı ateşin içine atar. Ateş, İbrahim (a.s.)’ı yakmaz.

Bu konuda çok rivayet vardır. Ateşin su, odunların balık olduğu söylenir. Ateşin gül bahçesine döndüğü söylenir. Asıl olan İbrahim (a.s.)’ı ateşin yakmadığıdır.

Bir rivayete göre bu olay coğrafyamızın en kadim beldelerinden biri olan Şanlıurfa’da geçmiştir. Balıklı Göl’ün hikayesi de buraya atfedilir.
 
Üst