2.5 Saat Yüzdü 3 Kişinin Hayatını Kurtardı

#1
Sponsorlu Bağlantılar
2.5 saat yüzdü 3 kişinin hayatını kurtardı

SAMSUN'da dün akşam balık avlamak için denize açıldıkları fiberglas teknenin batması sonucu 2.5 saat kulaç atarak kıyıya çıkan 23 yaşındaki Berkay Sağlam, bir kişinin cep telefonuyla Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi'ni arayarak yardım istedi, aralarında babasının da bulunduğu 3 kişinin hayatını kurtardı. Samsun'da ‘kahraman’ ilan edilen Berkay, “Yaşımın genç oluşu ve sporcu kimliğimle kıyıya kadar yüzdüm. Bunu normal bir insan yapamaz” dedi. Deniz yüzeyinde benzin bidonuna tutunarak kalmayı başaran yüzme bilmeyen baba Adem Sağlam, kuyumcu İbrahim Sönmez'le 4.5 saat boyunca birbirlerine şarkılar söyleyip fıkralar anlattıklarını söyledi.


Samsun'un Atakent Beldesi'deki Yakamoz Sitesi'nde oturan eski futbolcu ve teknik direktör 49 yaşındaki Adem Sağlam, futbolcu oğlu 19 Mayıs Üniversitesi Spor Akademisi Beden Eğitim Öğretmenliği Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Berkay Sağlam, kuyumcu 55 yaşındaki İbrahim Sönmez ile 19 Mayıs Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilimdalı öğretim üyesi Prof. Dr. Cihat Dündar, dün saat 17.30'da, 2.5 metre uzunluğundaki fiberglas tekne ile balık avlamak için denize açıldı.


İçinde 4 kişinin bulunduğu tekne, saat 18.00 sıralarında kıyıdan 4.5 mil açıktayken su alıp alabora oldu. 4 kişi açık denizde hayatta kalmak için büyük bir mücadele verdi. İbrahim Sönmez, yüzme bilmeyen Adem Sağlam'la birlikte içlerini boşalttıkları teknenin yedek benzin bidonu ve plastik tamir çantasına sarılıp hayatta kalmaya çalıştı. İyi yüzme bilen Berkay Sağlam ile Prof. Dr. Cihat Dündar ise yardım istemek için kıyıya doğru yüzmeye başladı. Ancak bir süre yorulan Prof. Dr. Cihat Dündar, daha fazla yüzemedi ve olduğu yerde denizin üstünde sırtüstü yatıp dinlenmeye başladı. Berkay ise önce batan tekneleriyle, kıyı arasında kalan bölümdeki teknelere doğru yüzdü. Ancak bu teknedekiler Berkay'ı fark etmedi ve bulundukları yerden ayrıldı. Berkay ise kıyıya doğru kulaç atmaya devam etti. Yüzmeye başladıktan 2.5 saat sonra kıyıya ulaşan Berkay Sağlam, gördüğü ilk kişinin cep telefonuyla Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi'ni arayarak yardım istedi.


Polis dalgıçlar, zodyak botla önce batan teknenin uzağında Prof. Dr. Cihat Dündar'ı bulup kurtardı. Bir süre açıkta aramalarını sürdüren ekip, olaydan 4.5 saat sonra saat 22.30 sıralarında bidonlara sarılmış halde hayatta kalma mücadelesi veren Adem Sağlam ile İbrahim Sönmez'i buldu.

YÜZERKEN BABAMI DÜŞÜNDÜM

Berkay Sağlam
Tam 2.5 saat yüzerek 3 kişinin hayatını kurtaran ve Samsun'da ‘kahraman’ ilan edilen Berkay Sağlam, “Tekne batınca hemen yüzme bilmeyen babamın su yüzeyinde kalması için benzin bidonunu sarılmasını sağladık. Ardından Cihat Dündar yardım istemek için kıyıya doğru yüzmeye başladı. Ben önce balıkçı teknelerine doğru yüzdüm. Ancak tekneler hareket edince, bu kez kıyıya ulaşmak için tüm gücümü kullanarak kulaç atmaya başladım. Yüzerken de sürekli babamı düşündüm. Yaşımın genç oluşu ve sporcu kimliğimle kıyıya kadar yüzdüm. Bunu normal bir insan yapamaz” dedi.

ŞARKILAR SÖYLEDİK

Denizden 4.5 saat sonra sağ kurtarılmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Adem Sağlam ise olayı ‘mucize’ olarak değerlendirdi ve “Tekne ile denize açılırken, oğlumun da bizimle olmasını istemiştim. Ancak tekne alabora olunca büyük bir korkuya kapıldım. Oğlum ve doktor kıyıya ulaşmaya çalışırken yüzme bilmediğim için beni yalnız bırakmayan komşum İbrahim ile birlikte geçen o süreler içinde şarkılar söyledik, fıkralar anlattık. Bir ara İbrahim'e ‘Ben yaşayacağım kadar yaşadım. Beni bırak. Sen kurtul’ dedim. Ancak o ‘Ben seni bırakmam, ya ikimiz kurtuluruz, ya da ölürüz’ dedi. Zodyak botla dalgıç polisler gelince büyük bir oh çektik. Yaşayacak günümüz varmış” diye konuştu.

BERKAY BABASINI BANA TESLİM ETTİ

Yüzme bilmeyen Adem Sağlam'ı açık denizde yalnız bırakmayan kuyumcu İbrahim Sönmez ise “Berkay, babasını bana teslim edip yardım istemek için kıyıya doğru yüzmeye başladı. Sonra Adem ile birlikte yardım gelene kadar oradan buradan konuştuk. Adem bir ara ‘Ben öldüm, bittim, beni bırak’ dedi. Kendisine ‘Birlikte kurtulacağız’ dedikten sonra tekrar denizde sohbet etmeye başladık. Yardım gelince mutlu olduk. Hava çok yumuşaktı, dalga da yoktu. Karadeniz'in o meşhur dalgası olsaydığı hiç şansımız yoktu” dedi.
Bu arada teknenin batmasından hemen sonra kıyıya doğru yüzmeye başlayan ancak yorulduğu için yüzmeyi bırakan Prof. Dr. Cihat Dündar, kurtarılmasının hemen ardından ambulansla 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk tedavisinin ardından Halk Sağlığı Anabilim Dalı'nda görevine başlayan Prof. Dr. Cihat Dündar, “Başımızdan geçen çok kötü bir olaydı. Ancak mutlu son ile bitti” demekle yetindi.
 
Üst