Death To Spies Tam Cozum

#1
1. bölüm

öncelikle söyleyeyim zor bi oyun. sık sık save yapmanız gerekiyo. tavsiye ederim. antrenmanları mutlaka yapın. yoksa çok zorlar.

ilk bölümde önce bir kamyonu kaçıracağız.sağdaki yol üzerindeki adamları herhangi bir silahla öldürün. ama susturuculu olanı kullanmayın lazım olacak. esas silahlar; bıçak ve susturuculu tabanca, bayıltıcı ve boğmak için tel ve bi de yumruklarınız. diğerleri gürültü yaptığı için bütün işi berbat ediyor. ona göre.çoğunluka bıçak kullanın ve öldürdüklerinizi çalı dibine çekin.

işaretli olan yer altı yuvasına girin ve şoförü öldürün. ama dikkat edin. elbisesini delmeyin. oyunun püf noktası bu. deldiğiniz elbiseyi tekrar giyemiyorsunuz. kıyafet değiştirince yeşil işaretliler sizi tanımaz ama kırmızılar tanır. bi de elinizde düşmanda olmayan silahla gezmeyin, tanırlar. mesela bıçakla. kamyonu kaçırıp yeni bölüme gelin. en kolay bölüm bitti, ona göre şimdi sıkı durun.

2. bölüm [FONT=Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica]kamyonu hedef noktaların en yakınındaki dış duvarın dibine çekin. çünkü içeriye giremeyeceksiniz (ben giremedim). güzel kıyafetli bi adam bulun.öldürün ve kıtafetlerini alın. tüm kıyafetleri giyecebilirsiniz diye bi şart yok.
karargahın etrafı adam dolu.karargahın arka tarafındaki kule nöbetçisinden başlayın ve küçük subay kulubelerinin etrafındaki askerleri ıslık çalarak çağırın ("T" ye basın) ve onları temizleyin. kapı girişindebir nöbetçi ve bir danışma görevlisi askeri temizleyin. ama diğer 2 subaya dokunmayın. eğilerek soldaki kapıdan girin. iyi bir zamanda girerseniz daha iyi olur. üst kattaki kasayı wasd tuşları ile açın. şimdi kaçış zamanı.dış balkona açılan kapıyı aynı yöntemle açın. eğilerek 3 nolu hedefe gidip paşayı bayıltın ve kapı önündeki aracın kasasına atıp kışlayı terkedin ama yavaş sürün kamyonu.4 nolu buluşma noktasına gidin. şimdi 3. bölüm.

[/FONT]3.bölüm [FONT=Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica]kış kıyamet.parktasınız. ne sağdan ne soldan çaprazdan parka girin.sesiszce öldürdüğünüz askerin kıyafetini alın ve çam dibinin tam dibine götürün.görmesinler. bizi bekleyen vatandaşın yanına gidin ve fiyasko. adam yer değiştirmiş.dikkat.işaretli yere girmek bayağı zor.kırmızılara görünmeden iyi bir zamanlama ile ön kapıdaki nöbetçilerin önünden göz göre göre içeri girin. yatan subayı kaldırmadan kimse yokken yumruklayın. işaretli subayı öldürüp. tren vagonlarının yanından kaçış noktasına gelin.

[/FONT]4.bölüm [FONT=Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica]adamımız ellerinde. önce hapishane muhafızının (kahverengi 1 noktası) postunu delmeden elbisesini alın.yumruklayın veya boğun.ama postu delmeyin. şimdi giriş için gerekli kağıtları toplucaz. mavi ve kırmızı noktalar. hapishaneyi bulun (işaret size yerini gösterir) ve giriş kağıtlarını göstererek mahkumun yanına gidin. şimdi dönüş yolu. adamımızı koridorlar boyunca kimseye göstermeden götüreceğiz. tabi görmemeleri için ne yapacağımız malum. zindandan 2. kata kadar çıkarıp oradan zemindeki çıkışa yöneleceğiz ve bitti.

