2011 Edirne Kars Hızlı Tren Raylı Sistem Projesi

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Edirne Kars Arası Hızlı Tren Ne Zaman Yapılacak - Edirne Kars Hızlı Tren Projesi Ne Zaman Başlayacak Bitecek





AK Parti Kayseri İl Başkanlığı’nın 2011 yılı ilk Danışma Meclis Toplantısı’na katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Edirne’den Kars’a 5 bin kilometrelik raylı sistem yapılacağı müjdesini verdi. Peki bu proje ne zaman hayata geçirilecek. Ne gibi avantajları olacak ? İşte ayrıntılar:

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı, 2011 yılının ilk Danışma Meclis Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Toplantıya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Kayseri milletvekilleri Yaşar Karayel ve Ahmet Öksüzkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, ilçe belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri ile il ve ilçelerden çok sayıda partili katıldı. Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan kurulunun oluşturulmasıyla başladı. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Kubilay Hasan Gürcan başkanlığında kurulan divanın ardından teşkilat sayımı yapıldı. Toplantıda Bünyan, Develi, Hacılar, İncesu, Kocasinan, Melikgazi, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Talas, Tomarza, Yahyalı ve Yeşilhisar teşkilat üyeleri hazır bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Ömer Dengiz, danışma toplantısıyla bugüne kadar yapılan çalışmaların ortaya konacağını,değerlendirilerek, yeni yol haritasının çizileceğini söyledi. Dengiz, hükümet çalışmalarından da bahsederek, “80 yıllık cumhuriyet tarihinde yapılamayanlar, 8 yıllık AK Parti iktidarında yapıldı. Özhaseki ile normal yoldan yarışamayanlar bu ahlaksız iftiralarla onu yenebileceğini zannediyor. Bu yalan kağıt parçalarına asla ve asla inanmayacağız. Hangi yüzle millet karşısına çıkıyorlar?” şeklinde konuştu.

Ardından eski AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Camuzcuoğlu tarafındanyeni başkan Sümeyra Şahin’e görev teslimi yapıldı. Şahin mazbatasını alırken, Özhaseki’ye dair ortaya atılan iddialar için Sezai Karakoç’un bir şiirini hatırlatarak, “Biz sussak tarih susmayacak” dedi.

Devir teslim sonrasından AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş birkonuşma yaptı. Elitaş, iktidara geldikleri günden bu yana tüm sorunlara çözüm bulduklarını, yapılamaz denilenleri yaptıklarını ifade etti. Elitaş, “Gıcık tünelini yapamaz dediler, nasıl yaptık? ‘En kısa zamanda tüneli bitireceğiz’ dedik, bitirdik. Kayseri-Ankara hızlı treni kimse konuşmuyordu, kimsenin aklından geçmiyordu. 2023′ün Türkiye’sinin vizyonunu çizen bir ufka sahip başarı yaşıyoruz” diye konuştu.

Elitaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da gönderme yaparak, “Kemal bey mikrofonlarda konuşuyor. ‘Ben yaparım, benim adım Kemal’ diyor. Aletini iyi seçeceksin, kılavuzunu iyi bulacaksın. Kamil insan gibi hareketedeceksin. Çamur atmaya çalışırsan, o çamur senin üzerine kalır. Sen bir siyasi partinin genel başkanısın. Özür dilemek belki ağır gelebilir, ama üzüntünü beyan etmen yeterliydi dedik. Kılıçdaroğlu, kamil bir insan gibi AK Parti’den, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’den, Kayseri halkından özür diler diye ümit ediyoruz. Adın Kemal ise kamil insan gibi hareket edeceksin. Adı Kemal olan adamın ilk yapması gereken kamil bir insan gibi davranmaktır diye ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Elitaş’ın konuşmasının ardından İl Başkanlığı’nın Kasım-Aralık ayı faaliyetleri sinevizyon gösterimi eşliğinde anlatıldı.

Daha sonra bir konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Özhaseki hakkındaki iddialar için, “Bu iftiralara CHP’li Kayserili kardeşlerimiz bile dayanamaz. Ben onları da kendi partilerinde seviyeyi düşmemeye davet ediyorum. Siz 1994 yılından bu yana hizmet eden başkanınıza bu ithamı nasıl kabul edeceksiniz? Kayseri’de doğruyu söylemek adına böyle bir dayanışma ve desteği görmek istedim. Bu aslında erdemin bir gereği” şeklinde konuştu.

Yıldız, 3 Kasım 2002 seçimlerinden bu yana birçok değişimin yaşandığını, hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını belirtti. Yıldız, “Altın, maden falan mı bulduk? Nasıl oldu da bu kaynaklar arttı? Dürüst, doğru çalıştığımız için Allah bunları nasip ediyor. Referandumdan 3-3.5 ay geçti. 5-6 ay içinde yeniiktidara hazırlanıyoruz. AK Parti’den başka da çözüm yok” dedi.

Bakan Yıldız, iktidara geldiklerinde tedirginlikleri olduğunu ve bir takım düşünceler içerisine girdiklerini, ancak şu anda 300 tane açılışı aynı anda yapan bir Başbakan olduğunu ifade etti. “20-30-50 milyon dolarlık işlerin bir kısmının açılışına yetişemiyoruz bile. Bu Türkiye’nin zenginliğidir” diyen Yıldız,konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu kadar icraat yapıldıktan sonra herkesin boş vaatlere karnı tok. Çin Başkanı ve Çin heyetiyle görüştük. ‘Edirne’den Kars’a tek bir hat yapsak, nasıl olur’ dedik. Çin heyeti bunu kabul etti. 5 bin kilometrelik raylı sistemdenbahsediyoruz. Gaziantep-Halep arasına 2011 yılında hızlı tren konacak. Suriye ile ilişkileri güçlendirme adına bunu yapacağız. 4 saatlik yol süresi 33 dakikaya düşecek. Türkiye artık kabına sığmıyor. 4-5 yıllık süreçte daha fazla iş yapacak Türkiye.”

İHA
 
Üst