Gazi Üniversitesi Atatürk Meslek Yüksekokulu Hakkında Bilgi

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Gazi Üniversitesi myo - Atatürk Meslek Yüksekokulu hakkında - myo - meslek yüksekokulları



Tarihçe ve Tanıtım

Atatürk Meslek Yüksekokulu, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı arasında ortaklaşa yürütülen çalışmalar sonucu, 10 Temmuz 2001 tarihinde kabul edilen 4702 sayılı kanun ile “Meslek Liselerinden Meslek Yüksekokullarına Sınavsız Geçiş” sistemi kapsamında 2002 yılında açılmıştır. Yüksekokul öğrencilerinin büyük çoğunluğu METEB (Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgeleri) uygulaması çerçevesinde Ankara’da bulunan mesleki ve teknik liselerden sınavsız geçiş ile gelmektedir. Eğitim ve öğretim “ikinci öğretim” kapsamında olup öğrenim süresi 4 yarıyıl ve dili Türkçe’dir.

Atatürk Meslek Yüksekokulu’nda ; Teknik Programlar Bölümü’ ne bağlı olarak, Elektrik, Endüstriyel Elektronik, Endüstriyel Kalıpçılık, Kimya, Makine ve Otomotiv olmak üzere 6 programda örgün eğitim yapmakta ve bu programlarda yaklaşık 1900 öğrenci öğrenim görmektedir. 2006 yılında, ınternete dayalı öğrenim yapan, Teknik Programlar Bölümü bünyesinde “Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama” programı ile İktisadi ve İdari Programlar Bölümü’ne bağlı “ışletme” programı açılmış olup yaklaşık 600 öğrenci, uzaktan eğitim uygulaması çerçevesinde bu programlarda öğrenim görmektedir.

Yüksekokulun kurulduğu yıllarda derslik ve laboratuar olarak Gazi Üniversitesi ne bağlı diğer fakültelerin ve Ankara’da bulunan bazı Meslek Liseleri’ nin imkanlarından yararlanılmaktaydı. 2005 yılında Akyurt ilçesindeki Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na ait bir binanın yüksekokulumuza tahsis edilmesiyle, Akyurt Kaymakamlığı, Akyurt Belediye Başkanlığı ve AKSıAD (Akyurt Sanayici ve ışadamları Derneği) önderliğinde bu binanın tamiratı ve tadilatı tamamlanmıştır. Yüksekokulumuzdaki Endüstriyel Kalıpçılık, Kimya ve Otomotiv Programları 2005-2006 eğitim – öğretim yılı itibari ile eğitimlerini bu binada sürdürmektedir. Akyurt binamızda 17 derslik, tam donanımlı 2 adet Kimya laboratuarı, 3 adet internet bağlantılı ( 15+1 kullanıcı kapasiteli) bilgisayar laboratuarı bulunmaktadır. Ayrıca 2 adet Otomotiv laboratuarı kurulma çalışmaları başlatılmış ve 2006-2007 eğitim öğretim yılı itabari ile bu laboratuarların açılması planlanmaktadır. Kimya Programı’nda 383, Endüstriyel Kalıpçılık Programı’nda 190 ve Otomotiv Programı’nda 475 öğrenci eğitim görmektedir.

Yüksekokulumuzdaki diğer üç program; Makine, Elektrik, Endüstriyel Elektronik Programları 2005-2006 eğitim–öğretim yılında eğitimlerini Çubuk ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı’ nca üniversitemize tahsis edilen Mesleki Eğitim Merkezi Binası’ nda, Gazi Meslek Yüksekokulu ile birlikte sürdürmüşlerdir. 2006 yılında Çubuk Garnizon Komutanlığı’na ait bina ve arazilerin üniversitemize devri gerçekleşmiş ve Yüksekokulumuzun bu üç programı, 2006-2007 eğitim – öğretim yılı bahar dönemi itibari ile, eğitimlerini Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesi’ ndeki Atatürk Meslek Yüksekokulu binasında sürdüreceklerdir. Çubuk Yerleşkesi’ndeki binamızda 17 derslik, 2 adet resimhane, 2 adet bilgisayar laboratuarına ilave olarak atelye, laboratuar, öğretim elemanı odası, memur odası ve sosyal aktiviteler için kullanılabilecek çok sayıda kapalı alan mevcuttur. 2005-2006 eğitim- öğretim yılında, Endüstriyel Elektronik Programı’nda 162, Elektrik Programı’nda 158, Makine Programı’nda 403 öğrenci öğrenim görmektedir.

Okulumuzun açıldığı yıllarda kadrolu öğretim elemanı olmadığından, dersler Gazi Üniversitesi öğretim elemanları tarafından yürütülmüştür. Ancak bazı derslere, Mesleki Teknik Eğitim Orta Öğretim Kurumları’nda görev yapan öğretmenler ile lisansüstü eğitimini tamamlamış veya devam eden, çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışan teknik öğretmen ve mühendisler de, ihtiyaca binayen görevlendirilmektedir.

2005 yılında, Makine Programı’nda bir ve Endüstriyel Elektronik Programı’nda bir Öğretim Görevlisi kadrolu olarak göreve başlamıştır. 2006 yılında Makine Programı’nda bir, Endüstriyel Kalıpçılık Programı’nda bir, Elektrik Programı’nda bir ve Kimya Programı’nda bir Öğretim Görevlisi Yüksekokulumuz kadrolarına dahil olmuştur. Yine 2006 yılında bir Okutman Makine Programı’nda göreve başlamıştır. Ayrıca Atatürk Üniversitesi’nden görevlendirme ile Kimya Programı’nda bir Yardımcı Doçent ve Matematik alanında bir Öğretim Görevlisi kurumumuzda görev yapmaktadır. 2006 yılında kurumumuz için Kimya alanında bir Doçent, ve Makine Programı için bir Yrd.Doç.Dr. ilanı verilmiş olup 2007 yılında göreve başlamaları beklenmektedir.

Yüksekokulu’ muzun öğrenci işleri ve yazışma işleri için Merkez kampus’ te Araştırma Merkezleri Binası’nda bir irtibat bürosu bulunmakta olup, bu büroda Yüksekokul Sekreteri ile beraber 3 memur ve bir hizmetli görev yapmaktadır. 2005-2006 eğitim – öğretim yılında, BAP Altyapı Projesi çerçevesinde 2 Kimya laboratuarı faaliyete geçirilmiştir. MAN Türkiye A.ş ve Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi ile işbirliği çerçevesinde Otomotiv laboratuarlarının kurulma çalışmaları devam etmektedir.2006-2007 eğitim- öğretim yılı itibarı ile Elektrik ve Endüstriyel Elektronik Programları laboratuarları için bir BAP Altyapı projesi planlanmaktadır.


Yüksek Okul Bürosu
Gazi Üniversitesi Rektörlük Kampüsü Eski Lojman Binasi Zemin Kat (Ögrenci Isleri ve MEDIKO Binasinin Yan Tarafinda)
Yüksek Okul Bürosu Telefon

0.312.212.10.10 - Uzaktan Egitim Ofisi : 0312.212.10.10
Yüksek Okul Bürosu Fax

0.312.212.10.10
Yüksek Okul E-mail
atamyo@gazi.edu.tr

Yüksek Okul Web Sayfasi
www.atamyo.gazi.edu.tr

Okul Adresi : [ * Çubuk Yerleşkesi Eski Askeriye ıçi Ankara / Çubuk * ]
 
Üst