[/FONT]5.bölüm [FONT=Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica]oteldeyiz. önce girişten ziyaretçi kartı alalım. sonra üst kattaki kütüphanede veya farklı noktalarda (1 nolu nokta)karşılaşacağınız adamımızda silahların olduğu yerleri (2 nolu nokta )öğrenelim. şimdi silahları almak için bir çalışanın kıyafeti lazım (ing. staff) 2. kattaki partide bi sürü garson var.yumruklayarak etkisiz hale getirdiğiniz papyonlu garsonun kıyafetini alın. beyaz gömlekliler garson değil. şimdi bize ihanet edenleri (2 nolular) temizleyelim. aşçıyı mutfaktaki buzlukta yumruklayın ve kapıyı kapatın, hemen arkasından ünlem işaretli yere gidip tabakları kırın ve dikkatlerini oraya çekin. diğer haini yatağında yakalayın ve öldürün. toplayacağınız anahtarlarla diplomatın kasasını açın ve evrakı değiştirin.

[/FONT]6.bölüm [FONT=Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica]baştaki 3 nöbetçiyi boşverin.temizliğe 3 no'dan başlayalım.içerde subay diş çekiyor.ikisinide haklayıp kıyafeti alın. şarap içenlerin kahkahalarını duyduğunuz kulubenin önündeki 2 subayı öldürüp yeşil üçgen işaretli nöbetçinin bulunduğu kapıdan girin.şişelerin dibine gelin ve zehiri boşaltın. siz odadan çıkmadan hedefteki adam kendi eliyle gelip zehirli şişeyi alacak. tabi siz bu arada yolda olacaksınız. beklemeye gerek yok.devam. 1 nolu karargaha kıyafetiniz sayesinde elinizi kolunuzu sallayarak girin ve üst kattaki radyoyu bozun. adamı haklayın. kamyona binin ve bitti.


[/FONT]7. bölüm [FONT=Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica]istihbarat okulundayız. en yakında şoförlerin başındaki nöbetçiyi bayıltın ve kıyafetini alın.3 tane 1 rakamı var. siz ortadakini seçin.hiç kimseyi öldürmeden iyi bir zamanlama ile içeri girin. buralar o kadar zor değil. ancak oyuna keyif katan bi yer var ki o da asma kattaki sınıftaki dersi ziyarete gelen adamın öldürülmesi.dikkat ederseniz adam biraz bekleyip diğer sınıfa gidiyor.iki sınıf arasındaki nöbetçiyi temizleyin ve adam içeri girince çıkmasını beklemeden kapıya tuzak kurun (set a trap). açınca gümleyecek.siz beklemeyin ve sonra salonun alt katındaki çıkışa doğru devam.bitti.


[/FONT]8.bölüm [FONT=Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica]laboratuardayız.bi forma aşırın ve 1 no'lu tabloların tam boy fotoğrafını bi seferde çekin. "o" tuşuna basın ve numaranın kalktığını görün. yoksa tekrar deneyin. sonra 2 nolu yerdeki prof.un yanına gitmek için alarmı çalıştırın ve bu arada makinanın merkezindeki profu bayıltıp cebinden anahtarı alıp. diğer anahtar 5 nolu yerdeki subayda.onuda alıp kasaya gidin. önce kasaya giderseniz sonradan size verilen sürede burayı terk etmeyi beceremezsiniz. sonra diğer kasay gidin ve oyunu bitirin.


[/FONT]9.bölüm [FONT=Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica]köprüdeyiz.en yakın istasyonda yan gelip yatan subayı yumuruklayın ve elbisasini. alın. kulelerden birine gidin ve en sevdiğim kısım diğer 3 kuledeki sniperları haklayın. bir kuleden diğer üçünü öldürmek için biraz sabır gerek. dürbünle göremeseniz bile çıplak gözle görüntü yakalayabilirsiniz.olmadı yanına gidin ve haklayın. bu bölümde silahınız size biraz sorun olacak ama onsuz da olmuyor. ray kenarlarınki 2 işaretli noktalara dinamitleri yerleştirin ve tekrar bi kulye çıkıp temizliğe başlayın. diyelimki bi tane sniper kaldı ve görüntü vermedi. sallayın bi el bombası ve görüntü almaya çalışın. ama dikkat edin siz aşağı inene kadar bi dünya adam koridorda sizi karşılayacak. imkansız değil ama zorlanırsınız.sonra köprünün en üstüne çıkıp dinamit koyun ve kalan sürede kaçabilmek için bu demirden hiç inmeden devam edin.korkmayın düşmüyorsunuz.4 nolu noktaya varın ve seyredin.


