Fatih Üniversitesi Hakkinda Bilgiler [Fatih Uni'de Yasam,Beslenme,Barinma,Ulasim,Sosyal Aktiviteler]

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Fatih Üniversitesi



Tarihçe

Son dönemde açılan özel vakıf üniversitelerinden birisi olan Fatih Üniversitesi Türkiye Sağlık ve Tedavi Vakfı tarafından kurulmuş ve 18 Kasım 1996 tarihinde eski Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel tarafından eğitim-öğretime açılmıştır. 1997-1998 akademik yılında Büyükçekmece Kampüsü'nde eğitim öğretime başlayan üniversite sosyal tesisleri ve yurt binalarıyla müdern bir eğitim ortamına sahiptir.

Yurt ve Barınma

Fatih Üniversitesi, öğrencilerin en büyük problemlerinden birisi olan barınma problemini çözmek için modern yurtlar yaptırmıştır. Üniversiteye bağlı toplam 4 yurt bulunmaktadır: * Kampüs Erkek Öğrenci Yurdu * Altunkent Erkek Öğrenci Yurdu * Cihangir Kız Öğrenci Yurdu * Kardeşkent Kız Öğrenci Yurdu Kampüs Erkek Öğrenci Yurdu: Kampüs içinde bulunan bu yurt 120 yatak kapasitelidir. Katlarda etüt ve dinlenme salonları olan, 3'er kişilik odalar şeklinde dizayn edilmiş olan yurt hazırlık öğrencilerine tahsis edilmiştir. Altunyurt Erkek Öğrenci Yurdu: Büyükçekmece'de Çakmaklı mevkiinde bulunan bu yurt 85 kapasitelidir ve odalar 2-3 kişilik olarak dizayn edilmiştir. Ara sınıf öğrencilerine tahsis edilen bu yurtta öğrenciler için dinlenme odaları mevcuttur. Cihangir Kız Öğrenci Yurdu: Fatih Üniversitesi bünyesindeki 2 kız yurdundan biri olan bu yurt 92 yatak kapasitelidir. 2-3 kişilik odalar şeklinde dizaynedilen yurtta bütün odalar suittir ve katlarda etüt salonları ve dinlenme o0dalari mevcuttur. Bu yurt hazırlık öğrencilerine tahsis edilmiştir. Kardeşkent Kız Öğrenci Yurdu: Büyükçekmece'de Beylikdüzü mevkiinde bulunan yurt 135 yatak kapasitelidir. Yurtta odalar 2-3 kişilik olarak hazırlanmıştır ve yerleşim planı daire şeklindedir. Her dairede çalışma odaları ve etüd salonları bulunmaktadır. Bu yurtlar ara sınıf öğrencilerine tahsis edilmektedir. Yurtlarda öğrencilere tüm bilgisayar ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri internet cafeler, uydu yayınlarıyla yabancı kanalları izleyebilme imkanı, ders çalışmaları için etüd salonları, dinlenme ve şark odaları, 24 saat sıcak su, kampüs dışı faaliyetler için servis imkanı ve masa tenisi ile kondisyon aletleri gibi birçok hizmet sunulmaktadır. Yurtlarda ayrıca çamaşır ve ütü odaları yanında otopark da bulunmaktadır.

Kütüphane

Fatih Üniversitesi kütüphanesi kampüs içinde D Blok'ta 1. katta hizmet vermektedir. Kullanım alanı 840 m2 olan kütüphanede 250 kişilik oturma kapasitesi mevcuttur. 1998-1999 eğitim-öğretim yılında kütüphanede mevcut olan 10.550 adet kitap sayısını, 1999-2000 eğitim-öğretim yılında 19.145 adete çıkartmış olan Fatih Üniversitesi ayrıca yurt dışında yayınlanmakta olan 2.868 bilimsel dergiye, elektronik dergi aboneliği yoluyla abone olmuştur. Kütüphaneden üniversiteye kayıtlı tüm öğrenciler ve akademik, idari personel ve dışarıdan gelen araştırmacılar yararlanabilmektedir ancak ödünç kitap alma hakkı dışarıdan gelen araştırmacılara tanınmamaktadır. Yıliçinde Haftaiçi 8.30 - 19.00 Cumartesi 9.30 - 15.30 saatleri arası hizmet veren kütüphane yaz tatilinde haftaiçi 9.00 - 17.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Dönem içinde pazar günleri, yaz tatilindeyse haftasonları kütüphane kapalı kalmaktadır.

