2.Sınıf Hayat Bilgisi Testi Soru cevapları

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
2.sınıf hayat bilgisi test notları - 2.sınıf hayat bilgisi soru ve cevapları


1- Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi aşağıdakilerden hangisidir?
A) 29 Ekim 1923 B) 19 Mayıs 1919 C) 23 Nisan 1920 D) 23 Nisan 1923
2-Türkiye Büyük Millet Meclisi hangi ilimizde açıldı?
A) Samsun B) Ankara C) İstanbul D) Sivas
3- Her yıl, 23 Nisan gününde kutladığımız bayramın adı nedir?
A) Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
B) 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı
C) Cumhuriyet Bayramı
D) Ramazan Bayramı
4- Aşağıdakilerden hangisi, Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı tarihtir?
A) 10 Mayıs 1919 B) 19 Mayıs 1919 C) 30 Mayıs 1919 D) 19 Mayıs 1920
5- Atatürk’ün önderliğindeki Türk ulusu, hangi savaştan sonra bağımsızlığına kavuştu?
A) Birinci Dünya Savaşı
B) Çanakkale Savaşı
C) Kurtuluş Savaşı
D) İkinci Dünya Savaşı
6- Aşağıdakilerden hangisi kitle iletişim aracıdır?
A) mektup B) telefon C) gazete D) cep telefonu
7- Aşağıdakilerden hangisi, okulun bölümlerindendir?
A) mutfak B) banyo C) spor salonu D) müdür odası
8- Aşağıdakilerden hangisi cumhuriyetin getirdiği yeniliklerden değildir?
A) bugün kullandığımız harfler
B) peçe, çarşaf giyilmesi
C) yeni fabrikaların kurulması
D) yeni okulların açılması
9- Trafikte dur anlamına gelen ışık, aşağıdakilerden hangisidir?
A) yeşil B) sarı C) kırmızı D) mavi
10- Aşağıdakilerden hangisi ışığı geçiren maddedir?
A) tahta B) tuğla C) cam D) karton

cevap anahtarı
1-C, 2-B, 3-A, 4-B, 5-C, 6-C, 7-A, 8-B, 9-C, 10-C
 

SeLeN

Yönetici
Editör
#2
ilköğretim 2.sınıf hayat bilgisi test soruları - 2.sınıf hayat bilgisi sınav soruları ve cevapları

1)Aşağıdakilerden hangisi aydınlatma aracı değildir?
A.Mum B.Ayna C.Fener D.Lamba

2)Sıcak su musluğu hangi renkle belirtilir?
A.Kırmızı B.Mavi C.Yeşil D.Sarı

3)Kitap okurken gözümüz ile kitap arasında kaç santimetre uzaklık olmalı?
A.30-35 B.35-40 C.25-30 D.40-45

4)Dünyanın kendi ekseni etrafında dönmesinden aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?
A.Yıl B.Aylar C.Mevsimler D.Gece-gündüz

5)Aşağıdakilerden hangisi ışık kaynağı değildir?
A.Güneş B.Ay C.Mum D.Yıldızlar

6)Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A.Televizyonu yakından seyretmemeliyiz.
B.Başkalarının gözlüklerini kullanmamalıyız.
C.Güneşe çıplak gözle bakmamalıyız.
D.Televizyona çok yakından bakmalıyız.

7)Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A.Sıcak su musluğu mavi renktedir.
B.Fazla ışık gelince göz bebeği büyür.
C.Az ışık gelince göz bebeği küçülür.
D.Trafik lambalarındaki kırmızı “dur” anlamındadır.

8)Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A.Işık,çevremizin aydınlanmasını sağlar.
B.Işık olmayan yerler karanlıktır.
C.Bir gün kırk sekiz saattir.
D.Dünyayı ısıtan ve aydınlatan güneştir.

9)Aşağıdakilerden hangisi ışığı geçirir?
A.Cam B.Tahta C.Demir D.Duvar

10)Aşağıdakilerden hangisi ışığı geçirmez?
A.Su B.Hava C.Cam D.Duvar

11)Aşağıdakilerden hangisi gök kuşağında bulunmaz?
A.Yeşil B.Turuncu C.Mavi D.Kahverengi

12.Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A.Gürültü sağlığa zararlıdır
B.Şiddetli ses kulağı rahatsız eder
C.Kulağımızı sivri uçlu cisimlerle temizleriz
D.İnce sese tiz ses denir

13)Aşağıdaki cümlede boş bırakılan yere hangi kelime gelmeli?
Gözümüzün ortasında........................... bulunur.
A.Kirpik B.Göz kapağı C.Göz bebeği D.Gözlük

14)Cümledeki boş bırakılan yere hangi kelime gelmeli?
Bir gün ............ saattir.
A.12 B.16 C.20 D.24

15)Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A.Işık olmadan da görebiliriz.
B.Işık almayan bölgeler karanlıktır.
C.Işık yayan cisimlere ışık kaynağı denir.
D.Mor gök kuşağında bulunur.

16)İlk TBM Meclisi ne zaman açıldı?
A.23 Ekim 1923 B.23 Nisan 1920
C.29 Ekim 1920 D.29 Ekim 1923

17.Atatürk’ün doğduğu şehir Selanik nerededir?
A.Türkiye B.Bulgaristan C.Yunanistan D.Fransa

18.Atatürk 19 Mayıs 1919’da hangi şehrimize giderek kurtuluş savaşını başlattı?
A.Samsun’a B.Ankara’ya C.İzmir’e D.İstanbul’a

19.İlk Cumhurbaşkanımız kimdir?
A.İsmet İnönü B.Atatürk C.Tansu Çiller D.Mesut Yılmaz

20)Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A.Cumhuriyet halkın kendi kendini yönetmesidir
B.Cumhuriyete Atatürk’ün önderliğinde kavuştuk
C.Atatürk’ün mezarı Anıt-Kabir Ankara’dadır.
D.Cumhuriyette ülkeyi padişah yönetir.




CEVAP ANAHTARI

1- B
2-A
3-C
4-D
5-B
6-D
7-D
8-C
9-A
10-D
11-D
12-C
13-C
14-D
15-A
16-B
17-C
18-A
19-B
20-D


alıntı
 

Üst