[/FONT]10.bölüm [FONT=Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica]esir kampındayız.taş ocağına doğru sessizce yönelin ve yolda nöbetçilerden birini haklayıp elbisesini alın.oraya varmadan sağ tarafta L şeklindeki köşede giriş var. burayı unutmayın ve taş ocağının sağındaki toprak yığınının arkasında nöbet tutan bir kaç nöbetçiyi halledip başladığınız nokta gibi uzak bi yere bırakın çünkü kuleler görebilir.bu arada püf noktası sırt çantanız.içinde tel örgüler için pense var ama kullanmanıza gerek kalmayacak. zaten nasıl kullanacağımıda bilemedim. şimdi L köşesinden girin. 2 nolu nokta ile 1 nolu nokta arasında bi yerdesiniz.1 e doğru yönelmeden önce esirlerin ve subayların muayene olduğu revire doğru yönelin. ama girmeyin. tam karşısında önünde 2 tane düz yeşil formalı revir görevlisinin bulunduğu esir yatakhanesine girin. içeride ıslık çalıp "T" bu yeşillileri çağırın ve birinin elbisesini ve cebindeki kağıdı alın. aynı yönde ilerleyip iyi bi zamanlama ile kapıdan geçin ve 1 noktasına doğru gidin. kimseyi öldürmeden 1 nolu oda boşken girin ve notu alıp çıkın. şimdi dikkat. esir ajan 2 no'da bizi bekliyo. yol üzerini temizleyerek giderseniz iyi olur.özellikle bir tel örgü önünde bekleyen 2 nöbetçi var.onları halledin.ıslık bayağı işe yarıyo.sonra ajanı bulun ve tel örgünün dibinden süzülerek kaçın.[/FONT]


SON
 
K

Kayıtsız Üye

#3
ya güzel yazmışsın bunları bizde yapabiliyoruz bi de tam çözüm demişsiniz. 3. bölümde kaptanı aldım ama o adamı nasıl çıkartacam oradan tek tek insan öldüremem ki zaten susturucunun mermisi bitmiş
 
K

karaofke

#4
merhaba oyunu bitirdim çok güzel bir oyun ama temel hataları var. adamın 5 metre yanında arkadaşını susturucu ile vuruyorm nöbet tutandan hiç bi tepki yok hatta ceset taşıyoruz yine aynı. ancak ilk baş normal zorlukta oynadım belki ondandır zorda tekrar denemeyi düşünüyorum. yani oynanabilir bir oyun.
ancak bende son bölüm konsoloslukta geçiyor. oyun orjinal olduğundan olabilir. konsolosu öldürmemiz gerekiyor.
kısaca anlatayım
oyuna başlıyoruz. sağda veya solda bir odaya ordan da masabaşında oturan bir adamın yanına giriyoruz. kimse yokken adamı bayıltın elbisesini alın. öldürdüğünüz yerden oynatmazsanız kimse görmüyor.(normalde tuvalette "out of order" tabelası var ama asmayı bulamadım kapıya) neyse adamın kıyafeti ile alt kata iniyoruz. en köşede arşiv görevlisinin ara ara geldiği bir oda(ünlemli oda) var oraya gidelim ordaki adamı bayıltalım daha sonra arşiv görevlisi gelince onu bayıltalım ve cebinden anahtarı alalım.(isterseniz ünlemli odanın karşısında ıslık çalıp bir güvenlik görevlisi öldürebilir kıyafetini alabiliriz ozman arşiv görevlisi yeşil oluyor yani sizi tanımıyor daha rahat öldürebiliriz arşiv görevlisini) daha sonra silahları alalım 1 nodan. sonra en üst kata çıkalım. kimse yokken sol orta oda da özel koruma görevlisi ile bir kadın öpüşüyor. kadını susturucu ile öldürelim hızlı bir hareketle adamı bayıltalım. bunu ilaç ile yapmalıyız yoksa ses oluyor dışardaki insanlar odaya gelebiliyor. daha sonra onun kıyafetini alalım. ünlem işareti olan yemek salonuna gidelim. tabi hedefimizin orada olmaması gerek. kahve fincanları olan masaya yaklaşalım. kimse görmeden zehir katalım. daha sonra geldiğimiz yere gidip konsolosun ölmesini bekleyim. ölünce çıkıyoruz zaten aynı yerden. böylelikle scout olarak bitirebilirsiniz. :)
 
Üst