Teknoloji

Fatih Üniversitesinde öğrencilerin kullanımına açık çok sayıda bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır. Bu laboratuvarlarda da PC ve Macintosh'lardan oluşan yeter sayıda bilgisayar mevcuttur. Yaklaşık 3,5 öğrenciye ve 1,2 öğretim elemanına bir bilgisayar düşmektedir. Bu laboratuvarlardan bir kısmı sadece ders amaçlı kullanılmakta olup, bir kısmı da serbest kullanım için ayrılmıştır. Laboratuvar bilgisayarlarında öğrencilerin ders amaçlı olarak ihtiyaç duydukları programlar yüklü olup hemen hemen bütün bilgisayarlarda internet erişimi mevcuttur.

Beslenme

Fatih Üniversitesi'nde gıda hizmetleri sosyal tesis binası olan D Blokta verilmektedir. Bu binamızda kafeterya, pastane ve Türk mutfağı tarzında sıcak ve sulu yemekler verilmektedir. Toplam 5 salonda 1000 kişiye hizmet verilebilmektedir. Sabah 08.00'de kahvaltı vermeye başlamakta ve akşam saat 18.30'a kadar yemek hizmetleri sunmaktadır.Bu blokta yemek hizmetlerinde 45 personel çalışmaktadır. Yemekler seçmeli menü şeklindedir. Hergün çorba, ana yemek (kırmızı ve beyaz et), sebzeli et ve bakliyat, yardımcı yemekler (pilav, makarna veya börek), tatlı çeşitleri-meyve ve zengin salat barıyla hizmet vermektedir. Ayrıca A, B, E ve F bloklarında belirli noktalarda kantin hizmetleri verilmektedir. Üniversitemizde gıda hizmetleri veren şirketler, anlaşma gereği diyetisyen ve gıda mühendisi bulundurmakta ve hijyenik bir şekilde hizmet vermektedir. Ayrıca şirketlerin kontrolü üniversitede ki ilgili birim tarafindan yapılmaktadır. Öğrenci ve personel talepleri karşılanmaya çalışılmaktadır. Restaurant, kafeterya ve pastane hizmetleri AYSO Gıda Ltd. tarafından verilmektedir. Şirket 55 personeli ile her türlü imalatı üniversite mutfağında yapmaktadır.​
 
#2
Sağlık

Üniversite kampüsünde hizmet veren sağlık merkezi bir doktor ve bir hemşire ile hizmet vermektedir. Merkezde ilk müdahale, muayene ve danışmanlık hizmetleri verilmektedir. Üniversitenin anlaşmalı olduğu özel hastanelerde öğrencilere yönelik indirimler uygulanmaktadır. Ankara'da bulunan Ankara Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Üniversitenin bütün öğrenci ve personeli ücretsiz muayene olma imkanına sahiptir. Ayrıca ilaç, tahlil ve tedavi giderlerinde %80 indirim uygulanmaktadır.

Kampus Hayatı

Fatih Üniversitesine gelen tüm postalar (PTT, kurye, kargo vs.) posta ofisi tarafından teslim alınıp hergün saat 15:00 - 16:00 arası birimlere dağıtımı yapılmaktadır. Öğrenci ve personel özel gönderileri de posta ofisi kanalı gönderilmektedir. Ayrıca kampüs içinde bulunan Vakıfbank da 11-14 saatleri arasında öğrencilere hizmet vermektedir.

Ulaşım

Fatih Üniversitesi İstanbul Kampüsünde öğrenci ve personelinin ulaşım ihtiyacı anlaşmalı özel bir servis şirketi tarafından karşılanmaktadır. İstanbul içerisinde, Silivri'den Kartal'a kadar olan geniş bir alanda faaliyet gösteren firma, öğrenci ve personelimizin istekleri doğrultusunda belirlenen hatlarda servis hizmeti vermektedir. 21.03 2002 tarihi itibari ile sabah Mecidiyeköy ve Aksaraydan Kampüse öğlen Kampüsten Mecidiyeköy ve Bostancıya ek öğrenci seferleri başlatılmıştır. Servisler: Servis kayıtları B Blok 108 nolu ofiste anlaşmalı şirketle yapılmaktadır. Servisler sabahleyin engeç 08:45`te kampüse gelerek akşam saat 17:00`de kampüsten hareket etmektedir. Ayrıca İETT Otobüsleri Yenibosna - Fatih Üniversitesi ( HTY - 18) arasında gün boyu ulaşım hizmeti vermektedir. Bunun yanı sıra aynı güzergahta faaliyet gösteren Çakmaklı halk otobüsleri de Üniversitemiz ulaşımına katkıda bulunmaktadır. Ankara Kampüsü: Ankara Kampusümüzde ulaşım, metro istasyonu ile Üniversite arasında anlaşmalı servis şirketi tarafından ücretsiz olarak sağlanmaktadır. Ayrıca EGO otobüsleri sefer düzenlemektedir.

