Çamoluk Köyü Kaynaşlı Düzce

KaRDeLeN

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Düzce İli Köyleri - Çamoluk Köyü Kaynaşlı - Çamoluk Köyü Hakkında - Çamoluk Köyü Tanıtımı - Çamoluk Köyü Resimleri






Düzce

Bilgiler

Nüfus 299 [1] (2000)

Koordinatlar

Posta Kodu 81900

Alan Kodu 0380

Yönetim

Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi

İl Düzce

İlçe Kaynaşlı


Çamoluk köyü, Düzce ilinin Kaynaşlı ilçesine bağlı bir köydür.



Kültür
ordulu ve Trabzondan göçle gelen havaoğullaının bulunduğu ve ortak kültürün yaşandığı bir köydür.Havaoğulları Oğuzların çepni boyundan olduğu bilinmektedir.KAVİ ler ve YILDIRIM lar olarak havaoğulları iki ayrı soyadı kullanmaktadır.Köyde ayrıca tarihi birde su değirmeni(muharrem kavi oğlu Abdullah KAVİ)tarafından kullanılmaktadır.yaşayan nüfusun yakınlarının büyük kısmı yurt dışında(almanya.avusturya,amerika)yada başka şehirlerdedir.ekonomisi tamamen gurbette kazanılan paraya dayalıdır.tarım ve hayvancılık kalmamıştır


Coğrafya

Düzce iline 25 km, Kaynaşlı ilçesine 7 km uzaklıktadır.

İklim

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri

2007

2000 299

1997 283

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.


Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:


2004 - İlhami Güven

1999 - yusuf yıldırım

1960-1965 - İSMAİL KAVİ

1989 -

1984 -


2008 serkan catker


Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.





Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi


Kaynak : Yerel Net







Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
 
#2
ÇAMOLUK KÖYÜ (KASBEY)
COĞRAFİ KONUM
İlçemize uzaklığı 5 km olan Çamoluk Köyünün doğusunda, Tavak Köyü, batısında Saz Köyü, kuzeyinde Çele Mahallesi, güneyinde Çatalçam Köyü bulunmaktadır. Köyde 75 hane, Merkez Mahallesi ve Bülbüldere(Meryem) Mahallesi diye iki mahalle vardır.
TARİHÇE
Köy, ilk olarak 1893'te Kafkas göçmenlerine tahsis edilmiş ve köy adını köye ilk yerleşen ailelerden, Kasbey ailesinin adını almıştır. Bu tarihten birkaç yıl sonra Karadeniz yöresinden Aşıkoğulları ve Havaoğulları aileleri gelmiştir. Daha sonra Trabzon(Vakfıkebir, Beşikdüzü) ve Giresun 'dan(Şalpazarı) aileler yerleşerek köyün bugünkü nüfusunu oluşturmuştur.
Daha sonra köyün adı Çamoluk olarak değiştirilmiştir. Çamoluk adı köyüngirişindeki çeşme oluğunun çam olmasından gelmektedir.
Köyde düğünler eskiden köyü meydan getiren Abhaz ve Karadenizli ailelerin geleneklerine göre olurdu. Abhaz düğünleri genellikle davetli, kafkas ekipli, güreşli ve at yarışlı olurdu. Karadenizlilerin ise davetli, davul zurnalı ve kemençeli olur, bol silah atılırdı. Şimdi her iki grupta da eski gelenekler kaybolmak üzeredir. Genellikle salon düğünlerine ağırlık verilmektedir.
Düğün, cenaze, sünnet, bayram, dini günler,asker uğurlaması gibi toplumsal olaylarda birliktelik olmakta birlikte yemek kültürleri açısından Abhazlar ile Karadenizliler farklılık gösterir. Abhazların; abıska, lepsi, agut, sızbal, ahılçapa, açamuka, peynir, Karadenizlilerin, kara lahana,sırgan, kaldirik, tereyağı ve hamsi yemekleri ünlüdür.
SOSYAL VE EKONOMİK DURUM
Çamoluk sosyal yönden gelişmiş köylerimizden biridir. Toplumsal olaylarda dayanışma ve işbirliği önde gelir. Köyün başlıca geçim kaynağı fındık ve yurt dışında çalışan işçilerden sağlanmaktadır.
Ayrıca küçük çapta hayvancılık yapılmaktadır.
 
Üst