Beykoy İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Balıkesir

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Beykoy İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Balıkesir


KÖYÜN GENEL DURUMU:Beyköy , Balıkesir şehir merkezine 12 km uzaklıkta , engebeli bir arazi üstüne kurulmuştur. Balıkesir’in kuzeybatısındadır. Balıkesir Edremit yolundan ayrılan asfalt bir yol ile köye ulaşılmaktadır. Köyün 1,5 km güneyinde Kabakdere, 3 km kuzeyinde Ovacık , 5 km kuzeybatısında Deliktaş köyleri yer almaktadır.

KÖYÜN TARİHİ: Beyköy’ün kesin olarak kimler tarafından kurulduğu bilinmemekle birlikte , çevrede Karesi Beyliği’nin ilk kuruluş yeri olduğu söylenen kale kalıntıları vardır. Okulun taşları bu kale kalıntılarından gelmiştir. 1887 yılında köy olarak tescili yapılmıştır. Köyün Söğüt tarafından gelen Bostanoğlu Bey tarafından kurulduğu söylenmektedir. Tarihte Bursa – Çanakkale göç yolu üzerindedir.

KÖYÜN DOĞAL DURUMU: Beyköy,; engebeli bir arazi üzerine kurulmuştur.Tahıl üretimi yapılan araziler dışında yeşilliklerin olmadığı , ağaçlandırılmamış bir görünümdedir. Çevresinde doğal güzelliklerin olduğu akarsu ve ormanlar yoktur.

KÖYÜN İKLİMİ: Mevsimlere göre ısı ayrılığı yoktur . Yağışlar kış ve ilkbahar mevsimlerinde olur . Kışın , yüksek olduğundan kar yağdığında yolun kapandığı olmuştur .Lodos , Karayel , Poyraz , Yıldız rüzgarları eser.

KÖYÜN EKONOMİK DURUMU: Köyde 18 – 20 hane dışında tüm hanelerin toprakları vardır.Toprağın verim oranı ¼ tür. Köyde 64 adet traktör vardır.Toprak gübrelenmektedir. Köylü ,aldığı ürünün büyük bir bölümünü kendi ihtiyaçları için kullanmaktadır.

Bazı aileler çevre ilçelere ve köylere sebze ve zeytin toplamaya yada çapaya gitmektedir. Köyde demirci , marangoz, gibi zanaatkarlar yoktur.3-4 aile bakkallık yem ve tohum satıcılığı gibi esnaflıkla uğraşmaktadır.Köyde koyun keçi ve sığır besiciliği yapılmaktadır. Hayvanların sütleri dışarıdan gelen alıcılara satılmaktadır.Tarımsal ve besicilik kredileri alınmaktadır. Köyde kooperatif yoktur.

KÖYDE AİLE YAŞAMI: Köyde 102 konut vardır. Evler tek ve çift katlıdır.eskiden yapılan kerpiç ve taş evlerin yerini betonarme evler almaktadır.Evlerin yapımında taş tuğla çimento,demir ve kiremit kullanılmaktadır. Evlerde konuk odaları vardır .Evlerin yerleşimi seyrektir.Çünkü bir çok evin damı bahçesindedir.Bazı ailelerinde köy dışında çiftlikleri vardır. Aileler genellikle kalabalıktır . çünkü evlenen çocuklar ebeveynlerinin yanında oturmaktadır.

Ailede genellikle en çok çalışan annedir .Baba en çok tarla işinde çalışır. Diğer zamanlarda evdeki işlere yardımcı olmaz.Çocuklarda genellikle anne ve büyük anne ilgilenir. Hatta büyük anne çocuklar üzerinde çok etkilidir. Anneler evdeki hayvanlara da bakarlar.

Aile de genellikle evdeki büyük erkek otoritesi egemendir. Evde erkeğin sözü geçer.

Köyde aileler genellikle tahıl ağırlıklı beslenmektedirler.Hayvansal gıdalardan özellikle süt peynir, çökelek, yoğurt ,yumurta, tüketilmektedir.Kışa hazırlık olarak tarhana , bulgur,ev makarnası,turşu, reçel gibi yiyecekler yapılır . Ramazan için yufka hazırlanır.

KÖYDE TOPLUMSAL YAŞAM: Köyde ölümler55-65 yaşları arasındadır. Boşanma olayına pek rastlanmaz. Yılda 9 – 10 doğum olmaktadır. Kız kaçırma olayı az da olsa görülür.Köyde kan davası görülmemektedir.

Her yıl şehre göç eden olmaktadır. Bunun en önemli nedeni şehirde iş bulmaktır.Bu nedenle köyün nüfusu azalmaktadır.

Köyde telefon bir çok ailede bulunmaktadır.Köyle şehir arasında ulaşım minibüslerle sağlanmaktadır.

Köy çevresinde Cambaz,Ekim,Muharrem Çeşmesi adı verilen içme suları mevcuttur.Köyde şebeke suyu yoktur. Köyde evlere dağılan ; Çingen Çeşmesi ve Bekar Çeşmesi suları toplanıp depolanan sudur.Bu su bazı günler bulanık akmakta bazı günler de akmamaktadır.

Köyde belirgin bir geçimsizlik , kavga olmasa da çok fazla dayanışma olmadığı görüşü hakimdir

Köyün 2 tane kahvesi vardır. Genellikle kış aylarında açıktır. Yakın geçmişte salgın hastalık görülmemiştir.

KÖYDE KÜLTÜREL YAŞAM: köy okulu 1952 yılında tek derslik olarak yapılmış , daha sonra lojman olarak kullanılan bölüm de sınıf döndürülerek 3 sınıf olarak eğitim öğretime devam etmiştir. Geçmiş senelerde çoğalan öğrenci sayısına göre ikili öğretim yapılarak 5 sınıf olarak ta eğitim öğretim sürdürülmüştür. Okula 2006 yılında Müdür Yetkili Öğretmen Şükran BOY ‘un girişimi ile Balıkesir Jandarma Alay Komutanlığının katkıları ile kapsamlı bir tadilat yapılmıştır. Okulumuzda iki sınıf öğretmeni ve bir anasınıfı öğretmeni olarak 3 öğretmen görev yapmaktadır.

Okulu bitiren öğrenciler Ovacık İlköğretim Okulu’na devam etmektedir. Bu öğrenciler taşımalı öğretime tabidir.

Köyde okur yazar oranı %90 dır .Orta öğretim için genelde Balıkesir’e gidilmektedir. Kız çocuklarının okumasına önem verilmemektedir.

Beykoy İlköğretim Okulu Balıkesir Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur. Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Beykoy İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Beykoy İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Beykoy İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v.s. spor dallarındaki başarıları, Beykoy İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Bulunduğu Yer: BALIKESİR / MERKEZ

Adı: BEYKOY İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: Beyköy Balikesir

Telefon Numarası: 2662551487

Faks Numarası: Bilgi Yok

E-mail Adresi: Bilgi Yok

Web Adresi: BALIKESİR - MERKEZ - Beykoy İlköğretim Okulu


Kaynak : webrehberi.biz - www.meb.gov.tr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Üst