2011 Ortaöğretim Lise KPSS Atanma Puanı Kaç

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
28 Kasım KPSS Memur Yerleşmek İçin En Düşük Puanlar Ne Kadar - Önlisans En Düşük Memurluk KPSS Puanı - Ortaöğretim Lise KPSS Atanmak İçin En Az Kaç Puan Gerekir



2010 Ortaöğretim-Önlisans KPSS Sonuçları 29 Aralık 2010 tarihi itibariyle adaylara duyuruldu. Memur adaylarının zihinlerinde atanmak için en az kaç puan gerektiğine dair soru işaretleri yer etmeye başladı. Öncelikle ÖSYM’nin 2011 memur alımları için tercihkılavuzunu henüz yayınlamadığını belirtelim. 2011 Ortaöğretim/Önlisans KPSS tercih kılavuzu yayınlanmadan bu konu hakkında net bir şeyler söylemek yanlış olur. Çünkü henüz Ortaöğretim(Lise) mezunu ve Önlisans mezunu olanların her birinden ne kadar atama yapılacağı da açıklanmadı.

Bizler bir öngörüde bulunursak. 2011 KPSS ile memur alımlarında Önlisans mezunları bir adım önde olacaklar. Zirâ kurumlar istihdam edeceği memurların Önlisans mezunu olmasını daha çok tercih etmektedirler. Ayrıca kalifiye(vasıflı-nitelikli) eleman sayısının Önlisans mezunlarında daha çok olması da bu durumun sebeplerinden biri.

Ortaöğretim(Lise) mezunlarından en şanssız kesimi ise “Düz Lise” mezunları olarak görülüyor. Meslek Lisesi mezunlarının teknik bilgileri de olduğundan dolayı, lise mezunları arasında en çok alım meslek lisesi mezunlarından olacaktır. Bu durumda 70 puan alan bir önlisans mezununun ataması yapılırken 90 puanlı bir düz lise mezunun ataması yapılmazsa şaşırmamak gerekir.

Özet olarak düz lise mezunlarının(özürlü grubu hariç) bir memurluğu kazanabilmesi için gerçekten çok yüksek bir puana ihtiyaçları olacak.

Ortaöğretim-Önlisans mezunları için KPSS Taban puanları yayınlanır yayınlanmaz sitemizde olacaktır…

Kaynak: “eokul-meb.com”
 
Üst