Aşağıçaylı Köyü İnebolu Kastamonu

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Kastamonu İli Köyleri - Aşağıçaylı Köyü İnebolu - Aşağıçaylı Köyü Hakkında - Aşağıçaylı Köyü Tanıtımı - Aşağıçaylı Köyü Resimleri





Bilgiler

Nüfus 256 [1] (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 37510
Alan Kodu 0366
Yönetim
Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi
İl Kastamonu
İlçe İnebolu
Aşağıçaylı, Kastamonu ilinin İnebolu ilçesine bağlı bir köydür.


Tarihi

Köyümüz ineboluya 5 km milli mücadelede kağnı ile mermilerin taşındığı istiklal yolu üzerindedir. Yetmişli yıllarda bu günkü kastamonu yolu açılmıştır. yine aynı yıllarda elektrik bağlanmıştır.Genelde köylümüz günlük işler yaparak geçimini sağlamaktadır. Son yıllarda seracılık Köyümüz muhtarı Osman SALEPÇİ ve kuzeni Mehmet SALEPÇİ tarafından yaygınlaştırılmaya başlamıştır.Yaklaşık 35 yıldır muhtar değişmemiştir. Son yıllarda su çalışmalarında gönülleri yine fehetmiştir. Köyümüzün İlk İLAHİYAT Önlisans Mezunu İsmail YILMAZ'dır.11 yıldır köyümüzde İmam-Hatip olarak görev yapmaktadır.Köyümüzün ilk lise mezunu Fikri YILMAZ'dır. Ve yine Köyümüzden ilk İmam-Hatip o dur.Şu an karadeniz mah. görev yapmaktadır. Yeni nesil gündelikçiliğe sıcak bakmamakta okumaya önem vermektedir. Köyümüzden bahsedince inebolu'nun tek tüneli köyümüzün sınırlarındadır. Göç eden aileler emekli olduktan sonra köye dönmektedir. ilçemizde diğer köyler gibi aşağı çaylı köyüde göç vemiştir. Köyümüzde aileler bahçe işleriyle meşgul,hayvancılıkta bir iki aile hariç kalmamıştır. Kalanların da hayvancılık ve üretici olmaları teşvik edilmelidir. Şu an maalesef tarlasını ekende ekmeyende destek alıyor. Ziraat kurumu ne işe yarar bilinmez ilçemizde çünkü onlar masa başında oturur saati dolunca giderler. Veterinerler köylüyü ticari araç olarak görmekten ileri gitmemişlerdir. Devletin sağladığı ücretsiz imkanları bile para ile satar hale geldiler. Hal böyle olunca köylümüz hayvancılığı terk etti. İlgililerden köylümüze eğitici seminerler verilmelidir. Devletimizin verdiği imkanlar halka anlatılmalı ve böylece üretici olmaları sağlanmalıdır.
köyümüzün hanımları özellikle hamur işlerinde maharetlidir. köy ekmeği. etli ekmek. samsun,kesme makarnası, tarhana çeitleri ve bahçe işlerinde başarılıdırlar.

Coğrafya

Kastamonu iline 84 km, İnebolu ilçesine 6 km uzaklıktadır.

İklim

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 256
1997 236

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:


2004 - Osman Salepçioğlu

1999 - Osman Salepçioğlu
1994 - Osman Salepçioğlu
1989 - Osman Salepçioğlu
1984 - Osman Salepçioğlu
2009 - Osman Salepçioğlu
Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi köyün içme suyu şebekesi 2005 yılında vatandaş devlet çalışması ile tamamlanmış ve hizmete açılmıştır. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.2009 yerl şeçimlerinide osman SALEPCİOĞLU KAZANMIŞTIR

Dış bağlantılar [değiştir]







Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
 
Üst