Bandırma Vapuru Müzesinde YapıLan YeniLikLer

NeslisH

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar
- Milli Mücadele Parkı ve Açık Hava Müzesinin oluşturulması

- Bandırma Gemisi'ni de içine alacak şekilde yaklaşık 35.000M2 alanın etrafı "perforje" demirlerle çevrilerek estetik bir şekilde koruma altına alınmıştır.

- 300 parça ve 68 M2 lik alanıyla Çanakkale' de verilen Kahramanlık mücadelesini ve düşmanın İzmir' den denize dökülüşünü anlatan, Türkiye' nin en uzun Seramik Rölyeflerini yapıldı

- İstiklal Savaşın' da Samsun ili ve ilçelerinden kaybettiğimiz 1200 kahraman şehidimizin isimleri, anıt duvarının doğu kısmına yazılarak abideleştirilmiştir.

- Anıt duvarının granitlerinin bakımı ve onarımı yapılmış, ses - ışık tesisatı ile donatılarak güzel bir hale getirilmiştir.

- Çevre ve peyzaj düzenlemeleri yeniden yapılarak görsel öğeler ön plana çıkartılmıştır.

- Ziyaretçilerin dinlenebilecekleri Cafeterya, giriş ve çıkışların kontrolünün sağlanması için birimler yapılmıştır.

- Açık alanda sergilenecek malzemelerle ilgili Genel Kurmay Başkanlığı nezdinde girişimde bulunulmuş ve olumlu cevap alınmıştır.



- Gemi içi düzenlenmesi ve müze çalışmaları


- Geminin tüm ahşap işçiliği yenilendi


- Geminin tamamı raspa ve boya yapıldı


- Üst yüzeyde bulunan tahtalar değiştirilerek Afrika' dan getirtilen Suya ve her türlü hava şartına dayanabilen "Tık" ağacı ile restore edildi



- Gemi halatlarının komple yenilendi




- Yeni 13 adet balmumu Wax-Work türü heykeller yaptırıldı. Gemi kaptanı, gemi sürdümeni, çarkçı, vinççi ve tayfaların heykelleri, dünyanın ilk ve tek olmakla beraber her türlü hava şartına dayanabilme özelliğine sahiptirler



- Gemi üzerinde bulunan iki adet filika değiştirildi



- Gemide Atatürk' e ait olan çalışma odası olarak düzenlenen tefriş salonu tamamen yenilendi. Atatürk ve Çalışma arkadaşlarının balmumu wax-work türü heykelleri Heykeltıraş Adil Çelik' e yaptırıldı
- Salon içersindeki sedir ve masa kaldırılarak yerine antika malzemeler konuldu.(Masa,Harita,Saat,Telefon,Koltuklarlar..)
- Perde ve duvar döşemeleri yeniden yapıldı
- Ses ve müzik sistemi kuruldu

Ambar konumunda olan konferans salonu tamamı ile değiştirilerek, müze ve sergi salonu haline getirtilmiştir.
- Salon içersinde, Atatürk' ün değişik zamanlarda çekilmiş 60 parçalık resim arşivi, Lagant marka beylik silahı, Savarona ve Dolmabahçe için diktirdiği kıyafetleri, Samsun' a çıkışından sonra İstanbul' a yazdığı el yazmalarından bir kaç örnek ve değişik antika eşyalar bulunmaktadır.
- Salon içerisine gelen ziyaretçilere detaylı bilgi verilmesi ve görselliği aktarmak için ses ve plazma sistemi kuruldu.
- Daha önce beton olan zemin 350 M2 lik özel bir halı ile kapland


- Gemi içersinde boş ve atıl durumda bulunan bu kamarayı değerlendirmek ve Atamızın anısını en iyi şekilde yaşatma anısına, Atatürk'ün yatak odası olarak bu bölüm dizayn edilmiştir. Oda içersinde kendisine ait orjinal bir radyo ve 1800' lü yıllardan kalma bir adet yangın tüpü bulunmaktadır.



- Gemin iç ve dış aydınlatmaları yenilendi. Gemimin tamamına ses yayın sistemi kuruldu.
 
Üst