2011 Yılında Hangi Renkler Moda Trendleri Olacak

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
2011 mode renkleri - bu yılın moda renkleri 2011 - 2011 bayan modasında popüler renkler nelerdir - renklerde bu yıl en popüler olanlar nelerdir 2011











Siyah: Sonbaharın ve kışın favori rengi tabii her zaman olduğu gibi siyah. Mevsim soğuğundan korunmak ve daha zarif görünmek için siyah kurtarıcı rengimiz. Üstelik daha ince gösteriyor! Aslında siyah kış mevsiminin klasik rengi ve bu yüzden ne tasarımcılar ne de biz moda takipçileri kolay kolay bu renkten vazgeçemeyeceğiz sanırım.




Beyaz: Siyah rengin tamamlayıcısı elbette ki beyaz. Coco Chanel’in tüm dünyaya tanıttığı bu iki rengin birbiri ile uyumu, moda dünyasında Coco Klasikleri olarak yerini aldı. Coco Chanel; Siyah pantolonu, beyaz gömleği ve inci kolyesi ile içimizde yaşayacak daimi stil ikonumuz. Bu kış mevsiminde de ağırlıklı olarak onun izinden yürüyeceğiz…





Kırmızı: Kırmızıdan bir türlü vazgeçemiyoruz. Çünkü o renlerin en cesuru, en seksapeli ve en romantiği. Kırmızı renk, asi ve kendine güvenen cesur kadınların rengi. Kendinize güveniyorsanız, siyahın zerafetine biraz da kırmızının tutkusunu katarak özgür ve güçlü bir kadın imajı çizebilirsiniz.





Sarı: Sarı renk sıcak bir renk olmakla birlikte, yeşile kaçan tonları soğuk bir renk gibi algılanır. Bu nedenle, sarı canlılık ve neşenin rengi olduğu kadar, yaprakların sarardığı hüznün ve sonbahar mevsimin en güzel rengidir. Bu iki zıt etkiyi de içinde barındırdığı için insanda duygu ve zihin karışıklığına neden olabilmektedir. Renk kontrastları başarılı bir şekilde kullanıldığında doğa ile uyumlu ve natürel bir görüüm sağlar.




Bej: Asaletin rengi olan bej, aynı zmanda lüksün ve kaltenin de sembolü. Sessiz, sakin ve abartıya kaçmadan özgüveni yansıtıyor. Gece kadar karanlık gözleri aydınlatan pembemsi bej dudaklar, parlaklığı ve dolgunluğuyla modern kadının en önemli baştan çıkarma silahı oluyor.




Mavi: Dünyanın hakim rengi olan mavi çekingen bir renk; dinlendiriciliği ve edilgenliği anlatır. Koyu tonlarda ya da yoğun olarak kullanıldığında moral bozan, kasvet veren, açık tonlarda ya da beyazla karışık kullanıldığında, yatıştırıcı ve güven veren bir etki yaratır.Vücudumuzda boğaz bölgesini yansıtan bir renktir. Mavi renk gökyüzünün ve geniş ufukların, denizin simgesidir. Sınırsızlığı ve uzak bakışlılığı simgeler. Huzuru temsil eder ve sakinleştirir. Araplar mavinin kan akışını yavaşlattığına inanır, nazar boncuğu o yüzden mavidir. Batıda intiharları azaltmak için köprü ayaklarını maviye boyarlar. Duvarları mavi olan okullarda çocukların daha az yaramazlık yaptığı saptanmıştır.








Pembe: Kırmızı ile beyazın birleşmesi ile elde edilen pembe renk, kırmızı gibi canlılık verir ama daha yumuşaktır. Neşe ve mutluluk veren bir renk olan Pembe aynı zamanda hayallerin ve aşkın rengidir.Sezonda canlı pembelerin yanı sıra inci pembeleri de göreceğiz. Makyaj modasında ise parlak şeftaliler, pembe ve fildişi tonları geleneksel yazdan kalma bronz tonlarının yerini alarak cildinize hafif ve kendiliğinden sağlıkla ışıldayan bir görünüm kazandırıcak.





Gri: 2010 sezonunda en fazla ön plana çıkan renklerden biri de“gri” olacak. Sonbahar ve çamurlu bir kış mevsimi için grinin en ideal renk olduğunu söyleyebiliriz. Grinin metalik tonlarda, gümüş renginde, mat tonlarda olması hiç önemli değil. Farklı tonlarda ve kumaş dokularında üretilmiş olan bluzlar, gece elbiseleri, ceketler, eldivenler, şapkalar ve aklınıza gelebilen tüm kıyafet ve aksesuarlar bu sezon çok moda olacak. Ayakkabı, çanta ve aksesuararda gri rengin akimiyeti ön planda olacak. Mchael Kors da sadece gri rengin hakim olduğu grayscale adında bir koleksiyon hazırladı ve bir çok tasarımcı gri renge koleksiyonlarında daha fazla yer vermeye başladı.



Turuncu: Bu sonbaharda her vitrinde ve her koleksiyonda rengarenk elbiseler görmeniz mümkün. Bunların en dikkat çekeni turuncular. İnsanın canını portakal çektiren bu capcanlı renk, bu kış soğuk ve kasvetli havalarda içimizi ısıtacak.



Kahverengi: Sonbaharın renklerinden olan kahverengi genellikle örgü tasarımlarda kullanılıyor. Geometrik desenler, bunları yer yer kullanma, iri örgüler çok moda. Elbise kesimleri yine vücut hatlarını göstermemeyi, kadınları gizemli kılmayı amaçlıyor
 
Üst