2012 YGS Başvuruları Tarihleri

Eylül

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
2012 Ygs başvuruları son gün 13 ocak

6 Ocak tarihinde başlayan YGS başvuruları 13 Ocakta sona erecek.Adaylar 2012 ÖSYS Kılavuzu ile aday başvuru formuna ÖSYM nin
osym.gov.t internet adresinden ulaşabilecek ve isterlerse örnek kılavuzları başvuru merkezlerinde inceleyebilecek. 2012-2013 öğretim yılında yükseköğretimin tüm lisans ve ön lisans (sınavsız geçiş dahil) programlarında öğrenim görmek isteyen adaylar 2012-ÖSYS'ye başvuracak.
ÖSYSnin ilk sınavı olan YGS'ye başvurular bugünden itibaren 13 Ocak 2012 tarihine kadar yapılacak.

Van'da öğrenim gören ancak deprem nedeniyle öğretime devam edilemediği için diğer ortaöğretim kurumlarına nakledilen ve 2012 ÖSYS'ye başvurmak isteyen son sınıf öğrencileri öğrenime devam ettikleri ortaöğretim kurumunda başvurularını yapabilecekler. Öğrenime devam ettikleri okullarının başvuru merkezi olmaması durumunda ise bu öğrenciler okul müdürlükleri tarafından en yakın başvuru merkezine yönlendirilecek.
Başvurusunu bir başvuru merkezinde yapması gereken adaylardan, başvuruların yapılabileceği tarihler arasında sürekli yurt dışında bulunan, sürekli hastalık ya da sürekli tutukluluk gibi nedenlerle başvuru merkezine gitmesi mümkün olmayan adaylar, başvurularını posta yoluyla yapacak.

2012 ygs başvuruları ücret yatırılmadan yapılmayacak.

Başvuru işlemini yaptıracak adayın, başvuru merkezine gelmeden önce başvuru ücretini yatırmış olması gerekiyor. Ücretini yatırmayanların başvuru işlemi gerçekleştirilemeyeceği için adayların ücretlerini zamanında yatırmaları gerekiyor. 2010 veya 2011-ÖSYS'ye başvurusunda ve bilgilerinde hiçbir değişiklik olmayıp internet üzerinden başvuru yapacak adaylar için de aynı kural geçerli olacak.

(zaman)
 
Üst