Çayırköy Köyü Sındırgı Balıkesir

DeMSaL

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Çayırköy Köyü Sındırgı Bilgileri - Çayırköy Köyü Hakkında - Çayırköy Köyü Tanıtımı - Çayırköy Köyü Resimleri





İlçe: SINDIRGI - İl: BALIKESİR

Köy Muhtarı: TEVFİK YILMAZ



Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon:

0 (266) 545 10 52

Cep Telefonu:

0(532) 492 23 13


Balıkesir
Bilgiler
Nüfus 146 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 10330
Alan Kodu 0266
Yönetim
Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi
İl Balıkesir
İlçe Sındırgı
Web Sitesi

Çayırköy, Balıkesir ilinin Sındırgı ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün doğu kısmında bulunan Asar eski bir yerleşim yeridir.Romalılar döneminden kalma kilise ve sarnıçlar mevcuttur.Kurtuluş savaşında Yunan İşgaline uğrayarak çok sayıda esir vermiştir.
Kuzeyinde Bigadiç İlçesine bağlı Alan Köyü, doğusunda Kürendere Köyü, güneyinde Gözeren Köyü, batısında ise Ulus Dağı bulunmaktadır.
50 haneli köyde 1990 nüfus sayımına göre 186, 1997 nüfus sayımına göre 145, 2000 nüfus sayımına göre ise 145 kişi yaşamaktadır.Bu tabloya bakıldığında nüfusun yıllara göre önemli ölçüde değişmediği görülmektedir. 8140 dekar yüz ölçümü.
İlçe merkezine 65 Km.olup,yolun 45 Km.si asfalt 20 Km.si stabilizedir.
Başlıca geçim kaynakları; tarım ve hayvancılıktır. Mevcut arazilerin 201 dekarına tütün,300 dekarına buğday ve diğer baklagiller ekilmektedir.89 büyükbaş,242 küçükbaş hayvan mevcuttur.
Okul kapalı olup,tüm öğrenciler Düğüncüler İ.Ö.O.na taşınmaktadırlar.Okuma yazma oranı % 98 dir. 1 adet camii ve İmam-Hatip mevcuttur. Köy halkı Türk kültürü özelliklerini taşımaktadır. Turizm açısından önemli bir potansiyeli yoktur. Köyde 1 adet kahvehane mevcuttur. Sosyal imkanların olmaması nedeniyle halk ancak bayramlarda, cenaze ve düğün törenlerinde birbirleriyle görüşebilmektedirler.
Şebekeli içme suyu mevcut olup,kanalizasyon şebekesi,Muhtarlık odası,Sağlık Evi gibi tesislerin yapımına ihtiyaç duyulmaktadır.
Bilgi YAHYA BODUR


Tarihçe

Köyün adı bundan 600 sene önce bu yöreden bir atlı geçer bu atlı şu anda bulunan çayır köyün den geçer ve ozan burada su bulunmaktadır ve buraya bir kavak diker bu kavak yıllar sonra büyür ve buraya insanlar yerleşmeye başlarlar ve bizan kıralı bu çayırlık alanda konaklar ve buranın adıda çayır köyü kalır

Kültür

Köyün gelenekleri çok eski bir döneme dayanmaktadır osmanlı beyligine ilk katılan karesi beyligine ve onun köklü kültür yapısına dayanmaktadır ve ayrıca anadolu selçuklu devletinin kültür ve gelenekleri görülmektedir

Coğrafya

Balıkesir iline 124 km, Sındırgı ilçesine 65 km uzaklıktadır.

İklim

Köyün iklimi, Marmara Ilıman iklimi etki alanı içerisindedir.

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 2500
2000 1000
1997 990

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz
 
Üst