Hayvancılığın ülke ekonomisine katkısı nedir kısaca

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Hayvancılığın ülke ekonomisine katkıları nelerdir,

hayvancilik .jpg


Ülkelerin varlığını devam ettirebilmesi ve vatandaşlarının yaşam düzeylerinin yüksek olabilmesi için öncelikleri ekonomileri iyi düzeyde olmalıdır. Her ülke ekonomisi belli başlı ekonomik faaliyetler üzerine temellendirmiştir ancak bu ekonomik faaliyetler aynı zamanda o ülkenin coğrafi koşulları ve iklim özellikleri ile yakından ilgili olmaktadır.

Ülkelerin ticari faaliyetlerinden birisi de hayvancılıktır.

Hayvancılığın ülke ekonomisi için önemi nedir?

Hayvancılık faaliyetleri hemen hemen her ülkede büyük bir ekonomik gelir kaynağı teşkil etmektedir. Hayvancılık faaliyetleri sayesinde et, süt, yumurta ve peynir gibi bir çok besin unsurları da elde edilmektedir. Bir ülkede gerek besin gerekse hayvan çeşidi ne kadar artar ise ekonomik gelir de o kadar artacaktır. Bununla birlikte hayvancılık faaliyetleri sayesinde yerli üretimde de artış görülecektir.

Hayvancılık faaliyetlerinin yaygın olduğu yerlerde aynı zamanda hayvanların etinden, sütünden ve yumurtasından da faydalanılmaktadır. Böylece yerli üretim artmaya başladıkça ihracat da aynı oranda artacaktır.

Küçükbaş Hayvancılık: Genellikle keçi, tavşan, koyun gibi küçükbaş hayvanlar yetiştirilir ve bu hayvanların hem etinden hem de derisinden fayda sağlanır.

Keçi: Orta Anadolu Bölgesinde bulunan özellikle Ankara ilinde tiftik keçisi yani diğer adı ile Ankara keçisi yetiştirilmektedir. Keçilerden az miktarda süt elde edilir ve bu süt ile de keçi peyniri üretilir.

Arıcılık: Bal ve balmumu üretiminde arıcılık son derece önemli bir ticari faaliyettir.

Kümes Hayvancılığı: Kümes hayvanları olarak tavuk, hindi, horoz gibi hayvanlar yetiştirilmektedir. Bu kümes hayvanlarının yumurtaları ve etleri beslenme alanında kullanılmaktadır.

İpek Böcekçiliği: İpek ipliğinin üretiminin yapılması için ipek böcekçiliği faaliyetleri yapılır.

Süt ve Besi Sığırcılığı: Süt ve süt ürünlerinin üretiminin yapılması için süt ve besi sığırcılığı yapılır.
 
Üst