Diş Fırçalamanın Kuralları

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Diş Fırçalamanın Kuralları
Diş Fırçalamanın Kuralları, Nasıl Fırçalanır, Neler Yapılır

Ağız Kokusuna Neler Yol Açar?




“Ağız kokusuna sebep olan yiyeceklerin başında karbonhidrat bakımından zengin olan besinler gelir. Örneğin kırmızı et tüketimi genelde yaz aylarında da ha çok tercih edilir. Kırmızı et vücuttan tam 48 saat içerisinde atılır. Aynı zamanda sarımsaklı yiyecekler sucuk ve pastırma gibi yiyecekler de özellikle mangal severlerin vazgeçilmezidir. Baharatlı yiyecekler de genellikle Türk mutfağında sıkça tüketilir. Fakat bu yiyecekler vücut tarafın dan geç atılır ve bünye de durduğu süre boyunca ağızda kötü bir koku bırakır.”





Hangi Ürünleri Tüketmeliyiz?




Daha sağlıklı bir yaşam içinde sebze, meyve ve süt ürünleri gibi besinlerin tüketilmesi her zaman daha iyidir. Diş sağlığı ve ağız kokusuna iyi gelen yiyecekler ise maydanoz, kereviz, peynir, kivi, yoğurt, çilek, elma, balık ve kuru yemişler içerdiği besin değerleri ve çiğneme bakımından lifli yiyecekler her zaman ağız kokusunun giderilmesinde daha etkilidir.





Tarçın Ve Nane Kullanın



-Yaz aylarında et ve sarımsaklı yiyeceklerden sonra ağız içi bakterilerle savaşan bir baharat olduğu için tarçın kullanın.



-Kötü kokuya sebep olan ağız kuruluğunu engellemek için daha fazla su için, diş çürüklerine sebep olacağından basit şeker tüketiminizi azaltın.



-Yiyeceklerle tükürük salgısının iyice karışması ve ağızda yemek parçası kalma olasılığının azalması için lokmaları iyi çiğneyin.



-Diş fırçasının çıkaramadığı yerlerdeki bakteri ve yemek artıklarını sökebileceği için diş ipi kullanın.



-Ağız kokusunu önlemek için doğal kaynaklardan da yararlanılabilir. Yemeklerden sonra Naneli sakızlar ve nane kullanılabilir.



-Yaz aylarında meyve bol olduğu için öğün aralarında taze meyve yiyin



-Uzun süre aç kalmayın



-Kötü kokuya sebep olan ağız kuruluğuna neden olduğundan ve diş eti hastalıklarına da zemin hazırlayarak ağız kokusu oluşturacağından sigara içmeyin.
 
Üst