2012 Trabzon Nüfus Sayımı Kaçtır

Eylül

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
2012 Trabzon Nüfusu Nedir,




Trabzon Nüfusu 2012 ,



2012′de yapılan Adrese göre Nüfus Sayımında Trabzon ilimizde toplam 757 353 kişi yaşıyor.
Trabzon,Karadeniz Bölgesi'nin Doğu Karadeniz bölümünde yer alan Trabzon ilinin merkezi olan bir şehirdir.
Karadeniz sahili ile Zigana dağları arasında yer almakta olup yüzüölçümü açısından az bir alan kaplamasına karşın nüfus ve ekonomi açısından Karadeniz Bölgesi'nin önde gelen şehirlerinden biridir. Batısında Giresun'a bağlı Eynesil ilçesi, güneyinde Gümüşhane'ye bağlı Torul ilçesi, doğusunda da Rize'ye bağlı İkizdere ve Kalkandere ilçeleri, kuzeyi Karadeniz ile çevrili antik çağ'dan beri varlığı bilinen il ve il merkezinin adıdır.



Trabzon, günümüzde Karadeniz Bölgesi'nin Samsun'dan sonra gelen 2.Büyük Kenti'dir. Trabzon, Akçaabat ve Yomra ilçeleriyle birleşmiştir. Her iki ilçede yönetim açısından Trabzon Belediyesi'ne bağlı olmasada yakınlık açısından Trabzon'un Mahalleleri gibidir.

Dar bir sahil şeridinin ardında denize dikey uzanan dağlık bir araziye sahip olan ilin merkezi Boztepe (antik Minthrion tepesi) üzerine kurulmuştur. İl topraklarının 22,4 % yayla, 77,6 % si ise tepelerden oluşmaktadır.



Karadeniz'e özgü ılıman iklime sahip kentte hava sıcaklığı yıl boyunca 10 - 20 °C arasında değişirken yaz ortalaması 27 °C, kışın en soğuk zamanı (Kalandar zamanı)ise 5 °C civarındadır. Trabzon'da yerel il meteroloji istasyonlarınca bugüne ölçülen en düşük sıcaklık ölçülen düşük sıcaklık —7,4°C (9 Şubat 1929), en yüksek sıcaklık ise 38,2°C’dir(25 Mayıs 1941 ve 29 Ağustos 1947) olmuştur.





 
Üst