Asitli Içeceklerin Iskelete Ve Dişlere Etkisi

DeMSaL

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar
asitli içeceklerin dişlere ve iskelete zararları nelerdir



Vücuttaki karbon dengesini bozan kolalı içecekler, kondisyon dediğimiz ve aylarımızı verdiğimiz dengeyi alt üst eder. Özellikle kemik gelişimi dönemi olan küçük yaşlarda ve kemiklerin deformasyona uğradığı yaşlılık dönemlerinde içilen kolalı içecekler, vücut iskeletine zarar verir. Yarışmalara 1-2 ay kala ve yarış haftasında içilen kolalı içecekler, kondisyonumuzu düşürdüğü ile kalmaz, ayrıca bize büyük zararlar verebilir.


Aslına bakarsanız kola ile dünyada kimsenin tavsiye edemeyeceği KARBONDİOKSİT içiyoruz. Hani şu dışarı atmak için devamlı nefes alıp verdiğimiz, atmak için uğraştığımız KARBONDİOKSİT...! 2001 yılında Delhi Üniversitesinde "kim daha fazla kolalı içecek içecek? diye bir yarışma yapıldığında, sekiz litre kolalı içeceği içerek kazanan ve 10 dakika içerisinde herkesin gözü önünde ölen kişinin haberini duymuşsunuzdur. Neden öldü? Çünkü çok fazla karbondioksit almıştı ve kanında yeterli oksijen yoktu. Başka bir örnek: Kırılmış dişinizi bir şişe kolanın içine koyun ve 10 gün sonra bakın. Diş 10 günde büyük oranda erir. Halbuki dişler ve kemikler ölümden sonra bile en fazla dayanabilen organlarımızdır. Bir şişe kola içerek midenize ve dişlerinize ve bağırsaklarınıza ne yaptığınızı bir düşünün.
 
P

peldass

#2
İskelete etkisi

Asitli içecekler tüketmenin kemik yoğunluğu ölçümlerini düşürdüğü için osteoporoza yakalanma riskini arttırdığını vurgulayan uzmanlar , kalsiyum ve D vitamini eksikliği, fiziksel hareketlerin kısıtlı olması, uzun süre yatak istirahati, aşırı sigara ve alkol kullanımı, bilinçsiz diyetin de kemik erimesine neden olduğunu belirtiyorlar. Hastalığın kalsiyum, D vitamini takviyesi, egzersiz ve ilaçla tedavi edildiğini söyleyen uzmanlar "Hastalığa yakalanma riskini azaltmak için protein, kalsiyum ve D vitamini açısından zengin olan besinlerle düzenli beslenmek gerekiyor. Asitli içecekler, aşırı sigara ve alkol tüketiminden de uzak durulmalı. Menopoza giren kadınlarda da kemik erimesi riski oldukça yüksek. Erişkin bir insanın kalsiyum gereksinimi günde bin miligramken, menopoz sonrası bu rakam bin 500 miligrama çıkıyor. Erken menopoza giren kadınlar da normal kadınlara göre daha fazla risk taşıyor.” uyarılarında bulundu.
 
Üst