Çiçek Köyü Hakkında Bilgi Patnos Ağrı

DeMSaL

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Ağrı İli Köyleri - Patnos Çiçek Köyü - Çiçek Köyü Hakkında Bilgiler - Çiçek Köyü Resimleri



Çiçek, Ağrı ilinin Patnos ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihi

Köye ilk yerleşim 1955'in ilkbahar ayların başlangıncında olmuş. bu aylarda karların içinde yeşermiş olan karçiçeklerinin bolluğundan dolayı çiçek köyü ismini almıştır.

Kültür

Köyün en meşhur yemeği keledoş, jajerun, gırar, mırtoğe, helise ve keşkedir.köyün göreneklerinden en göze çarpanı, bir işi yapacakları zaman en az bir gün önceden hazırlık yaparlar ama yine de yetiştiremezler.. Mesela; elbiselerini giymek için yada kasabaya gitmek için hazırlık yapmaları bir gün sürer. diğer bir özellikleride katı bir şekilde inatlaşmalarıdır. bu inattan vazgeçirebilmek için kimsenin gücü yetmez, ancak jandarma karakolu zoru ile yaşayabilirler. Çiçek Köyün muhtarı Celalettin BİÇER'dir. Köyün en kültürlüsü M.Sadık BİÇER dir.

Coğrafya

Ağrı iline 115 km, Patnos ilçesine 35 km uzaklıktadır. Güneyinde Kızılyusuf, kuzeyinde Özdemir doğusunda Onbaşılar ve Çatmaoluk, batısında harabeketi, güneydoğusunda gomanurê, köyleri mevcuttur. Süphan dağına 20 km uzaklıkta olup etrafı dağlarla çevrilidir.

İklim

Köyün iklimi, Karasal iklimi etki alanı içerisindedir.Kışları soğuk ve karlı geçer, yazlar ise sıcak ve kurak geçer. Köyde kar yağışı 6 ay devam eder. Kar tipi ve fırtına yüzünde köyün yolu 6 ay boyunca kapalı kalır. Siz siz olun kışın köye gitmeye kalkışmayın.

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri

2007 30
2000 146
1997 176

2009 yılı itibri ile nüfus sadece 26 kişli den ibaret olup diğer nüfusu patnos ve diğer batı illerine göç etmişlerdir. Kalabalık Biçer'in oğullarından İsmet Biçer Patnos'a, Eşref Biçer Malazgirt'e göç etmişlerdir. Şerif Biçer de köyde ikamet etmektedir.. Yusuf Biçer'in oğullarından, Veysel, Haydar, Biçer Adapazrına, Kasım Biçer de köyde ikamet etmektedir. Selahattin Biçer'in oğullarından Şefik, Nedim ve Şahin biçer Patnos'ta Kemal ise Ankara'da ikamet etmektedir. Mehmet Biçer'in oğullarından Sait, abdin, Patnos'ta M.Salih Biçer ise K.Maraş'ta ikamet etmektedir. Sait biçerin çocuklarından bir kısmı istanbul'da ikamet etmektedir. Hamzanın Çocuklarından Abdülkadir hoca, ve Cemal Biçer Patnos'ta Celalettin ise köyde ikamet etmektedir. Abdülbaki Biçerin oğullarından Abdulgaffar, Davut Patnos'ta Ali,Sakarya'da Lütfi Biçer ise köyde ikamet etmektedir. Abdülkerim'in çocuklarından, Abdulcabbar Sakarya'da, Alaettin Patnos'ta, Ramazan Biçer ise köyde oturuyorlar. Abdülgaffar'ın çocuklarında Maşallah, Sakarya'da Vechettin, Şerafettin, Cuda ise Patnosta İkamet etmektedir.

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde genel olarak koyun ve dana yetiştirilir. köyde koyunu en çok yetiştiren Köy muhtarıdır.

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2009 - Celalettin Biçer
2004 - Sait Biçer
1999 - Şefik Biçer
1994 - Şefik Biçer
1989 - M.şerif Biçer
1984 - Cemal Biçer

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi yoktur. kanalizasyon şebekesi de yoktur,Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol toprak olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
 
Üst