Bir müslümanın başka Müslüman kardeşleriyle ister karşılıklı isterse sanal ortamda ol

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Cinlerle evlenmek mümkün mü?Önce cennette konuşulacak dili sonra da kıyamet alametlerini açıkladı...




Bugün Gazetesi'nde yazan ilahiyatçı Mehmet Paksu'dan yine çok tartışılacak bir yazı...

"Hocam, cinlerle evlilik diye bir şey olur mu, cinler görünebilir mi?" Cinler, melekler gibi gözle görünmeyen, ancak var oldukları kesin olarak kabul edilen ruhani varlıklardır.


Kur'ân-ı Kerimin 72. suresi Cin suresidir ve cinleri anlatır. Ayrıca 25 kadar Kur'ân âyeti de cinlerden söz eder. İnsanların cinlerle belli ölçüde ilişkisi vardır. Bu ilişkinin boyutu hadislerde de uzunca anlatılır. Cinlerin de insanlar gibi mü'mini vardır, kâfiri vardır. Peygamberimiz hem insanların, hem de cinlerin peygamberidir. Dolayısıyla cinler de insanlar gibi Kur'ân'ın muhatap kitlesidir. İnsanlarla cinlerin evlenip evlenememesi meselesi ise, bütünüyle birtakım farklılıklar arz eder. Böyle bir evliliğin gerçekleşebilmesi için bazı şartların bulunması gerekir. Bu şartların bazıları şunlar:

Öncelikle insanlarla cinlerin yaratılışı farklıdır. Kur'an'ın verdiği bilgiye göre, insanlar kuru bir çamurdan, cinler de dumansız, alevli bir ateşten yaratılmışlardır. Bu durum, her iki cins için, gerek vücut yapıları, gerekse hayat şartları bakımından bir hayli değişiklik gösteriyor. Yani cinler, insanlar gibi görülebilen, tutulabilen, yaklaşılabilen varlıklar değiller. Cinlerin belli bir beden yapıları yoktur. Çünkü ruhanî varlıklardır. Her türlü kılığa girebilirler. Bir insan kılığına girebildikleri gibi, bir hayvan veya bir ağaç kılığına da bürünebilirler.

Evlilik denilen olayın gerekleşebilmesi için, her şeyden önce aynı türden varlık olması lazım. Evlilik sadece cinsel bir beraberlik olarak düşünülse bile bu mümkün olmaz. Mesela, ikisinin de ilk yaratılış maddesi su olmasına rağmen, her ikisi de hayvan olduğu halde yunus balığı ile bir kedinin birlikteliği mümkün mü? Bunun için, insanlarla cinlerin de evlenmesine öncelikle yaratılış farklılıkları engeldir.

İkinci önemli farklılık: Evliliğin bir meyvesi de doğumun gerçekleşmesi ve çocuğun meydana gelmesidir. Her varlığın üremesi ve çoğalması farklı olduğu gibi, cinlerin de doğum ve üremeleri farklıdır. Cinlerin üremesi bir insanın doğumu gibi değildir. Bu durum dahi bilinmezken insanla cinlerin evliliğinden söz edilebilir mi?

Üçüncü bir nokta: İslamî anlamda bir evliliğin gerçekleşebilmesi için icap ve kabul dediğimiz bir şartın bulunması gerekir. Yani evlenecek iki tarafın iradelerini, istemlerini dile getirerek, "Ben seni kocalığa kabul ettim, ben de seni karılığa kabul ettim" gibi ifadeleri söylemesi gerekir. Oysa cinlerle insanların evliliğinde böyle bir şeyin gerçekleşebilmesi mümkün değildir. Son farklılık: Evliliğin gerçekleşip devam etmesi için eşlerin aynı hayat şartları içinde olması gerekir. Oysa bir insanla bir cinin birlikte yaşaması mümkün değildir.

Bütün bu imkânsızlıklarla birlikte, insanlarla cinlerin evlenmesine dair bazı şeyler söylenegelmiştir. Hatta böyle bir evlilik sonrası çocuğu olduğunu söyleyenlere bile rastlamak mümkün. Fakat her ne kadar bazı kitaplarda bu konu yer alıyor, bazı insanlar böyle bir evlilik yaptığını söylüyorlarsa da, buna gerçek anlamda bir evlilik denemez. Bunlar olsa olsa bir hayal ürününden başka bir şey değildir.

Veya en azından rüyaya benzer yaşanan olaylardır. Bazı âlimler her ne kadar böyle bir evlilikten bahsediyorlarsa da, bu konu bir iddiadan öteye geçmez. Çünkü ispatı yapılamaz. Bundan dolayı, bu konuda hiç kimse kesin bir hüküm veremez."
 
Üst