Burslar

Fatih Üniversitesi bölümlerini burslu kazanan öğrencilerin öğrenim ücretinden muafiyet bursu, disiplin cezası ve devamsızlık dışında kesilmemektedir. Fatih Üniversitesi Özel Burs Yönergesine göre:Bütün burslu öğrencilere aylık 150.000.000 Türk Lirası özel burs verilmektedir, 2003-ÖSS sınavındaki sıralamada üniversitenin burslu kontenjanlarını tercih edip, kayıt yaptıran öğrencilerden kayıt yaptırdığı puan türüne göre İlk 100'e girenlere 750.000.000 Türk Lirası, İlk 500'e girenlere 600.000.000 Türk Lirası, İlk 1000'e girenlere 450.000.000 Türk Lirası özel burs, Öğretim süresi boyunca her akademik yıl sonunda yapılacak değerlendirmeye göre hazırlık sınıfı hariç üstün başarı gösteren öğrencilere, o yılı izleyen öğretim yılı için geçerli olmak üzere karşılıksız 150.000.000 Türk Lirası "Akademik Başarı Bursu" 10 ay süre ile verilir. Öğrenci yukarıda belirtilen burslardan kendisinin lehine olan sadece birinden yararlanır. Burslar karşılıksız olup Hazırlık Sınıfı programlarında geçirilecek süreyi de kapsamaktadır. Burslu bütün öğrencilere özel danışmanlar tayin edilmekte ve öğretim elemanları tarafından akademik rehberlik yapılmaktadır.
 
#3
Kulüpler

Atatürkçü Düşünce Kulübü
Coğrafya Kulübü
Gelişim Kulübü
Endüstri Kulübü
IEEE Fatih Üniversitesi Öğrenci Kolu
IYAC
İletişim Kulübü
Resim Kulübü
ACM
Karikatür ve Animasyon Kulübü
İşletme ve Ekonomi Kulübü
Kültür Edebiyat Kulübü
Politika Kulübü
Tarih Kulübü
Yeni Ufuklar Kulübü
Genç Girişimciler Kulübü
Çevre Kulübü
Yönetişim Kulübü
Tiyatro Topluluğu
Dergi Topluluğu Kulübü
Halk Oyunları Topluluğu Kulübü
Türk Sanat Müziği Topluluğu
Münazara Kulübü
Fatih Üniversiteli Gönüllüler Kulübü

Fakülteler ve Bölümler

FenEdebiyat Fakültesi
Amerikan Kültürü ve Edebiyati (DİL)
Ingiliz Dili ve Edebiyati (DİL)
Ingiliz Dili ve Edebiyati (Burslu) (DİL)
Rus Dili ve Edebiyati (DİL)
Rus Dili ve Edebiyati (DİL)
Kimya (SAY)
Biyoloji (SAY)
Biyoloji(burslu) (SAY)
Matematik (SAY)
Tarih (SÖZ)
Tarih (Burslu) (SÖZ)
Türk Dili ve Edebiyati (SÖZ)
Türk Dili ve Edebiyati (Burslu) (SÖZ)


Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi
Ekonomi (EA)
Ekonomi (Burslu) (EA)
Işletme (EA)
Işletme (Burslu) (EA)
Kamu Yönetimi (EA)
Uluslararasi Ilişkiler (EA)
Uluslararasi Ilişkiler (Burslu) (EA)


Mühendislik Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliği (SAY)
Bilgisayar Mühendisliği (Burslu) (SAY)
Elektronik Mühendisliği (SAY)
Çevre Mühendisliği (SAY)
Çevre Mühendisliği (SAY)
Elektronik Mühendisliği (Burslu) (SAY)
Endüstri Mühendisliği (SAY)
Endüstri Mühendisliği (Burslu) (SAY)​
 
K

Kayıtsız Üye

#4
bahsettğiniz cihangr kız öğrenci yurdu kampüste mi?ve okulun inglizce hazırlık kltesi hakknda bilgi vereblir misiniz?
 
Üst